Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester city – Manchester United 4-1

U18 åkte på en tung förlust borta mot Manchester city i derbyt. Siffrorna speglade inte matchen, men United hade inte marginalerna med sig. Tahith Chong gjorde comeback från start och satte det enda målet.

United kom till spel med en mycket intressant startelva. Tahith Chong var tillbaka i elvan där han hör hemma och kunde också ge United ledningen redan efter fem minuter, men det var förarbetet från Nishan Burkart som gjorde det hela.

city kvitterade endast två minuter senare via nick på ett inlägg. United var dock rejält på gång och hade otur att inte ta ledningen, först via Burkart och sedan via Barlow. Istället tog city ledningen efter 28 minuter, återigen via nick från ett inlägg. United fick sedan ett jätteläge till att kvittera, Chong blev fälld i straffområdet och domaren dömde straff. Angel Gomes klev fram men missade hela målet. Istället kunde city sätta 3-1 via en touch på en försvarare några minuter senare, synonymt för resultatet i matchen där city hade marginalerna med sig.

United försökte trycka på än hårdare i den andra halvleken men bollen ville inte in, tre relativt tidiga byten för United hjälpte inte. city var dock fortsatt relativt effektiva och 4-1 kom med 20 minuter kvar, återigen var det en nick på ett inlägg där United hade stora problem i förvaret. Matchen var förstås över och city tog därmed över serieledningen.

United ska dock inte slås ned allt för mycket av den här matchen. Det är svårt att prata bort en förlust med 1-4 men prestationen var relativt bra från United som gjort betydligt sämre matcher. Individuellt fick vi många bra svar, framför allt att Chong är tillbaka på riktigt. Mål och den som blev fälld med straffen och var lagets bästa spelare, trots att han bara spelade 65 minuter.

Det är inga nyheter att United har problem med det kollektiva försvarsspelet, men jag ser det som ett mindre problem så länge laget spelar bra fotboll och utvecklas individuellt. Det är trots allt ett extremt offensivt balanserat lag.

Manchester city – Manchester United 4-1 (3-1)

Uniteds mål: Chong (5)
United: Fojticek; Laird, O’Connor, Barrett (Tanner 46), B. Williams; Puigmal (Baars 65), Garner, Barlow, Chong (Levitt 65); Gomes; Burkart