Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Everton – Manchester United 0-0

Uniteds reserver spelade 0-0 borta mot Everton i en relativt chansfattig match.

Everton, som inför matchen låg trea i tabellen, fick gälla som storfavoriter hemma mot Manchester United som placerar sig på en tionde plats av tolv lag. Det märktes dock inte mycket av tabellplaceringen på planen, Everton hade svårt att dominera United som höll emot bra. Den första halvleken innehöll inte mycket i chansväg, det var dock inte särskilt positivt för United som fick Ro-Shaun Williams skadad igen. Tyrell Warren ersatte som mittback och bildade således ett ganska oerfaret mittbackspar med Luca Ercolani. 0-0 stod sig dock till paus.

Den andra halvleken erbjöd mer i chansväg, främst genom Everton men United var inte alls ofarliga. Callum Gribbin, som nyligen kommit tillbaka från en svår skada, hoppade in och skapade Uniteds bästa målchans när han drev inåt i planen med sin vänsterfot och avlossade ett skott som målvakten kunde tippa till hörna. Gribbin stod sedan i slutskedet för en fin framspelning till Wilson som dock hamnade ur vinkel och fick inte till något avslut. Istället var det Everton som fick matchens absolut sista och kanske bästa målchans när en anfallare rann igenom och från nära håll sköt han, i ett aningen stressat läge, utanför.

Resultatet får ses som bra för United, då Everton varit bra den här säsongen. Det var dock en jämn match och båda lagen hade möjligheter att ta alla tre poäng men 0-0 slutade matchen. Det betyder att det var tredje raka matchen med poäng för United, vilket får anses som positivt. United är dock kvar på en tionde plats i tabellen och håller sig ovanför nedflyttningsstrecket.

Positivt var att Callum Gribbin fick fler minuter i benen och visade tydligt att han kommer bidra mycket offensivt när han väl är redo för mer spel. Han gjorde ett bra inhopp. Men framför allt var det försvarsmässigt som United var säkra. Luca Ercolani fortsätter att imponera som mittback medan Joe Riley och Demetri Mitchell förvisso inte bidrog lika mycket offensivt som de brukar, men de var säkra bakåt. Kieran O’Hara utvecklas också sakta men säkert till en väldigt stabil målvakt.

Nästa match för reserverna är hemma mot Celtic i Premier International Cup på lördag.

Everton– Manchester United 0-0

United: O’Hara; Riley, Ercolani, Williams (Warren 23), Mitchell; Sang, Scott; Dearnley, Hamilton, Kehinde (Gribbin 63); Wilson