Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Det är inte United att ge upp

Embed from Getty Images

Det vankas Manchesterderby där de goda i rött ska ta ner de onda i blått till jorden. Hur är känslorna inför derbyt? Ja, vi passade på att fråga styrelsen och redaktionen.

Imorgon ska åtta poäng bli fem. Låt raset börja!

city bara vinner och vinner, är det inte lika bra att bara ge upp?

Lee Sernehov: Nej, det vänder på söndag.

Björn Appelgren: Nej. Det är inte United att ge upp.

Mikael Krekula: Självklart inte, city har varit extremt skakiga de senaste matcherna. Det är bara en tidsfråga innan poängtappen kommer. Däremot tror jag ju att city vinner ligan ändå, men de är inte omöjliga.

Marcus Beijar: Nä, varför det? Manchester City är ju kända för att tappa formen i december-januari och även om årets upplaga ser ut att kunna hålla hela vägen så tycker jag ändå att de sviktat lite, lite i de sista matcherna.

Johannes Johansson: Nej! Plötsligt vänder det!

Kent Yxell: Det kommer alltid en svacka och kanske får Pogba rätt att de får skador och då är det upp till bevis, och en vinst på söndag kan ju starta fallet…

Mikael Österdahl: Aldrig! Det är 8 poäng på 23 matcher, inte 23 poäng på 8 matcher. Händer faktiskt hyfsat ofta att lag tappar sådana ledningar. Givetvis svårt, givetvis är city favoriter. Men att ge upp är uteslutet.

Embed from Getty Images

Ingen Paul Pogba mot city. Hur ersätter vi honom?

Lee Sernehov: Blir tufft utan PP, men en taggad Herrera får lösa det istället

Björn Appelgren: Det gör vi inte. Han är ovärderlig. Men det kan funka ändå. Tror Herrera och Matic får starta. Vi tvingas offra offensiv kvalitet. Så är det bara.

Mikael Krekula: Det blir extremt svårt förstås. Vi kan nog inte riktigt ersätta honom, utan får hitta andra lösningar istället.

Marcus Beijar: Han går ju inte att ersätta rakt av, så det kan vi ju glömma. Förmodligen med Ander Herrera tänkt att screena bort någon av Citys ledande spelare (förslagsvis De Bruyne) och sedan med ett hästjobb av Fellaini och/eller Matic. Kommer att krävas en laginsats utan dess like.

Johannes Johansson: Det går inte ersätta honom. Tyvärr!

Kent Yxell: Går inte, men Lord Felle hade varit nice att stoppa in, annars snabba gubbar överallt.

Mikael Österdahl: Det gör vi inte, han har unika egenskaper. Troligen går Herrera in i laget, vilket ger en annan dynamik på mitten. Jag tror att Mourinho skulle föredra Fellainis fysik men osäker form där.

Embed from Getty Images

Trebackslinje mot city är en självklarhet. Eller?

Lee Sernehov: Tror på en trebackslinje, Valencia och Young gör det bra som wingbacks både framåt och bakåt

Björn Appelgren: Ja. Eller fembackslinje. Beror på hur offensivt/defensivt vi faktiskt kommer att spela.

Mikael Krekula: Det lutar åt det, jag tycker dock inte att United spelar särskilt stabilt. Ofta krampaktigt framåt men inte heller särskilt stabilt bakåt. Mot Arsenal var United förvisso farliga framåt, men Arsenal skapade chans på chans trots trebackslinjen. Jag hoppas på en fyrbackslinje, laget känns tryggare så.

Marcus Beijar: Sett till hur Mourinho matchat i matcher mot topplag och mot Arsenal senast, tveklöst ja.

Johannes Johansson: Givet med tanke på hur frekvent Mourinho använt sig av det i tuffare matcher. Tycker väl det är helt okej. Ashley Young gör stor skillnad i den formationen kontra Matteo Darmian och Daley Blind.

Kent Yxell: Jag tror det och det är nog inte helt fel bara vi verkligen går framåt på kanterna med Young och Valencia så det inte blir sitta i knät-varianten

Mikael Österdahl: Jag tror det men jag tror samtidigt att Mourinho skulle ha spelat 4-3-3 om alla var tillgängliga. Med tillgängliga spelare tror jag inte att Mourinho litar tillräckligt mycket på varken mittbackar eller mittfältare för att spela 4-3-3.

Embed from Getty Images

Vad tycker du allmänt om att Mourinho så ofta väljer en trebackslinje i toppmatcherna?

Lee Sernehov: Tyvärr inte funkat alltid, fick med oss resultatet i lördags på grund av en grym DDG

Björn Appelgren: Jag tycker det har fungerat bra. Vårt tråkiga bortaspel beror inte på trebackslinjen, utan på att säkerhetstänket genomsyrar allt och alla.

Mikael Krekula: Det är väl i enighet med hans feghet. Han är så fruktansvärt rädd för att förlora, men som jag skrev i frågan ovan tycker jag inte det faller så väl ut, det blir sällan ens särskilt stabilt defensivt.

Marcus Beijar: Så länge det bär frukt så visst, det är liksom detta vi får vänja oss vid så länge han leder laget. Att det inte är någon särdeles sexig fotboll är ju bieffekten, men svårt att klandra då/om vi vinner.

Johannes Johansson: Egentligen är det inget fel i själva formationen. Det stora felet är att Mourinho ger bort initiativet i matcherna per omgående när han väljer så lågt utgångsläge för laget.

Kent Yxell: Gillar hellre att vi kör mer framåt – är inte förtjust i detta titta och hälsa på motståndaren temat – tycker bättre om aggressiv forchecking högt upp

Mikael Österdahl: Det är väl snarare så att han spelar trebackslinje när motståndaren gör det? Jag gillar inte att vi så ofta anpassar oss efter motståndaren. Vidare tycker jag att vi för ofta förlorar mittfältet när vi spelar 3-4-3.

Embed from Getty Images

Är Jesse Lingard nu given i startelvan eller är han snart tillbaka som utskälld?

Lee Sernehov: Så länge han presterar så skall han spela

Björn Appelgren: Jag har aldrig skällt på Lingard och han har fått oförtjänt mycket skit. Startspelare just nu, men ojämn. Räknar inte Lingard som en återkommande startspelare, men jag tycker att han är både bra och värdefull.

Mikael Krekula: Just nu skulle jag säga att han är en startspelare, men sådant kan ändras snabbt. Skulle inte kalla honom given alltså. Däremot hoppas jag att han blir accepterad nu. Han är en nyttig spelare som är extremt bra på att hitta ytor. Dessutom är han kvick och teknisk nog för att kunna få ut mer offensivt.

Marcus Beijar: Nej, vem är det förutom Lukaku? Lingard har fått chansen egentligen beroende på att Mata och Mkhitaryan varit så dåliga som de varit. Utskälld kommer han alltid att vara, på ett sätt eller annat.

Johannes Johansson: Given känns han absolut inte, men han gör alltid ett fullgott jobb i dessa matcher. Framförallt tillför han det Mourinho vill ha – löpmeter och offervilja. Kul att det resulterat i poäng de senaste matcherna med.

Kent Yxell: Berg- och dalbana, så snart utskälld igen… men behövs på söndag med sin fart

Mikael Österdahl: När vi spelar 3-4-3 tycker jag att han är given. Däremot tycker jag inte alls att han kommer till sin rätt i Mourinhos 4-2-3-1, framför allt inte när motståndarna försvarar lågt. Han är mycket bättre när spelet böljar.

Embed from Getty Images

Är Victor Lindelöf nu given i startelvan eller är han snart tillbaka som utskälld?

Lee Sernehov: Samma gäller VNL, är han i form skall han spela

Björn Appelgren: VNL kanske inte kommer bli lika mycket skälld på, men han är inte en startspelare när Bailly och Jones är tillbaka.

Mikael Krekula: Han har ännu inte bevisat sig i en fyrbackslinje, men i en trebackslinje har han fungerat bättre vilket inte är särskilt förvånande. Han har egenskaper som är bättre lämpade i en trebackslinje. Jag tycker dock det är för tidigt för att säga allt för mycket men bättre och bättre har det ju blivit.

Marcus Beijar: Nej, det är han inte. Med Bailly och Jones tillbaka (någon gång) så är varken han, Smalling eller Rojo det. Å andra sidan är aktierna betydligt bättre nu än för en månad sedan, även om han fortsatt blottar rätt tydliga brister i spelet man mot man.

Johannes Johansson: Tror han förblir en rotationsspelare ett tag framöver. Som läget är nu med Phil Jones och Eric Bailly borta så är han given, men säsongen är lång och de kommer snart tillbaks. Victor har dock gjort det mycket bra på senare tid och har verkligen förtjänat sin plats i startelvan.

Kent Yxell: Så länge vi har hälften av mittbackarna på skadelistan (som vanligt) så lär han få chanser nu, men det lär bli fler dippar!

Mikael Österdahl: Fortsätter han att hålla sig spelklar blir han nästan det per automatik. Men skulle alla mittbackarna vara tillgängliga under en längre tid tror jag att han rasar i hierarkin. Han har höjt sig enormt den senaste tiden men jag tycker samtidigt att han har hyllats överdrivet mycket.

Embed from Getty Images

Frågan ställdes innan gruppspelet hade avslutats, men på måndag lottas åttondelsfinalerna i Champions League. Tankar om det?

Lee Sernehov: Kan nå hela vägen med rätt flyt men det blir tufft. Drömlottning, ingen aning.

Björn Appelgren: Ge oss en enkel lottning. Stormatcherna kommer ändå att komma.

Mikael Krekula: Trots att United vinner gruppen kan det bli en väldigt otäck lottning för en gångs skull för en gruppvinnare känns det som. Real Madrid får förstås gälla som nitlotten trots att de inte imponerat den här säsongen, men Juventus och Bayern München är ju andra lag man gärna undviker. Drömlotten är nog Porto kanske, eller RB Leipzig. Fortfarande rätt bra lag alltså.

Marcus Beijar: Utgående från hur grupperna ser ut nu så tar jag helst Porto eller Shakhtar Donetsk. Real Madrid och Bayern München givna mardrömmar. Med rätt lottning når vi kvarten.

Johannes Johansson: Blir härligt med ett CL-slutspel först och främst! Det var ett tag sen senast. Oavsett motstånd så kommer det bli tufft. Finns flera potentiellt tuffa motstånd. En drömlottning vore väl Porto kanske. Allt kan hur som helst hända i slutspelet och det älskar Mourinho.

Kent Yxell: Slipper helst Bayern annars kan det kvitta, som Mackengubbarna sa, och vi kan gå hur långt som helst med rätt (mycket) tur…

Mikael Österdahl: Ge oss det lägst rankade laget! Ju sämre motstånd, desto större chans att vinna. Så enkelt är det. Någonstans inbillar jag mig att vi med ett lågt försvar, De Gea, Pogba och lite tur kan halka oss ganska långt. Tror att vi har större chans att vinna Champions League än ligan.

Embed from Getty Images

Är du optimistisk inför derbyt?

Lee Sernehov: Blir absolut säsongens tuffaste match. Men det går absolut att störa city, gäller bara att alla är på tårna tills domaren blåser av

Björn Appelgren: Ganska ändå. Mourinhos United kanske inte glänser hela tiden, men vi viker heller aldrig ner oss totalt. city har fått kämpa för många av sina trepoängare och kan nog inte räkna det här som en säker vinst, eller ens kryss. Vi vinner.

Mikael Krekula: Jag hade varit rätt så optimistisk med Pogba i laget, men hans avstängning tog bort mycket hopp från mig. Faktiskt. Jag har svårt att se United vinna nu, då han är en såpass stor nyckelspelare för vårt anfallsspel.

Marcus Beijar: Sådär. Tror ändå att segern sist gav en boost, även om spelet inte var bra.

Johannes Johansson: Optimismen sjönk ett antal procent i och med Pogbas avstängning. Jag set fram emot matchen med skräckblandad förtjusning i sedvanlig ordning.

Kent Yxell: Japp, det blir vinst med 2-1, med andra ord inget rekord för city.

Mikael Österdahl: Hyfsat. Hade varit väldigt optimistisk med Pogba. På dagsform tycker jag faktiskt att vi har övertaget, även om city trots sämre spel har hittat sätt att vinna. Varje hörna är att betrakta som en straffspark!