Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Liverpool 2-2

United och Liverpool delade på poängen i ett snöigt Manchester. United ledde med 1-0 och var en man mer sedan Liverpool fått en utvisning men kunde ändå bara ta en poäng, efter att Puigmal kvitterat till 2-2 i den 94:e minuten.

I den snötäckta planen tog United kommandot redan rån start, trots dåliga förutsättningar för bra fotboll kunde United komma runt flera gånger, United spelade aggressivt och tillät aldrig Liverpoolspelarna ha någon ro med bollen och vann flera gånger bollen högt upp. Det kom således inte som någon chock när Mellor, efter en fin framspelning av Barlow, kom fri med målvakten och kunde runda honom och trots att en försvarare fanns på mållinjen var Mellor säker i sitt avslut och kunde ge United ledningen efter 13 minuters spel.

Efter 26 minuter fick Liverpoolkaptenen sitt andra gula kort, efter en fruktansvärd tackling på Chong. Han hade sedan tidigare ett gult kort efter en lång tröjdragning på just Chong, men den senare tacklingen var värd ett direkt rött kort då han kom sent med dobbarna in i låret på Chong. Efter utvisningen slog United av på takten lite utan att dock släppa in Liverpool som inte skapade en målchans på hela halvleken.

I den andra halvleken kom snöfallet och förutsättningarna för en bra halvlek minskade drastiskt. United öppnade inte heller bra, och fyra minuter in i halvleken försöker United spela sig ur från eget straffområde i snöovädret men misslyckas och Liverpool kan bryta och sätta kvitteringen. United blir desperata och trycker allt framåt, men åker snabbt på en omställning och Liverpool gör 1-2. En katastrofal öppning av den andra halvleken.

Desto längre av matchen som passerar, desto mer kommer United tillbaka. Främst genom vänsterkanten når United stora framgångar men inspelen, som alltid blir farliga, nås oftast av en Liverpoolförsvarare som rensar undan i sista stund. Till sist kommer kvitteringen, James Garner skjuter från distans och Liverpoolmålvakten måste styra skottet åt sidan och där är Puigmal först på returen och bredsidar in bollen i mål, i den 94:e matchminuten. Domaren blåser av kort därefter och lagen delar således på poängen.

United gjorde en väldigt bra första halvlek men i 20-25 minuter var man väldigt dåliga i den andra halvleken och blev straffade direkt. Sett till 90 minuter är Tahith Chong Uniteds bästa spelare, han ordnade båda korten till spelaren som blev utvisad och Liverpoolspelarna rev och slet i honom matchen igenom när han ständigt utmanade med sin fart. Traore fick starta och det säger mycket om den potential han besitter, han var väldigt bra. I synnerhet i den första halvleken. Bra fysik och ett bra passningsspel resulterade i att United hade total kontroll i den första halvleken. Ett extra plus till Puigmal som kom in och var bra, som dessutom gjorde det viktiga kvitteringsmålet.

Däremot borde United förstås ha vunnit matchen. Ledning 1-0 och en man mer men slarvar bort den i den andra halvleken. Det innebär att Liverpool fortfarande är obesegrade i ligan och United ligger förvisso före Liverpool i tabellen men endast en poäng före och har dessutom en match mer spelad. I övrigt leder Manchester city tabellen och även Everton är med i toppstriden.

Manchester United – Liverpool 2-2 (1-0)

Uniteds mål: Mellor (13), Puigmal (94)
United: Fojticek; Tanner, Ercolani (Levitt 80), O’Connor, Laird; Traore (Baars 67), Garner; Chong, Greenwood, Barlow (Puigmal 86); Mellor