Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter United – Bournemouth 1-0

United tog en viktig seger hemma mot Bournemouth. Matchens enda mål gjordes av Romelu Lukaku. Insatsen imponerade inte men tre viktiga poäng att ta med sig in i den hektiska julperioden. 

Startelvan: De Gea; Valencia, Smalling, Jones, Shaw; McTominay, Matic, Mata, Lingard, Martial; Lukaku. På bänken denna afton: Lindelöf, Ibrahimovic, Blind, Young, Rashford, Romero, Herrera.

Tankar inför start

Kul att Luke Shaw ges chansen från start! Likaså Scott McTominay, som inte gjort bort sig i de tidigare möjligheterna för spel i A-laget. Detta dock hans första ligastart. Även noterbart att Romelu Lukaku fick fortsatt förtroende från start trots tveksam form. Phil Jones tillbaka i laget efter en tids skadefrånvaro.

Embed from Getty Images

Henrikh Mkhitaryan allt jämnt helt utanför laget/truppen.
I Bournemouth var tvåmålsskytten från helgen, Jermain Defoe, bänkad till förmån för Wilson och King på topp för bortalaget.

Matchen

I ösregnet på Old Trafford bjöds inte på något skönspel under inledningen av matchen. Juan Mata var den som stod ut och tycktes rejält spelsugen, för hemmalaget. Bournemouth däremot hade ett par kortare perioder där viss oro skapades från yttrarna Stanislas och Fraser. Phil Jones och Chris Smalling fick visa sina försvarsegenskaper vid några tillfällen samt David De Gea som tvingades parera ett skott från Charlie Daniels som tilläts vandra fritt genom lagdelarna och avsluta mot mål. Med andra ord inte en allt för positiv inledning på matchen som kvällen till ära inte visades, live, på Viasat.

Embed from Getty Images

Efter 25 minuter kom dock matchens första mål. Ett synnerligen efterlängtat mål! Romelu Lukaku nickade in 1-0 efter förarbete av Martial och precist inlägg från Juan Mata. Lukaku som reagerade med att avstå ”normalt” glädjefullt firande och istället tydligt visade upp någon form av tyst protest gentemot senaste tidens rubriker och diskussioner om hans insatser och misstag för laget.

Halvleken avslutades med att nyss nämnda målskytt varnades för en förseelse mot Harry Arter. En halvlek som i stort tillhörde Bournemouth, som även om de riktigt farliga chanserna inte skapades borde vara rejält missnöjda med halvtidsresultatet. United var slarviga i passningsspelet och åskådarna världen över fick se en ganska medioker insats, men trots allt med en viktig ledning.

Embed from Getty Images

Efter timmen spelad lyckades Anthony Martial träffa månen istället för det öppna målet, efter Lukakus skott parerats av Begovic. Detta efter att United mer och mer börjat ta tag i taktpinnen och dominerat spelet mer än i första halvleken. Marcus Rashford byttes in istället för Martial. Rashford som i och med detta varit inblandad i samtliga 26 matcher denna säsong, i samtliga turneringar. Minuter senare byttes Lingard ut till förmån för Ander Herrera. Lingard som hade chans att utöka ledningen tidigare efter finfint förarbete av McTominay och Rashford, men Lingard snubblade i det blöta gräset. Detta fick delar av hemmapubliken att sjunga: ”Are you Gerrard in disguise?”, synnerligen underhållande.

Förutom ett par halvchanser för bortalaget samt ett våldsamt hårt skott i ribban från Rashford finns ej mycket mer att rapportera från matchen som slutade 1-0. Ganska likt segern mot Brighton för ett par helger sedan. Viktiga tre poäng, inte mycket mer.

Embed from Getty Images

Reflektioner och konstateranden

Luke Shaw tog chansen han fick och visade upp varför han bör få fler, och ett nyttigt alternativ till vänsterbacksplatsen inför det hektiska julschemat. Juan Mata imponerade mest bland de offensiva spelarna, välkommet då han haft en anonym höst. Phil Jones såg sådär bra ut som han gjorde innan skadan som han åsamkade sig under landslagsuppehållet. Synd på Lindelöfs bekostnad, men med tanke på försvararnas förmåga att skada sig är det mer än välkommet med alternativ i backlinjen. Inget inhopp för Zlatan Ibrahimovic denna kväll.

Embed from Getty Images

Övrigt att notera från kvällen

– City tog sin femtonde (!) raka seger i ligan. Våldsamt imponerande.
– Leicester fortsätter imponera sedan Claude Puel ersatt Shakespeare på tränarposten, storseger borta mot Southampton 1-4.
– Newcastle fortsätter sin kräftgång, om än med hoppfulla och positiva nyheter gällande ägarsituationen. Ny förlust hemma på St. James’ Park mot Everton, matchens enda mål av Wayne Rooney.
– Oavgjorda resultat för Arsenal och Liverpool.
– Hemmaseger för Spurs mot Brighton.