Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Derby – Manchester United 2-2 (5-3 efter straffar)

Manchester United åkte ut ur FA Youth Cup redan i den tredje rundan för andra säsongen i följd. Den här gången var det Derby som blev för svåra och tog hem segern efter straffläggning.

United skulle den här säsongen nå längre i den prestigefyllda FA Youth Cup efter att ha åkt ut redan i den tredje omgången förra säsongen, hemma på Old Trafford mot Southampton trots ett stort spelövertag. Det började dock inte särskilt bra, redan efter tre minuter tog hemmalaget ledningen efter en hörna som United inte fick undan. Ett skott kom från distans som touchade på en Unitedspelare och ställde Fojticek i målet.

United kom dock tämligen snabbt tillbaka, den briljante Tahith Chong avancerade framåt, drev inåt och placerade snyggt in kvitteringen.

Derby återtog ledningen efter 24 minuter på en frispark från kanten, som överraskande slogs mot målet där först Tanner missar rensningen och sedan Fojticek släpper förbi sig för billigt. Mycket svagt försvarsspel från Uniteds sida och några fler mål blev det inte i den första halvleken.

United var det lag som dominerade spelet och när snöfallet tog över mer och mer kom också Uniteds kvittering. Ett inlägg från inhopparen Millen Baars nådde fram till Aidan Barlow som nickade in kvitteringen och gjorde sitt nionde mål den här säsongen.

Det blev inga fler mål i den andra halvleken och matchen gick till förlängning. Snön föll ännu tyngre och spelarna slet oerhört i den kalla luften. Aliou Traore fick rött kort för en ful eftersläng och Dylan Levitt, som hade kramp, stod i princip bara still på mittplan. United fick sedan Tahith Chong skadad, då han låg otäckt still och fick sedan syrgas och bäras ut på bår som en försiktighetsåtgärd.

United avslutade i princip matchen med åtta utespelare och fick slå ifrån sig i panik under stora delar av förlängningen och lyckades hålla ut till straffläggningen. Väl i straffläggningen var United dåliga, riktigt dåliga, och det var endast James Garner som satte sin straff medan Lee O’Connor, Millen Baars och George Tanner slog svaga straffar medan Fojticek endast kunde rädda en straff vilket betydde att United än en gång åker ut i den tredje omgången av FA Youth Cup. En enom besvikelse för klubben och för den här upplagan att åka ut så tidigt. Nu saknades Angel Gomes, men utöver det hade United mer eller mindre starkast möjliga lag. Dock är det endast Tahith Chong som är riktigt bra idag, framför allt är det försvarsspelet som återigen sviker och Fojticek gör dessutom ett misstag.

Kritik kan också ges till Kieran McKenna som gör alldeles för tidiga byten i onödan i en tuff match som spelas under svåra förhållanden och som dessutom länge stod 2-2.

Chong har, sedan han kom tillbaka från sin skada, varit otroligt bra. Liknar Sané både till utseende och spelstil och ser mer och mer ut som en av Uniteds absolut största framtidshopp just nu. Låt oss hoppas att skadan han ådrog sig inte är allvarlig bara.

Derby – Manchester United 2-2 (5-3 eft str)

Uniteds mål: Chong (13), Barlow (57)
United: Fojticek; Tanner, Ercolani, O’Connor, Laird; Levitt, Garner; Chong, Greenwood (Baars 46), Barlow (Traore 62); Burkart (Mellor 70)