Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Aidan Barlow signerar proffskontrakt

Näste spelare att signera proffskontrakt med Manchester United är mittfältaren Aidan Barlow.

17-årige Barlow signerar sitt första proffskontrakt med Manchester United. Mittfältaren har den här säsongen gjort 8 mål på 17 matcher, vilket är bäst i U18-truppen. Även den förra säsongen var framgångsrik för Barlow som då gjorde 12 mål på 19 matcher, endast 8 starter. Med det var han bäst tillsammans med en annan som nyligen signerat nytt kontrakt, Angel Gomes.

Barlow är född i Salford lite utanför Manchester och har varit i klubben under en lång tid. Han är tekniskt skicklig och har ett bra skott, men det är framför allt hans poängspel som är imponerande. I det avseendet påminner han mycket om Frank Lampard. Barlow kan dock spela över hela mittfältet men känns definitivt som en central mittfältare i framtiden.

Barlow har också landslagsmeriter för England och var med när laget tog silver i U17-EM i maj. Han gjorde då ett mål i gruppspelet mot Ukraina och var sedan den enda engelsmannen som gjorde mål i straffläggningen när England förlorade finalen mot Spanien.

Det är förstås glädjande att ännu en ungdom, som är högt rankad, signerar kontrakt med klubben. Nu får vi bara hoppas att fler unga spelare får chansen i a-laget.