Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 3

Många bra insatser i veckan för våra lånespelare. I synnerhet de två nya på lån James Wilson och Demetri Mitchell som båda gjorde starka insatser. Det och mycket mer i veckans lånekoll.

Dean Henderson, Shrewsbury

Höll sedan nollan i 112 minuter borta mot West Ham när Shrewsbury förlorade med 1-0 i omspelet i FA-cupen. Oturligt för laget då man var bättre i det första mötet och hängde med bra här men fick tyvärr ge sig. Oavsett höll Henderson nollan i över tre timmars spel mot ett Premier League-motstånd.

Shrewsbury såg sedan ut att gå ut mot en säker seger när man hade 2-0 hemma mot Doncaster. Men två insläppta mål i den andra halvleken förstörde det, först halkade Henderson till när han skulle gå ut på en hörna och från nära håll kunde de reducera.

Sedan kom det ett kontroversiellt kvitteringsmål. I en röra blev Henderson tacklad in i målet, i en del tveksamheter kring om bollen verkligen var över linjen eller inte men den assisterande domaren bedömde att bollen var över linjen. Stora protester från hemmalaget som menade på att bollen aldrig var över linjen och att det dessutom borde blåsts frispark. Men målet godkändes och matchen slutade 2-2. Poängtappet innebär att Shrewsbury tappade en av direktplatserna till Blackburn.

Regan Poole, Northampton

Fick infinna sig med att sitta på bänken hela matchen när Northampton tog ännu en viktig seger i bottenstriden mot ett annat bottenlag MK Dons och passerade därmed dem i tabellen.

Sam Johnstone, Aston Villa

Spelade hela matchen i Villas hemmaseger mot Barnsley med 3-1. Man kan argumentera för att Johnstone kunde kommit ut på målet som nickades in från ganska nära håll, men han stod ändå för flera bra räddningar i matchen, i synnerhet två stycken som han räddade fint. Villafansen verkade dock ganska nöjda då ”sign him up” ekade runt arenan.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Spelade hela matchen som högerback borta mot Arsenal. Crystal Palace fick en mardrömsöppning och redan efter 22 minuter låg man under med 4-0. TFM skötte sig helt okej bakåt trots allt, en sekvens där han räddade sin kollega med en fin tackling men i panik halkade han och fick inte bort bollen ordentligt som sedan spelades in igen och det blev mål. Slappt försvarsspel från Palace som trots många man bakom bollen inte kunde hjälpa varandra bättre.

Laget släppte sean in två hörnmål, mot ett lag som Arsenal. Palace har haft problem på fasta situationer hela säsongen. På det fjärde målet gör Arsenal det väldigt snyggt, men där tycker jag TFM borde kommit in i banan och således kunnat få stopp på Lacazette. Men överlag var TFM inte sämre eller bättre än någon annan.

Matty Willock, FC Utrecht

Fick sitta på bänken hela matchen när Utrecht spelade 1-1 hemma mot AZ Alkmaar. Trots tre byten blev han alltså kvar på bänken, och en av mittfältarna som byttes in gjorde dessutom det enda målet. Fortsatt sparsamt med speltid för Willock som dock alltid är med på bänken men i princip endast får spela i andralaget.

Andreas Pereira, Valencia

Startade som vänsterytter i Copa Del Rey mot Alaves men blev utbytt efter 58 minuter vid ställningen 0-0. Tio minuter senare tog bortalaget ledningen men Valencia vände och vann till slut med 2-1, där Pereiras ersättare gjorde ett av målen.

Pereira satt sedan på bänken matchen igenom när Valencia förlorade borta mot Las Palmas med 2-1.

James Wilson, Sheffield United

Fick chansen från start i sin andra match i klubben och tog den chansen. Efter endast sex minuter hade Wilson gett Sheffield United ledningen. Wilson blev sedermera utbytt efter en timmes spel och ersättaren Donaldson passade på att utöka lagets ledning. En reducering kom sedan men Sheffield United kunde vinna. Överlag gjorde Wilson en bra debut och blev på inget sätt utbytt för att han var dålig, utan snarare för att det finns en bra ersättare och ett visst matchtempo kan saknas i Wilsons kropp.

Demetri Mitchell, Hearts

Fick chansen från start i cupmatchen mot Hibernian. Mitchell spelade vänsterback och var väldigt aktiv matchen igenom. Han var också väldigt nära att göra mål med en briljant halvvolley men målvakten räddade.

https://twitter.com/IconicMitcheII/status/955113898897797120

Matchen vann Hearts med 1-0, efter ett hörnmål i slutet av matchen. Det blev därmed en väldigt lyckad debut både sett till hans personliga framgångar men även till lagets.