Spelarbetyg: Manchester United – Chelsea 2-1

Embed from Getty Images

Tre poäng i mycket tajt tabelltopp och i och med det sex poäng ner till femteplatsen. Det var en laginsats som gjorde dagens vinst möjlig. I princip alla spelare bidrog till att vi nu återerövrat andraplatsen i ligan och särskilt glada är vi över att Lukaku nu (kanske) kommit ut på andra sidan.     

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea: 6

Idag visar De Gea att också han är människa. Genomgående kändes han osäker och något avvaktande. Han släppte flera, till synes, onödiga returer.

Valencia: 6

Det var inte ytterbackarnas dag idag. Valencia hade svårt att bryta igenom på sin kant vilket gjorde att han inte kunde utnyttja sin fart framåt. I defensiven gör han större nytta men även där verkar han ständigt hamna lite på efterkälken mot kvicka fötter från Alonso och Hazard. Får tillsammans med McTominey ta på sig skulden för 1-0målet.

Lindelöf: 6

På planen från början till slut i en sådan betydelsefull match, måste kännas skönt för honom. Det är lång väg kvar för honom innan jag litar på honom fullt ut men jag tycker ändå att han tar sig igenom matchen, till största del, med värdighet. Han är ständigt aktiv, ständigt arbetande. 

Smalling: 6

Gör inget större avtryck på matchen men han gör jobbet. När Chelsea inte fick chansen att anfall med fart på grund av ett väl formerat mittfält blev det istället fler närkamper man mot man. Här visar sig Smalling, som vanligt, stark och uppmärksam.   

Young: 5,5

Som sagt det var inte ytterbackarnas dag idag. Inledningsvis fanns Young med i matchbilden både offensivt och defensivt men detta falnade snart och han blev sedan mer och mer osynlig.     

McTominay: 6

Trotts att han till största delen får ses som skyldig till det friläge som leder till att Chelsea tar ledningen och trots att han tar lång tid på sig innan han börjar agera i matchen jobbar han sig upp till ett godkänt resultat. Fortfarande löper han inte på det viset man hoppas på i egenskap av offensiv mittfältare men i markeringsspelet mot Hazard gör han, framförallt i andra halvlek, en stark insats.

Matic: 8

En av matchens lirare. Stor, trygg och stabil. Han gör flera viktiga brytningar och är en stor orsak till att Chelsea inte kan spela ett uppskruvat anfallsspel där Morata kan komma att spela huvudrollen.

Pogba: 7

Anledningen till att vi idag kunde hålla jämna steg med Chelsea och till och med kamma hem tre poäng är på grund av ett disciplinerat och välspelat mittfält. Där var Pogba en huvudaktör, framförallt under första halvlek. Han pressade och stressade ständigt Chelseas spelare, framförallt Drinkwater, vilket innebär att dem inte kunde planera och organisera sitt uppspel. Han borde dock vunnit duellen mot Willian som föranledde 1-0målet.

Embed from Getty Images

Martial: 6

Är tillbaka på vänsterkanten, där han hör hemma. Vi ser en förbättring från tidigare matcher men han har fortfarande en ganska lång väg kvar. Han framstår som tafatt i vissa situationer. Han fumlar mycket med bollen och saknar kraften och övertygelsen i sina passningar och avslut. Han kan ändå glädjas åt att ha bidragit till vårt kvitteringsmål.

Lukaku: 8

Rycker idag upp sig från en lång tid av uselt spel vilket också lett till hård kritik. Idag blir han målskytt, ett mål som föranleddes av ett beundransvärt hårt arbete. På en liten yta och under hård bevakning trasslar han sig fram till ett övertygande och träffsäkert avslut. Målet ger honom självförtroende och han serverar sedan Lingard bollen som leder oss till ledning och slutgiltig seger.    

Sanchez: 5

Bortslarvade målchanser och ett tilltrasslat anfallsspel leder till frustration hos Sanchez. Framförallt var det hans förstatouch som gjorde att flera chanser gick förlorade.  Jag ser idag inte att han bidrog till den laginsats som jag i stort vill hylla. Jag förväntar mig mer.

Lingard: 7

Inbytt 64. Kommer in med pigga ben och förändrar en passiv matchbild med ett stillastående och avvaktande United. Han bidrar med energi och jagar upp tempot. Blir välförtjänt målskytt efter delikat förarbete av Lukaku.

Bailly: N/A

Inbytt 81. Spelade för kort tid för att bedömas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS