Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Wolverhampton – Manchester United 0-2

Efter två mål på stopptid från Mason Greenwood såg han till att Uniteds U18-lag tog sin tredje raka seger i ligaspelet. Det var Greenwoods nionde mål på de senaste fem matcherna.

Efter ett tätt spelschema kände sig tränare McKenna manad att göra en del ändringar i laget då laget spelade på lördag och sedan på tisdag förmiddag igen. Mason Greenwood var dock en av fem spelare som var kvar i laget.

Den första halvleken blev en tämligen händelselös historia med avvaktande spel från båda lagen. United hade svårt att få i gång sitt fina anfallsspel och kanske gjorde alla ändringar sitt.

Den andra halvleken blev livligare och Dion McGhee prickade ribban för United med en frispark. Men United fick ändå inte riktigt spelet att stämma, in kom Levitt, Puigmal och Burkart för Mellor, Galbraith och McGhee och United skapade ett större tryck mot Wolverhamptonmålet. Med sex minuter kvar fick en hemmaspelare en utvisning och trycket från United ökade. United hade inte gått mållösa från någon seriematch den här säsongen och Mason Greenwood ville inte att den trenden skulle spricka, på stopptid nickade han in Lee O’Connors inlägg till 1-0 för United.

Två minuter senare avgjorde han matchen helt med ett skott inne i straffområdet. Det var mål nummer 14 för Greenwood den här säsongen.

United utökade därmed serieledningen och är nu sju poäng före Liverpool, dock med två matcher fler spelade. Annars var det positivt att United höll nollan, och den nye målvakten Kovar har fått en fin start på sin Unitedkarriär och tycks gå före Fojticek, åtminstone för tillfället. Annars var det lite av ett reservbetonat lag men med 16-årige Greenwood som den stora lysande stjärnan. Att han avgör på nick från ett inlägg ger Ronaldo-vibbar sett till hans mångsidighet. Han känns nästan för bra för U18 redan nu och det ska bli otroligt spännande att följa honom i framtiden.

Wolverhampton – Manchester United 0-2 (0-0)

Uniteds mål: Greenwood (90, 92)
United: Kovar; Laird, O’Connor, Bernard, B. Williams; McGhee (Levitt 71), Galbraith (Puigmal 71), Garner, Barlow; Mellor (Burkart 71), Greenwood