Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens inför Manchester city: Det är ingen fråga för mig

Manchesterderby imorgon. Presskonferens för José Mourinho idag. Vad tänker Manchester Uniteds manager inför matchen? Tja, inte så mycket.

  • Skadeläget: Sergio Romero är ute men alla andra är tillgängliga.
  • Övrigt: Mourinho svarade mestadels att frågorna som ställdes inte var för honom att svara på.

Vi ger också några ord från Pep Guardiolas presskonferens.

Mourinhos presskonferens

Manchester Uniteds manager José Mourinho mötte pressen på fredagen. Han svarade kortfattat på majoriteten av frågorna.

Skadeläget: ”Alla kommer tillbaka men Sergio [Romero] är skadad,” säger Mourinho till MUTV. Det tolkar vi som att Daley Blind, Phil Jones, Marcos Rojo och alla andra är spelklara.

Så över till presskonferensen.

Du vill givetvis säkra andraplatsen. Många Unitedsupportrar vill skjuta upp citys titelfest. Ger det dig och spelarna extra motivation den här helgen?

”Min motivation är att sluta tvåa. Jag har fortfarande motivationen att sluta topp 4, för matematiskt är det inte klart. Det är ett bra avstånd men inte matematiskt klart. Så [att sluta topp 4] är det första målet.

”Men efter det gömmer jag inte att i praktiska termer – och nästa säsong, framför allt nästa säsong – att sluta tvåa, trea eller fyra är exakt lika. Du vinner inte titeln men du kvalificerar dig direkt till Champions Leagues gruppspel. Men jag föredrar att sluta trea före att sluta fyra och tvåa före trea. Och då vi har varit tvåa i många, många månader är det givetvis vårt mål att slåss för det och för det behöver vi poäng.

”Mitt mål för imorgon är att försöka ta poäng som hjälpa oss att sluta tvåa.”

Hur nära city tror du att ni kan vara nästa säsong?

”I slutet på säsongen ser du poängskillnaden och du ser hur långt ifrån vi var. För tillfället vet jag inte, 15, 16, 18, jag vet inte. I slutet på säsongen får vi se poängskillnaden och sedan är det enkelt.”

Hur bra har city varit den här säsongen? Givetvis…

”Det är inte upp till mig att säga. Det är för er att säga. Men givetvis ser ni antalet poäng som vi har och det är enkelt att gå till böckerna och förstå att med det antal poäng vi har skulle vi normalt vara i en kamp om titeln. Men vi är inte det, för city har ett väldigt bra antal poäng, som gör det väldigt svårt för tvåan att slåss om titeln, vilket vi inte gör för tillfället.”

Ger det dig andra frågor att svara på, med tanke på hur deras första kvartsfinal i Champions League gick?

”Nej, nej…”

Hur påverkar det er?

”Nej.”

Det påverkar inte dig?

”Nej.”

José, gällande din trupp… Du fick Alexis Sánchez framför city. Är det ett bevis att trots att ni är långt efter i poäng så är ni på samma nivå vad gäller att rekrytera spelare? Så att ni kan vara konkurrenskraftiga med dem?

”Är vi?”

Ja…?

”Det är din åsikt.”

En lång tystnad följer i väntan på att Mourinho ska fortsätta svaret men managern säger inget mer.

På vilket sätt menar du att det är ”din åsikt”?

”Det är din åsikt.”

I poäng…

”Det är din åsikt.”

Ny tystnad.

”Spenderade de pengar i januari?”

Ja…

”Gjorde de?”

Ja.

”Så.”

Nej, men det jag säger är att ni tog Sánchez framför dem. Ni konkurrerade med dem…

”Vet du det? Kan du bekräfta det? Jag vet inte. Jag har ingen aning om de var intresserade eller inte, om de försökte eller inte. Jag har ingen aning.”

José, när du ser vad Liverpool gjorde mot Manchester city i veckan, får du då…

”Nej.”

…idéer för hur du ska ta dig an den här matchen?

”Nej.”

Och Liverpools anfall framför allt fick beröm för hur de kunde ge Manchester city problem i två matcher på Anfield…

”Jag är ingen expertkommentator, jag kommer inte att kommentera matchen.”

Jag skulle säga, har du…

”Jag kommer inte att kommentera matchen. Ingenting om det.”

Har du spelare i ditt anfall för att skada Manchester city i helgen?

”Ja, det har vi.”

Du har haft framgång med Chelsea men du vet också hur svårt det är att försvara en titel. Hur konsekvent bra måste du vara för att anses vara ett fantastiskt lag? För det pratas mycket om huruvida city för tillfället är ett fantastiskt lag…

”Det är ingen fråga för mig.”

Prata då om dina tidigare framgångar med Chelsea…

”Ja, jag var det.”

Och där tog den första delen av presskonferensen slut. Det fortsatte som vanligt men en andra del som är publiceringsskyddad till sent ikväll. Vi återkommer med det bästa från den andra delen i morgondagens matchdagsblogg.

Guardiolas presskonferens

Manchester citys manager Pep Guardiola har också pratat med media idag. Guardiola tror att en seger imorgon skulle hjälpa inför returmötet med Liverpool.

”Vi är nära att bli mästare,” säger Guardiola. ”Det är en slump för att det är derbyt men det spelar ingen roll. Vi måste bara vara fokuserade på vad vi måste göra för att vinna matchen.”

Skadeläget: Guardiola säger att han inte vet om Sergio Agüero är tillgänglig för spel. Beslut ska fattas efter dagens träning.

Lagnyheter: citys manager svarade undvikande på frågan om hur starkt lag han tänker matcha imorgon. ”Vi måste se spelarnas status. Vi tränar senare och vi får se senare. Vi kommer att förbereda laget för att vinna matchen.”

Ödesmatch för reserverna ikväll

Ikväll klockan 20.00 spelar Uniteds reserver mot Sunderland på Old Trafford. Matchen kan ses på MUTV/Viaplay.

För United är det bara seger som gäller om laget ska behålla hoppet om att klara sig kvar i reservligans högstadivision. United är för närvarande sist i ligan men en seger ikväll skulle ge kontakt med lagen ovanför.

Om nyheterna gällande reservlaget är negativa så är det betydligt positivare för juniorlaget. Imorgon – avspark 13.30, i en match som ses på MUTV/Viaplay – spelar laget mot Middlesbrough på bortaplan. United toppar ligan men har en tuff säsongsavlutning och en seger skulle sitta väldigt fint.