Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Jag tror jag har höjt nivån på träningarna

En vecka har gått sedan förra helgens seger i Manchester-derbyt och nu väntar West Bromwich. Ett West Brom som parkerar på jumboplatsen mot ett skadefritt United. Vad har José Mourinho att säga om dessa förutsättningar?

Mourinhos presskonferens

Om skadeläget: Alla är spelklara förutom Sergio Romero.”

Om matchen: ”Jag känner att det blir en tuff match för oss eftersom vi kommer från ett väldigt bra resultat och vi har flera segrar i rad i Premier League, vilket är bra men vi möter ett lag som kämpar. Jag tror det blir en tuff match men med tanke på vad som hänt i fotbollsvärlden denna vecka visar att allt är möjligt.”

Om han är förvånad över West Broms tabellplacering: ”Det är jag. Jag är förvånad. Kvaliteten, rutinen, truppen, stabiliteten, det är förvånande för mig att de är i den positionen. Jag tror det blir en stor utmaning eftersom de vet att i fotboll kan allting hända fram till att det är matematiskt klart. Alla vet det, de vet och de vet att de fortfarande har en chans men varje match betyder att de närmar sig nedflyttning ifall de inte tar poäng.”

Om han känner ro efter derbysegern? ”Nej, jag känner ingen ro eftersom jag jobbar hårt för att bygga motiverande träningspass med nya övningar, saker som motiverar spelarna, små taktiska saker. Jag försöker höja nivån på träningen och jag tror att jag lyckas med det.”

Om segersviten och att ha besegrat varje lag i ligan (5 raka segrar): ”Det är bra att slå varje lag, vi har flera positiva saker under säsongen och det är en av dem. Vi har slagit varje lag, vi har väldigt positiva resultat mot topp 6-lagen, vi är starka hemma och vi har gjort mycket mer mål än förra säsongen. Så mycket positivt.”

Om att Alexis Sánchez spelat upp sig: ”Ja, och förhoppningsvis blir nästa säsong än bättre vilket vi tror. Jag är inget stort fan av att köpa spelare i vinterfönstret eftersom det alltid är en anpassningsperiod, särskilt för anfallare. Men han kommer självklart förbättra sig och bli mer bekväm i laget.”

Ifall Romelu Lukaku behöver konkurrens: ”Nej, nej. Om jag införskaffar mer konkurrens för honom får de andra spelarna som du nämner är missnöjda med sin speltid mer konkurrens. Jag måste förmodligen reducera truppen och bara ha 12 eller 13 spelare.”

Om att Marcus Rashford och Anthony Martial får allt mindre speltid: ”Om jag var du skulle jag fråga varför Lukaku spelar varje match? Varför Matic spelar varje match? Svaret är om du vill ha det jag kallar för tråkiga svar, jag har tråkiga svar och det tråkiga svaret är att endast elva spelare kan starta och vi är tjugotvå.”

Oerhört viktig match för reservlaget ikväll

Medan Manchester Uniteds seniortrupp ligger på en andraplats i Premier League går det desto tyngre för Reservlaget. Ricky Sbragia och hans lag ligger nämligen sist i reservlagsserien och är i stort behov av tre poäng i kvällens Manchester-derby. För det är nämligen City som ska besegras på bortaplan. Bara att ladda om för ytterligare ett viktigt derby!

Ni ser matchen på MUTV eller Viaplay med start 19.30.