Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – West Bromwich Albion (Håll avståndet)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot West Bromwich Albion. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/04/15 19:44Manchester United – West Bromwich Albion 0-1 (0-0)

Premier League, omgång 34 • 2018-04-15, 17.00 • Old Trafford, Manchester • publik: • domare: Paul Tierney


     (28) Paul Pogba
 0-1 (73) Rodriguez
     (77) Nyom


Manchester United

De Gea; Valencia, Smalling, Lindelöf, Young (Rashford 75); Herrera (Lingard 46), Matic, Pogba (Martial 58); Mata, Lukaku, Alexis

Avbyare: Pereira, Jones, Rojo, McTominay,

West Bromwich Albion

Foster; Nyom, Gibbs, Livermore, Rondon (Sturridge 85), Phillips (Krychowiak 77), Brunt (Yacob 90), McClean, Rodriguez, Dawson, Hegazi

Avbyare: Myhill, Gabr, Burke, FieldUpdated: 2018/04/15 19:41
 • 1
 • Share


2018/04/15 19:44
Nu lägger vi ner detta

Vi nöjer oss med Mourinhos ord. Detta var bedrövligt, spelarna måste skärpa till sig rejält den kommande veckan. Annars tappar vi andraplatsen snart, och åker ut med buller och bång mot Spurs.

Undertecknad tackar för visat intresse.

På återseende.

 • 0
 • Share


2018/04/15 19:24
Mourinho efter matchen

Mourinho har pratat med Sky Sports. Detta var vad han tyckte.

En nedslående dag idag, vad saknades?

”Allt. Allt. Jag tycker vi komplicerade allt, vi kunde inte göra någonting enkelt. Vi kunde inte spela en touch, två touch för allt gick ut på att göra en till touch, en till sväng, en till pass, ett till trick. Och sen gav vi dem möjligheten att göra den match de ville, vilket inte är nytt. Och jag sa till spelarna att de [WBA] bara behöver ett par hörnor för att ha chansen att göra mål, för de är väldigt kraftfulla och starka, och jag sa till spelarna att det kunde hända.

”I andra halvlek förbättrades vi något, vi gav en annan dynamik till laget men ändå gjorde vi det för komplicerat. Och sen när de gjorde mål satte de alla bak och det var svårt. Men jag tycker det var ett bra straff för oss, för från minut ett var allt för komplicerat.”

Hur känns det att ha gett City titeln?

”City förtjänar respekt, de förtjänar inte att folk säger att United gav dem titeln. De vann titeln för att de tog fler poäng än alla andra. De vann så många matcher, och det är anledningen till att de är mästare. De är inte mästare för att United förlorade mot West Bromwich Albion.”

 • 0
 • Share

Manchester United lyckas förlora mot West Bromwich Albion. Senast United förlorade hemma mot ett lag som låg sist i tabellen var 2011, men nu gjorde vi alltså det igen.

Bedrövligt. City är mästare.

Updated: 2018/04/15 18:53
 • 0
 • Share


2018/04/15 16:54
Då kör vi

Musiken spelas, lagen vandrar in, slantsingling sker strax. United har hemmamatch, då tittar vi och förväntar oss en seger.

Kom igen nu!

 • 1
 • Share


2018/04/15 16:48
Mourinho förklarar Bailly

Mourinho har pratat med Sky Sports, och förklarar varför Lindelöf spelar istället för Bailly.

”Ett beslut igen. Victor spelade matchen mot Swansea hemma och den var bra anpassad efter hans kvalitéer.

”Normalt sett skall vi ha mycket boll, och normalt sätt är det då vi behöver någon från mittförsvaret med extra tekniska kvalitéer.

”Vi har tre matcher i veckan. Bournemoth om några dagar, sen Spurs några dagar efter det. I den semifinalen har de en dags extra återhämtning, så jag behöver tänka även på det.”

Så, helt enkelt rotation. Mycket bra, Mou, mycket bra. Sen kan man ju fundera på vad Smalling gör på plan när man vill ha bra fötter. Men det är ju en annan fråga.

Updated: 2018/04/15 16:50
 • 1
 • Share

Ja, vi vann ju höstmötet. I december spelades den matchen, och två mål i den första halvleken bäddade för segern. Lukaku med det första, Lingard med det andra. Och så reducerade Barry med knappa kvarten kvar, men tre poäng till United. • 0
 • Share


2018/04/15 16:15
Tankar om elvan

Tio elftedelar rätt, jag ger mig själv klart godkänt. Den ende jag tog fel på var den gode Bailly, och han är inte ens med på bänken. Istället spelar Smalling med Lindelöf.

Gällande Bailly har vi inte hört något om skada eller så, men han saknas helt från truppen. Istället finns Jones och Rojo som försvarare på bänken. Men, vi minns att han saknades även mot Swansea, och vi vet också att han haft en del skadeproblem. Så det jag tänker är helt enkelt att Mourinho väljer att vila honom lite extra, och då i matcher som United ska dominera. Jag kan inte se någon annan anledning, och jag måste helt ärligt säga att jag gillar coachningen om det är så.

Men i övrigt som sagt den elva jag förutspådde. Och ja, jag klagar inte högt, även om jag inte håller med överallt. Jag litar på att Alexis fortsätter som sist, och då blir det några poäng från honom. Jag litar på att Mata är lika rörlig som han alltid är och skapar ytor åt medspelarna. Jag litar på att Pogba är lika resolut som han var i andra halvlek sist. Och jag litar på att Lukaku kommer upp till normal standard igen. Då skall detta gå.

PS. Farväl Luke Shaw. Det var kul att ha dig i klubben, och det är sjukt tråkigt att vi inte förvaltat dig bättre. Lycka till vart livet än tar dig. DS.

 • 0
 • Share


2018/04/15 16:01
Och WBA

Och bortalagets elva.


 • 0
 • Share


2018/04/15 16:00
Dagens elva

Så här startar United idag:


 • 0
 • Share


2018/04/15 15:50
U16-tjejerna mästare

Manchester Uniteds U18 för herrar blev ligamästare för sin serie igår, idag står det klart att U16-tjejerna lyckats med samma bedrift i sin serie.

Stort grattis till dem, och låt oss hoppas att många av tjejerna kan ta klivet upp i det kommande damlaget.


 • 0
 • Share


2018/04/15 15:24
All red – All equal

Dagens match är dedikerad åt Uniteds kampanj för jämlikhet, inkludering och mångfald, som (enligt modern logik) kallas #allredallequal.

För de som är på plats så sker en del aktiviteter på och omkring arenan, och en del banners kommer säkerligen synas i tv-rutan då de sitter runtom arenan.

Vill man läsa mer gör man det med fördel här.

 • 0
 • Share


2018/04/15 14:54
29 år sedan

Vi påminner också om att det idag är 29 år sedan 96 supportrar tragiskt förlorade livet i Hillsboroughkatastrofen.

Våra tankar går så klart till de drabbades familjer och vänner.


 • 0
 • Share


2018/04/15 14:49
Startelvsspekulation

Jag spekulerade förut i att Lindelöf kommer få starta som mittback. Nu tänker jag att vi skall gå igenom laget som helhet. Så här startade United sist, mot City.

De Gea

Valencia – Bailly – Smalling – Young

Herrera – Matic – Pogba

Lingard – Lukaku – Alexis

Och, det gick ju bra. Till slut. Spelet övertygade ju verkligen inte i första halvlek, och det är svårt att hävda att United var speciellt överlägsna i den andra. Men, vem bryr sig, vi vann ju.

Så här skulle jag föredra att United startade, helt utan hänsyn till hur Mourinho brukar tänka.

De Gea

Valencia – Bailly – Lindelöf – Shaw

Matic

Alexis – Lingard – Pogba – Rashford

Lukaku

Detta kommer ju dock inte hända, Young kommer spela vänsterback (om inte något chockerande händer) och Alexis kommer med 90 % sannolikhet utgå från vänster. De övriga 10 % är för gardera mig ifall han startar centralt. Men till höger, där kommer han inte spela.

Varför inte Herrera kanske någon tänker? Tjae, jag tycker inte United skall behöva ytterligare en central mittfältare vars USP ligger i defensiven. Matic skall kunna täcka upp det på egen hand. Bättre då att ha Lingard bredvid Pogba där, så har vi någon som springer mycket. Jag ser annars gärna Mata där, men han får aldrig starta centralt (även om han alltid söker sig in i mitten).

Detta är elvan jag tror att Mourinho ställer ut på planen.

De Gea

Valencia – Bailly – Lindelöf – Young

Herrera – Matic – Pogba

Mata – Lukaku – Alexis

Backlinjen, utom Lindelöf, är ju given. Men som jag skrev tidigare så tror jag på svensken idag, så det får jag ju fortsätta tro på.

På mittfältet tror jag Mourinho var så nöjd med hur trion fungerade sist, så de får fortsatt förtroende, och den enda förändringen jag ser framåt är Mata in istället för Lingard. Detta helt enkelt för att Lingard gjorde en ganska svag match, något som Mourinho också uppmärksammade. Därför tror jag på spanjoren istället. Alexis var potentiellt bäst på plan (i United) sist, och Lukaku får starta även om han hade en mellanmatch.

Martial och Rashford då? Tjae, det enkla svaret är att båda gör sig bäst till vänster, och där vill Mou ha Alexis. Martial skall ju dessutom vara ett mål ifrån att trigga en klausul i övergången från Monaco, som gör att United måste betala en hel del pengar till Monaco. Jag tror inte han kommer få spela speciellt mycket mer innan det är klart att han verkligen blir United trogen. Det skulle vara synnerligen korkat att han gör ett mål och United får betala extra om han ändå lämnar i sommar.

 • 0
 • Share


2018/04/15 14:15
Vidic om Uniteds säsong

Sky Sports sändning i England har celebert besök, då Nemanja Vidic är där.

Han har gett sin åsikt om Uniteds säsong:

”Framsteg från förra säsongen och definitivt framsteg från David Moyes och Louis van Gaal. De vann förra veckan, vilket var viktigt.

”De senaste två åren tror jag förväntningarna har varit att José skulle vinna trofén, och han förbättrade laget och de spelar bättre än förra säsongen. Problemet är att City spelar så bra den här säsongen, den stora frågan är om de kan nå dem nästa säsong.”

Vidic säger med andra ord det som torde vara uppenbart. United är på rätt väg och lider mest av Citys otroliga ligasäsong.

 • 0
 • Share


2018/04/15 12:36
Svenskkollen

Vi har ju endast en svensk kvar i klubben, men jag tycker ändå det kan vara rimligt att ta ett kort prat om Lindelöf inför eftermiddagen. Hur ser chansen ut för honom att få starta?

Vi börjar med hans statistik. I ligan (vi håller oss till ligan) har United spelat 32 matcher den här säsongen. Av dessa har Lindelöf bara spelat i 14, varav endast tio från start. Ett ganska dåligt facit om vi ser till helheten. Men då skall vi komma ihåg att han inte medverkade i någon av de första sju matcherna, och hans första start kom inte förrän i omgång 12. Så på de senaste 21 matcherna har han startat nästan hälften av matcherna, då ser det inte lika dåligt ut. Och av de fem senaste har han startat tre.

Från att inte ha haft Mourninhos förtroende alls så har Lindelöf jobbat till sig förtroende i matcher där United skall föra spelet. Vi minns förrförra matchen mot Swansea, där Bailly kort och gott var petad till fördel för Lindelöf och Smalling. Sannolikt för att Mou ville ha Lindelöfs passningsfot.

Så, jag tror personligen på att han får starta idag, tillsammans med Eric Bailly (för en gångs skull). Visst, Jones är tillbaka i truppen och kan ställa till det, men jag tror hellre Mou sparar Jones till onsdag.

Låt oss hoppas i alla fall.

 • 0
 • Share


2018/04/15 11:45
Tidiga lagnyheter

Precis som vanligt tar vi hjälp av våra vänner på lokaltidningen Manchester Evening News (och dess fotografer) i de tidiga lagnyheterna. Detta är spelarna som syntes till vid The Lowry Hotel igår kväll

Målvakter: David de Gea, Joel Pereira, Kieran O’Hara

Försvarare: Antonio Valencia, Chris Smalling, Phil Jones, Victor Lindelöf, Marcos Rojo, Ashley Young

Mittfältare: Ander Herrera, Scott McTominay, Nemanja Matic, Paul Pogba, Juan Mata, Jesse Lingard

Anfallare: Alexis Sanchez, Marcus Rashford, Anthony Martial, Romelu Lukaku

19 spelare alltså, och till exempel saknas Bailly, Shaw, Fellaini, Darmian, Blind och Carrick. Men, detta skall tas med en nypa salt.

För de som fotograferna fångat på film är de spelare som kom med lagbussen från Old Trafford. Så som det brukar gå till är att spelarna åker ut till Old Trafford med sina bilar, sen tar de lagbussen till hotellet, och bussen tillbaka till arenan imorgon. Och så kan de slutligen ta sina bilar raka vägen hem efter matchen. Till exempel Luke Shaw har en vana att inte köra hem själv, så han brukar ansluta till Lowry på egen hand. Detta kan så klart även gälla Bailly, Fellaini och Darmian. Carrick har ju lite i smyg inlett sin tränarbana, så han kommer säkert med ledarstaben.

För det är endast Romero som saknas på grund av skada (vad Mourinho har sagt), så räkna med att de andra spelarna också finns tillgängliga. Framförallt Bailly tänker jag väl på då, som bör vara given i elvan.

Dock skriver MEN att Blind sågs i närheten av hotellet med sin partner, men att han också bor i närheten och inte sågs ansluta sig till spelarna vid hotellet. Så han kanske inte är frisk nog än, eller så är han så långt ifrån en plats i truppen att Mourinho inte ser någon poäng i att ha honom där.

 • 0
 • Share


2018/04/15 11:26
Håll avståndet

Fem raka segrar, det är vad Manchester United har i ligan just nu. I och med det var vi inför helgen, tillsammans med Spurs, ligans formstarkaste lag. Och Spurs förlorade som vi vet igår, så vid vinst mot WBA i eftermiddag har vi chansen att rycka tre poäng mot Londonlaget som ligger fyra i tabellen.

För även om det är WBA vi möter idag så är det tabellräknande mot Spurs och (kanske framförallt) Liverpool som är i mitt huvud. Vi är just nu fyra poäng före Spurs, med en match mindre spelad, och en poäng före Liverpool, men där har vi två matcher mindre spelade. Förutsättningarna för att knipa andraplatsen får ändå ses som gynnsamma.

Men då skall jobbet göras idag. För motståndet står ett avsågat och tränarlöst West Bromwich Albion, som tack vare sin rätt dåliga målskillnad faktiskt knappast har råd att förlora en enda match till. De ligger tolv poäng efter Swansea som är laget som just nu ligger på plats 17 i ligan, alltså den sista plats som man håller sig kvar på. Fem omgångar kvar ger max 15 poäng in på kontot, så vid förlust idag kan WBA med andra ord bli piskade att vinna resten av sina matcher, och klarar sig ändå inte om Swansea lyckas knipa en enda poäng i någon av sina sista fem matcher.

Hur kommer laget (WBA) reagera på det? Ja, det är omöjligt att säga. Vi vet att de faktiskt lyckas knipa en poäng i sin senaste match, mot just Swansea. Innan dess (om vi räknar bakåt) har de åtta förluster och sedan en oavgjord innan vi hittar senaste segern i ligan, den 13 januari hemma mot Brighton. På bortaplan har de bara vunnit en match den här säsongen, mot Burnley i omgång två. Det var också senaste ligasegern innan matchen mot Brighton i januari. Ni hör ju, det är ett lag med bedrövlig form. Även om de faktiskt slog ut Liverpool ur FA-cupen i slutet av januari.

Det här med att de är tränarlösa är en sanning med modifikation. De har Darren Moore som caretaker resten av säsongen, efter att i november ha sparkat Tony Pulis och nu i april låtit hans ersättare, Alan Pardew, lämna klubben. Jag antar att man inte kan få in en ny ”riktig” tränare i det här skedet och alltså istället låter Moore spela laget ur Premier League. För ur, det kommer de åka.

Det var mycket West Bromwich det, men det kan ju vara bra att ha lite förutsättningar med sig. United måste lyckas med en sak idag: Ha huvudet på rätt plats. Då blir detta en seger. Om laget tror att det är klart från start kan det bli jobbigt, men går killarna ut med den professionalism de ska, ja då kan jag inte se något annat än att detta blir seger med en del bollar. Det kanske inte rinner iväg till några jättesiffror, men seger måste det bli.

Så, jag är optimistisk. Fy fan, det känns inte bra, men nu startar vi den här dagen. Håll avstånd till Liverpool, och dra ifrån Spurs!

 • 0
 • Share