Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Bournemouth – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

Efter den totala kalldusch som ägde rum på Old Trafford i söndags var det åter igen dags för match för Manchester United. Den här gången var det Bournemouth som stod för motståndet, inför knappa 11.000 åskådare under strålkastarljuset på lilla Goldsands Stadium.

José Mourinho gjorde hela sju byten i startelvan gentemot den senaste matchen och fick sedermera förhoppningsvis den effekt han var ute efter. United tog en stabil 2-0-seger och fick troligen en del svar på många svåra frågor. Chris Smalling sträckte ut och petade in 1-0 i öppet mål, efter en fin genomskärare av Ander Herrera till Jesse Lingard som enkelt spelade in till den gängliga mittbacken.

Paul Pogba orkestrerade vackert fram 2-0 i den andra halvleken efter att ha drivit upp bollen och frispelat inhoppande Romelu Lukaku som kyligt lyfte in slutresultatet. Efter att United inte varit helt ohotade bakåt kunde David De Gea till sist hålla sin 17:e nolla för säsongen, vilket är flest av alla målvakter i ligan.

Oväntade elvan

Efter den hårresande svaga insatsen mot West Bromwich i söndags varnade Mourinho tidigt för att vi kunde få se en hel del ändringar i startelvan. Det var sannerligen vad vi fick, då hela 7 av 11 spelare byttes ut jämför med förra matchens uppställning.

I backlinjen var det endast Chris Smalling som bestod, på mittfältet gjorde Marouane ”mikrofon-frillan” Fellaini comeback efter långvariga skadeproblem. Framåt gjordes de största justeringarna, där både Alexis Sanchez och Romelu Lukaku förpassades till bänken och en trio med Martial, Rashford och Lingard fick en efterlängtad chans tillsammans.

Embed from Getty Images

Resultatet? Lovande. Men med vissa frågetecken. Defensivt kändes det krampaktigt mer ofta än sällan i den första halvleken, mycket på grund av en i det närmaste totalt dysfunktionell högerkant. Matteo Darmian lär, och bör, inte få många fler minuter i United-tröjan. Det har helt enkelt inte fungerat.

Chris Smalling, som förvisso fick inkassera ännu ett mål, hjälpte inte på långa vägar med sitt svaga positionsspel och sina klumpiga ingripanden. Andra halvlek såg bättre ut, men den första gav mer än tillräckligt med svar för att bespara oss samma syn igen.

Vänstersidan av backlinjen var desto bättre. Luke Shaw och Phil Jones synkroniserade bra ihop och kändes allmänt trygga. Shaw gjorde definitivt framsteg efter en tid i frysboxen, medan Phil Jones redde ut det ena efter det andra kniviga läget på sitt karaktäristiska vis.

Embed from Getty Images

Mittfältet bestod åter igen av tre centrala spelare, vilket mest troligt tyder på att Mourinho vill fortsätta arbeta med det 4-3-3 han använt sig av de senaste matcherna. Om han inte hade bestämt sig för den typen av spelsystem skulle han definitivt ha dumpat det efter insatsen mot West Bromwich senast.

Paul Pogba var åter tillbaka i fin form efter magplasket i söndags, och tillsammans med framförallt Ander Herrera rullades det ofta boll på ett kvalitativt sätt centralt i banan. Herreras ”hockey-assist” till 1-0-målet var delikat, likaså Pogbas förarbete och framspelning till Lukakus 2-0-mål.

Embed from Getty Images

I övrigt fungerade anfallet relativt bra, där Jesse Lingard dock hade en tuffare kväll och inte lyckades uträtta särskilt mycket mer än den fina framspelningen till Chris Smallings 1-0-mål. Martial visade vid flertalet tillfällen sin enorma potential, men lyckades tyvärr för sällan med den avgörande bollen. Rashford vill mycket, som alltid, men får ut alldeles för lite vad gäller slutprodukt. Jag gillade ändå vad jag såg allt som allt.

Med Alexis Sanchez på bänken och Martial på planen fick vi se ett annat typ av anfallsspel. Pogba kom mer till sin rätt i och med att han slapp det faktum att chilenaren gång efter annan tog sig in i de ytor han själv som bäst figurerar i. Med Martial bredvid sig, som han känner mycket bättre, fick han en tydligare traditionell ytter som positionerade sig mer ut till kanten. Då öppnades ytorna upp för vår storstjärna med nummer 6 på ryggen, som spelade mycket bra matchen igenom.

 Mourinhos huvudbry

Efter kvällens insats mot ”The Cherries” blev det säkerligen inte enklare för José Mourinho att plocka ut en startelva till semifinalen mot Tottenham till helgen, i FA-cupen. Han fick säkerligen vad han var ute efter – en reaktion på insatsen mot West Bromwich. Men det öppnade samtidigt för en hel del tuffa beslut vad gäller laguttagningen mot Spurs.

Embed from Getty Images

Spelare som De Gea, Smalling, Valencia, Matic, Pogba och Lukaku ser jag som helt givna startspelare i Mourinhos ögon. Troligtvis även Ashley Young, tyvärr, som egentligen borde vara mer hotad efter Luke Shaws fina framträdande mot Bournemouth. Alexis Sanchez lär troligen också återfå en plats i laget, men jag hoppas verkligen att det inte betyder att Martial flyttas bort från vänsterkanten.

Ander Herrera tycker jag personligen borde ha spelat till sig en mer ordinarie roll i elvan, men det är svårt att veta vad ”den gode” José faktiskt tycker om spanjoren. Förhoppningsvis får vi fortsatt se honom i laget, det är åtminstone min personliga åsikt.

Oavsett hur mycket huvudbry Mourinho egentligen får efter kvällens insats, så går det inte att frångå det faktum att Uniteds insats mot Bournemouth var ett steg i rätt riktning rent spelmässigt. Nu återstår det att se om portugisen kan vara såpass flexibel i sitt coachande att han ser vad det här laget faktiskt behöver för att ta nästa kliv. Om han klarar det? Det återstår sannerligen att se.