Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Manchester United – Everton 2-2

Igår var det säsongsavslutning för Manchester Uniteds reserver, då de mötte Everton på Old Trafford. Matchen slutade 2-2, sedan United kvitterat två gånger om, först genom Tahith Chong och sedan Devonte Redmond.

Det var redan på förhand klart att United skulle degraderas. Då det inte blev seger igår står det också klart att United slutar sist i ligan. En stor besvikelse förstås. Att vi ändå inte ska dra några större växlar av detta illustreras av att Arsenal igår säkrade ligasegern. För bara ett par år sedan spelade Arsenal i andradivisionen.

Reservlagstränaren Ricky Sbragia matchade i stora drag de spelare som han har matchat den senaste tiden. Det mest anmärkningsvärda i uppställningen hittar vi i mål, där Matej Kovar fick chansen. Ordinarie målvakt Kieran O’Hara är med a-laget i London.

Everton tog ledningen mitt i första halvlek. En hörna skarvas vidare från den första stolpen till den bortre. Ingen Unitedspelare förefaller vara intresserad av bollen och det är en smal sak för Foulds att sätta bollen i nät.

Bara några minuter senare kvitterar United. Tahith Chong driver upp ett anfall centralt och försöker sig på ett väggspel med Ethan Hamilton. Den skotska mittfältaren har dock andra idéer och väljer långskott. Det är enkelt för försvararen att blockera skottet men inte bättre än att bollen går tillbaka till Chong. Holländaren tar med sig bollen med vänsterfoten och placerar sedan bollen i nät med högerfoten. Ett läckert avslut av en spelare som redan nu är redo för större uppdrag.

Det blir inga fler mål i den första halvleken. Everton slår dock till omedelbart efter paus. Gästerna får till ett långt anfall och United misslyckas gång på gång med att rensa. Till slut faller bollen till Garbutt, som sätter bollen i nät från sidan av straffområdet.

Kvitteringen dröjer nästan en halvtimme den här gången. Nu är det Uniteds tur att göra hörnmål mot ett tafatt försvar. Återigen en boll som styrs till bortre delen av straffområdet. En omarkerad Devonte Redmond möter bollen med vänsterfoten för att sedan dra till på halvvolley med högerfoten. Ett fint avslut.

United får en sista chans att avgöra matchen genom Joe Riley men det slutar 2-2.

För reservlaget är säsongen nu över, såtillvida det inte hastigt planeras in några träningsmatcher. Månne kan någon spelare få chansen i a-laget innan säsongen är över. Vi minns att så skedde förra säsongen. Den som ligger närmast till hands torde vara Tahith Chong. Även Lee O’Connor har anledning att hoppas på a-lagsspel.

Annars är det ont om namn som lockar i årets reservlag. Ja, både Chong och O’Connor är fortfarande juniorer. För varje reservspelare kan jag räkna upp en junior som jag hellre skulle se få chansen i a-laget. Det är inte för inte som laget slutar sist i ligan.

Manchester United – Everton 2-2 (1-1)

Uniteds mål: Chong (23), Redmond (74)
United: Kovar; Riley, R Williams, Borthwick-Jackson, O’Connor; Redmond, Hamilton, Gribbin; Dearnley (Kehinde 86), Boonen, Chong