Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United vill utveckla Carrington; Rykten om ny mittback; 36 år sedan Whiteside blev historisk

Embed from Getty Images

I dagens nyhetssvep pratar vi om Uniteds planer på att expandera Carrington för att inkludera samtliga klubbens lag där, vi pratar lite rykten om en ny slovakisk mittback och att Norman Whiteside för 36 år sedan skrev in sig i VM-historien.

United planerar att expandera Carrington

Sedan år 2000 har haft AON Complex i Carrington som bas för laget. Dock har klubben växt ur, och damlaget som nu startats kommer, åtminstone till en början, att få använda den gamle träningsanläggningen The Cliff, precis som även en del av juniorlagen gör.

Men Casey Stoney har pratat med Manchester Evening News, och enligt henne vill United ha samtliga sina lag på Carrington och man planerar därför en expansion av träningsanläggningen.

”De diskuterar planer för Carrington, och diskuterar expansion. Anledningen till att vi inte tränar där är för att de helt enkelt inte har kapacitet för några fler lag, än mindre oss.

”Vi är inte de enda som behöver träna på The Cliff, några juniorlag tränar där också. Men, när de börjar diskutera hur de skall ändra Carrington så kommer damlaget att vara inkluderade i det.”

Det finns ännu inga tidsplaner om när expansionen kan äga rum, och vi skall nog räkna med att det av rent praktiska skäl kan ta ett tag.

Rykten om Skriniar

José Mourinho verkar sugen på att värva från sin gamla klubb Inter. Förra sommaren var det Ivan Perisic som det stadigt ryktades om, en affär som inte gick igenom.

Nu kommer rykten om att United är intresserade av att värva klubbens slovakiske mittback, den 23 år gamle Milan Skriniar. Det har länge ryktats om att Mourinho vill ha Toby Alderweireld, men då Tottenham verkar vilja ha absurt mycket pengar för honom, särskilt med tanke på kontraktssituation och ålder, så skall United ha börjat leta på annat håll.

Embed from Getty Images

Enligt Gazzetto dello Sport skall United ha lagt ett bud på någonstans runt 57 miljoner pund, men Inter skall inte ha tyckt att det räcker. Huruvida detta stämmer skall vi vara försiktiga med att konstatera, men det verkar i alla fall tydligt att Mourinho är sugen på att investera i ytterligare en ny mittback, vilket i så fall skulle bli hans tredje på lika många somrar.

Även Barcelona ryktas vara intresserade av Skriniar.

Några nyheter i korthet

Idag, 36 år sedan, blev Uniteds Norman Whiteside den yngste spelaren att någonsin spela en VM-match. Han var 17 år och 41 dagar gammal när hans Nordirland spelade 0-0 mot Jugoslavien. Som ende spelare blev han varnad i matchen

Whiteside medverkade i lagets samtliga fem matcher, när de blev utslagna i det andra gruppspelet som då spelades.

Det är idag också 15 år sedan David Beckham lämnade Manchester United för att gå till Real Madrid, ett beslut som gjorde åtminstone mig ledsen och besviken.

Dagens och gårdagens VM

https://muss.se/2018/06/16/vm2018-dag-2-var-far-vara/