Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

MVP; Dalot är tacksam; Rojo out; Carrick firar tolv år

Embed from Getty Images

Försäsongsturneringen börjar närma sig sitt slut. Men trots att det varit en ganska blek historia så finns det ändå spelare som stuckit ut lite extra. I dagens nyhetssvep avhandlar vi turneringens stjärnskott, det kommande mötet med Real, Diogo Dalots tacksamhet och lite annat smått och gott.

Försäsongens bästa spelare

Försäsongen har ju som bekant inte passerat smärtfritt för Mourinho och hans mannar. Många spelare är fortfarande på semester och flera av dem som trots allt åkt med till USA har åkt på skador som hotar premiären.

Men i skuggan av vissa stjärnspelares frånvaro har andra passat på att blomma ut. Andreas Pereira är en av dem. Han har varit en av försäsongens i särklass mest betydelsefulla spelare i truppen. Särskilt minnesvärd är hans frisparken inför 101 000 åskådare i matchen mot Liverpool

Pereira säger i en intervju med The National att han är tacksam över chansen han fått av Mourinho och att han hoppas på fortsatt mycket spel. Att han kliver rakt in i en startelva är ju svårt att tro men det känns ju inte omöjligt att han kommer dyka upp i FA-cupspel och liknande.

Inför Real

Natten till onsdag går United in i sin sista match för denna USA-turné. Då möter vi Real på Hard Rock Stadium i Miami. Truppen är som bekant hårt ansatt och efter gårdagens träning kunde man se att varken Smalling, Herrera eller Bailly fanns med. Däremot fanns Luke Shaw med.

Inför mötet med de regerande Champions Leaguemästarna ser det alltså skralt ut med pålitliga A-lagsspelare. Darmian, Mata, Sanchez och Fred är, förutom Luke Shaw om han då är tillgänglig, dem det finns att välja på. Valencia och Matic har redan lämnat USA.

Diogo Dalot

Nyförvärvet Dalot har varit med under försäsongsturneringen men inte varit tillgänglig för spel på grund av skada. Men han är ändå glad över att han fått vara med, lära känna lagkamraterna och komma in i klubben.

Han passar i en intervju med MUTV på att tacka alla lagkamrater för det varma välkomnandet han fått och ett särskilt stort tack skickar han till sin portugisiska kompis Joel Pereira.

Rojo out

Att Rojo kommer att lämna klubben har varit på tapeten under en längre tid. Tidigare har det verkat som att Wolverhampton varit dem som stått först i kön för att värva den argentinska backen. Men nu verkar det som att Everton leder racet.

Rojo, som inte varit med under försäsongsturneringen, har fått besked från klubben att han får gå trots att han i mars skrev på för ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2021. Kravet från United är dock att deras önskade transfersumma på £30 miljoner möts.

En övergång till Everton hade för Rojo inneburit att han skulle återförenas med sin tidigare tränare från Sporting Lisabon, Marco Silva. För Uniteds del hade försäljning av Rojo inneburit att man lämnat plats för nya defensiva spelare. Som vi tidigare vet står belgaren Alderweireld och VM-succén Harry Maguire högt på Uniteds önskelista.

 

Akademietta

Striden om att vara en attraktiv och framgångsrik akademi är alltid aktuell bland de europeiska klubbarna. Konkurrenterna får nu lov att stå tillbaka till förmån för en ohotad etta.

Manchester United är den klubb i Europa som har den ledande talangutvecklingen. Bland de akademispelare som klubben ”examinerat” så har spelarna fått totalt 32 157 spelade minuter i Premier League. Det är över 9000 fler spelade minuter är tvåan Tottenham.

En legend fyller tolv

Att den 37 åriga Michael Carrick skulle gå för att vara tolv i någons ögon är svårt att tro. Men att han, på denna dagen, firar tolv år som Unitedspelare är helt rimligt.

Carrick kom från Tottenham den 31 juli 2006 efter sejourer i klubbar som West Ham och Birmingham. Den defensiva mittfältsgiganten blev sedan kvar i klubben fram tills i våras då han bestämde sig för att lägga fotbollsskorna på hyllan. I säsongens avslutande match på Old Trafford i maj avtackades lagkaptenen med stående ovationer.