Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Presskonferens; Martials ovissa framtid; Röda och gula kort i EFL

Embed from Getty Images

Äntligen blev det en seger för USA-delegationen, dessutom mot Champions League-vinnaren Real. Efter stormarna som varit kring Mourinho och hans skadedrabbade trupp plockade man fram det fina spelet och visade att man ändå är att räkna med.

I dagens nyhetssvep avhandlar vi en innehållslös presskonferens, Mourinhos sluga värvningstaktik och juniorernas spelschema.

Presskonferens

Mourinho höll sin avslutande presskonferens för denna turnering och dur den fanns inte mycket att hämta. Journalisterna var mer angelägna om att prata transfers och kommande säsong snarare än den faktiska matchen.

Som en summering av turneringen hyllade dock Mourinho sina A-lagsspelare som kämpat hårt tillsammans med flera av de riktigt unga spelarna. Såklart var det roligt att plocka med sig en seger men Mourinho var tydlig med att denna segern inte betyder någonting, motståndet till trots. Hade det varit en match i Champions League hade detta spelat roll men nu är det en match i en försäsongsturnering vilket inte betyder någonting, hälsar Mourinho.

Fokus övergick sedan snabbt från den nyligen avslutade matchen till att fokusera på värvningar och inte minst Martial framtid. Mourinho viftade dock bort alla sådana frågor och på journalisternas frågor angående om Martial har en framtid i klubben svarade han rätt och slätt att han inte vet.

Se hela presskonferensen här.

Embed from Getty Images

Staycation

Försäsongsturneringen är nu alltså avslutad och både supportrar och spelare börjar att samla ihop sig inför stundande ligapremiär. Skadeläget är emellertid kritiskt, men glädjande är ju då att spelare som Herrera visar upp god form. Likväl har Mourinho sedan tidigare ropat på hjälp från A-lagsspelarna.

Flera spelare har uppmanats av managern att återvända tidigare från semestern för att vara i form inför premiären mot Leicester. Bönerna verkar ha hörsammats då Mourinho meddelar att Lukaku, Rashford och Jones återvänder tre dagar tidigare än beräknat. Även Lindelöf återvände till träning för två dagar sedan efter semestern.

Mourinhos sluga plan

Mourinhos missnöje med att hålla en försäsongsturné så nära inpå VM har knappast undgått någon. Men har hans klagomål bara varit ett spel för gallerierna för att han ska få det han vill? Det spekuleras just nu vilt om att så kan vara fallet och Manchester Evening News är inte sena på bollen.

Mourinho har tidigare sagt att han önskar två ytterligare värvningar innan transferfönstret stänger men att han tror att han bara kommer att få en. Men vi vet ju alla att Mourinho inte ger sig utan en fight. Hans dystopiska rapporteringar från försäsongsturneringen och alla dess medföljande skador kanske kan få den gode Woodward att tänka om.

Det rapporteras nu att klubben överväger att värva Barcelonas Yerry Mina som ett defensivt budgetalternativ till Maguire och Alderweireld. Mina har under en längre tid varit under lupp av United.

Juniorerna

Det är inte bara A-laget som har en premiär runt hörnet. Samma dag som Premier League kickar igång är det också dags för juniorerna att starta sin säsong. Inledningsmatchen kommer att spelas mot Derby den 10 augusti.

Coachen Neil Ryan är fast besluten om att laget, som fått tillökning av en ny grupp talanger, ska behålla titeln i Premier League North.

Ni kan självklart följa våra juniorer på muss.se där vi också hittar juniorerna spelschema för säsongen.

Röda och gula kort även för managers

Som en avslutning på dagens nyhetssvep meddelar Sky Sport att FA nu inför röda och gula kort även för managers som missköter sig i Ligacupen. Mourinho får alltså se upp!