Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Leicester City (Dags att vända snacket)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer säsongens första Premier League-match mellan Manchester United och Leicester på Old Trafford. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/08/12 11:37

Manchester United – Leicester City 2-1 (1-0)

Premier League, omgång 1 • 2018-08-10, 21.00 • Old Trafford, Manchester • publik: 74 439 • domare: Andre Marriner

 1-0 (3)   Paul Pogba [straff]

     (51)   Amartey

     (54)   Fred

     (69)   Andreas

 2-0 (83)   Luke Shaw (Mata)

 2-1 (90+2) Vardy

Manchester United

De Gea; Darmian, Bailly, Lindelöf, Shaw; Fred (McTominay 76), Andreas, Pogba (Fellaini 84); Mata, Rashford (Lukaku 67), Alexis

Avbyare: Grant, Smalling, Young, Martial

Leicester City

Schmeichel; Amartey (Vardy 63), Maguire, Morgan, Chilwell; Pereira, Silva (Iborra 80), Maddison (Ghezzal 63), Ndidi, Gray; Ihenacho

Avbyare: Ward, Evans, Fuchs, Albrighton

Updated: 2018/08/14 13:25
 • 0
 • Share


2018/08/10 22:59
Aaaaaand we’re back!

Den segern satt där den skulle! Kanske kommer kvällens match inte gå till historien som den bästa eller roligaste någon har upplevt, men jag tycker vi bjöds på en hel del känslor ändå.

Först och främst var det riktigt kul att både Fred och Pereira fick starta, det vågade man nästan inte ens hoppas på på förhand. Och när matchen väl kickar igång får vi straff (MED OSS?!) och gör mål i tredje minuten, när Pogba så graciöst trippade fram och slog den i mål. Efter den känslokarusellen var det nästan skönt att matchen gick ner i tempo så man fick återhämta sig lite.

Det hela slutar med att den fantastiske Luke Shaw slår in 2-0 i 83:e minuten, den otäcke Vardy reducerar i 90:e och att vi fick stopptiden på oss att svettas lite för första och egentligen enda gången i matchen.

Nu ska redaktionen gå och lägga sig, och mer snack om matchen kommer imorgon när ordinarie skribenter är tillbaka från sina respektive äventyr. På återhörande Unitedvänner, njut av kvällen och helgen. Den är er.

Updated: 2018/08/10 23:02
 • 0
 • Share


2018/08/10 20:59
Avspark!

Nu är det dags. ÄNTLIGEN! Kom igen United! GGMU!

 • 0
 • Share


2018/08/10 20:17
Leicesters startelva och bänk.

Slut på artigheterna, nu är det dags för allvar. Här har vi kvällens fiende, ve och fasa.
Ser inte mycket ut för världen, de har ju Evans på bänken.. detta fixar vi!

 • 0
 • Share


2018/08/10 20:03
Årets första elva!

Nu är den här! Äntligen!


 • 0
 • Share


2018/08/10 19:35
Det närmar sig..

Nu inväntar vi säsongens första startelva som släpps om exakt (nåja) 30 minuter. Låt oss under tiden titta tillbaka på förra säsongens möte med Leicester.

För nästan exakt ett år sedan tog United emot Leicester på Old Trafford. Närmare bestämt den 26 augusti. Matchen slutade 2-0 efter mål av Rashford (70′) och Fellaini (82′) och 0-0 i halvtid.

Bortamötet spelades den 23 december på King Power Stadium och slutade 2-2 efter 1-1 i halvtid, och båda våra mål gjordes av vår Number Juan spanjor i minut 40, respektive 60. (Bortamålen gjordes för övrigt av Vardy och Maguire, men vem bryr sig om dem..)

 • 0
 • Share


2018/08/10 18:04
Motståndarkoll.

Nedräkningen kan börja. I skrivande stund har vi lite drygt tre timmar till United kickar igång säsongen 2018/2019. Vi har stött och blött Uniteds nyförvärv, träningsmatcher och våra VM-aktuella spelares prestationer under sommaren in i det oändliga, men vad vet vi om dagens Leicester?

Det mest intressanta ur Unitedsynpunkt kan nog vara att Leicester hade den goda smaken att värva Johnny Evans från West Bromwich under sommaren. Man värvade också Danny Ward, Ricardo Pereira, Filip Benkovic, Caglar Soyuncu och James Maddison, medan Riyad Mahrez, Robert Huth och Ben Hamer lämnade klubben.

Förra säsongens Leicester var inte i närheten av samma Leicester som tog hem ligan 2016. När fjolårets ligaspel var över befann man sig slutligen på en niondeplats, så vi kan nog räkna med en revanschsugen motståndare ikväll.

 • 1
 • Share


2018/08/10 15:23
Matchtrupp i sikte!

Truppen som senare ska ta sig an Leicester har enligt uppgift skådats i sin helhet, och består av följande manskap: De Gea, Grant, Kovar, Bailly, Shaw, Lindelöf, Young, Smalling, Jones, McTominay, Pogba, Mata, Fred, Pereira, Fellaini, Rashford, Lukaku, Sanchez och Martial.

Ganska exakt som vi väntade oss med andra ord, och med tanke på att ett par spelare kan förväntas vara lite matchotränade fortfarande, och rykten om hårda ordväxlingar mellan José och någon spelare finns det trots allt utrymme för viss spekulation kring startelvan.

Vänsterbacksplatsen är ju alltid up for debate, så även idag. Blir det Young eller Shaw? Mycket pekar på att Shaw faktiskt får chansen men som vi alla vet vid det här laget kan vi aldrig vara säkra.. Jag tror det är möjligt att vi ser Bailly och Smalling starta tillsammans, men även där känns det fortfarande ganska oklart hur den gode José tänker sig det hela.

Det finns många frågetecken som vi hoppas kunna få lite klarhet i om ett par timmar..

 • 2
 • Share


2018/08/10 14:00
Tidiga lagnyheter

Inför kvällen är det oklart exakt hur elvan kommer se ut. Enligt gårdagens presskonferens med Mourinho verkar det som att Romero, Dalot, Matic, Rojo, Valencia och Herrera skadar. Gällande Bailly intet nytt heller, men med honom har det sett bättre ut.

Det är också oklart huruvida de som var länge i VM kommer spela. Jag gissar på att Lukaku, Pogba med flera kommer sitta på bänken, men troligtvis går ingen in direkt i startelvan. Fast helt ärligt, det kan lika gärna bli så, man vet aldrig.

Våra vänner på Manchester Evening News brukar lägga ut en artikel med vilka spelare som samlades på The Lowry Hotel inför matchen, men de enda de gjort hittills är att lägga ut en bild på Marcus Rashford när han anlände, ingenting om övriga spelare.

Vi får därför avvakta med vilka som är med i truppen och slutligen också i elvan. Kanske så länge som till klockan åtta då de officiella startelvorna släpps.

 • 0
 • Share


2018/08/10 13:12
Dags att vända snacket

Det är premiär i Premier League. Manchester United är först ut, dessutom på Old Trafford mot ett lag som slutade 34 poäng efter oss förra säsongen och som dessutom nyss sålde sin bäste spelare – ändå är det snack jag hört från fans inför matchen övervägande negativt.

Nog för att det finns många frågetecken inför säsongen, och vi kanske inte skall räkna med att detta blir den säsong där vi spelmässigt agerar som under våra bästa år i slutet av 00-talet, men den här matchen borde vi ju kunna gå in med rätt mycket självförtroende inför.

Trots värvningen av Jonny Evans är det svårt att hävda att Leicester är bättre den här säsongen än förra, och i hemmamatchen då tog United en i slutändan stabil seger. Och säga vad man vill om Mourinho, men hans statistik för premiärer är bra, med åtta segrar och en oavgjord på hans nio premiärmatcher i Premier League.

Så jag vägrar falla in i det negativa snacket. Vi är Manchester United, och även om jag inte räknar med att spelet ser klockrent ut idag förutsätter jag att spelarna visar vilka som är bäst ikväll.

Äntligen är det dags, mindre än åtta timmar kvar!

 • 1
 • Share