Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Tottenham (Var står vi?)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Tottenham Hotspurs. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/08/30 01:51

Manchester United – Tottenham Hotspur 0-3 (0-0)

Premier League, omgång 4 • 2018-09-02, 17.00 • Old Trafford, Manchester • publik: 74 400

0-1 (50) Kane

0-2 (52) Moura

0-3 (84) Moura

Manchester United

De Gea; Valencia, Herrera (Alexis 55), Smalling, Jones (Lindelöf 58), Shaw; Fred, Matic (Fellaini 61), Pogba; Lingard, Lukaku

Avbyare: Grant, Young, McTominay, Rashford

Tottenham Hotspur

Lloris; Trippier (Aurier 76), Alderweireld, Verthongen, Rose (Davies 82); Dier, Dembélé, Alli, Eriksen, Moura; Kane (Winks 89)

Avbyare: Vorm, Sanchez, Amos, Llorente

 • 0
 • Share


2018/08/27 22:56
Tack för idag

Nej, jag pallar inte. Jag skiter i vilka ursäkter Mourinho kommer med ikväll, och om någon eventuell spelare kommer säga något. Jag går och lägger mig, så rapporterar vi om matchreaktionerna imorgon istället.

Därmed stänger vi matchdagsbloggen för idag.

 • 5
 • Share


2018/08/27 22:52
133 sekunder

Manchester har förlorat mot Tottenham, som befarat.

Efter en ganska bra första halvlek gick det åt fanders i inledningen av den andra. Fem minuter in lät Phil Jones Harry Kane stå och nicka in 1-0, och 133 sekunder senare glömde Ander Herrera av att han var mittback och upphävde alla former av offside, vilket gav Lucas Moura chansen att göra 2-0.

Och där var det sedan avgjort. Alexis kom in istället för Herrera, Lindelöf istället för en skadad Jones (chock, eller hur) och Fellaini ersatte Matic – alla byten mellan minut 55 och 61. Men inte hjälpte det, istället gjorde Lukas Moura 3-0 drygt fem minuter kvar och förnedringen var ett faktum.

Bäst i United idag var Luke Shaw, följd av Fred och Chris Smalling. Paul Pogba kan väl lika gärna gå till Barcelona om det här är allt han skall prestera, Romelu Lukaku måste hitta målformen genast och resten av spelarna måste titta sig själv i spegeln och inse att det är Manchester United de representerar.

Men den som kanske mest måste se sig i spegeln är Ed Woodward. Detta blev inte rätt, ta med dig Mourinho och lämna klubben. Nu.

Om matchreaktionerna kommer snabbt tar vi dem ikväll, annars stänger vi bloggen strax så tar vi reaktionerna imorgon,

 • 0
 • Share


2018/08/27 21:50
Första halvlek

Ett fall framåt på alla sätt, utom målmässigt. Hög press, som ofta lyckas, och försök till ett snabbare spel offensivt.

Luke Shaw bäst på plan, Fred nära honom – men Lukaku för ineffektiv och Pogba alldeles för anonym.

Och, Herrera alltså som höger mittback. Har gått ganska bra, men är också en säkerhetsrisk nu när han är varnad. Jag hade föredragit att få in Lindelöf snabbt där, för att minska risken för att bli en man kort.

 • 1
 • Share

Så här ser det ut tidigt i matchen:

De Gea

Valencia – Herrera – Smalling – Jones – Shaw

Pogba – Matic – Fred

Lingard – Lukaku

Men det verkar också väldigt rörligt, så är svårt att säga under första fem.

 • 3
 • Share


2018/08/27 20:56
Jaja, nu kör vi

Fem minuter kvar till matchstart. Känns bisarrt att jag på förhand känner att ett oavgjort typ skulle vara bra. Men så är det. Skulle vilja säga ”överraska mig positivt”, men jag kan faktiskt inte det.

 • 1
 • Share


2018/08/27 20:55
4-3-3 enligt Sky

Sky Sports tror på en laguppställning med Pogba som vänsterytter i ett 4-3-3. Ja, det hade ju varit spännande i alla fall, något helt nytt. Men nej, inte lär det väl hända?

 • 0
 • Share

Ingen bra känsla för den här matchen längre (gone full circle från första inlägget idag). Gillar inte laguppställningen, gillar inte vad Mourinho säger inför matcher, gillar inte Tottenhams lag – jag gillar egentligen ingenting med den här matchen.

 • 1
 • Share


2018/08/27 20:41
En passning?

Det här med att Matic (troligen) kommer spela mittback, och att det skall vara en passning till Woodward. Jag hoppas verkligen att Mourinho ser Matic som mittback idag som det bästa alternativet, och att det inte bara är att han vill sända ett budskap om uteblivna transfers när det är mer än fyra månader kvar tills man faktiskt kan värva igen… Annars är det direkt tjänstefel.

 • 0
 • Share


2018/08/27 20:26
Fyllekaptenen

Natten till fredag satt han i fyllecell efter att ha kört bil onykter, ikväll startar han inte bara för Tottenham utan får förtroendet att vara lagkapten. Osmakligt är väl det minsta man kan säga.

Att han får spela är väl en sak, även om jag kan tycka att han borde straffas internt för det han gjort. Men som lagkapten…

 • 1
 • Share


2018/08/27 20:22
Mourinho om förändringarna

En Mourinho i försvarsställning kommentarer snabbt sina förändringar så här:

”Vi spelade inte bra [mot Brighton], vi gjorde misstag – vi ändrar laget. Matchen före spelade vi bra, gjorde inga misstag, hade total kontroll och förtjänade segern – vi gjorde inga förändringar i laget.

”Om jag inte spelar Valencia när han är redo, om jag inte spelar Matic när han är redo, om jag inte spelar Lingard när han är redo tror jag inte ni skulle acceptera det. Jag tror ni skulle fråga varför jag inte spelade viktiga spelare i laget om de var redo att spela.”

Min känsla är att Mourinho inte tycker att detta är roligt längre.

 • 1
 • Share


2018/08/27 20:16
Tankar om elvan

5-3-2 alltså, på annat sätt kan inte jag tyda den här elvan.

I och med att det pratats om Matic som vänster mittback så är det rätt uppenbart att detta blir elvan:

De Gea

Valencia – Jones – Smalling – Matic – Shaw

Herrera – Fred – Pogba 

Lingard – Lukaku

Mourinho visar på riktigt dålig känsla tyvärr. Ja, Bailly var komplett usel sist och Lindelöf inte speciellt bra heller, men en av de två borde fått starta, om inte båda. Bästa sättet att komma över en dålig match är att få spela nästa, men ingen av dem får den chansen att göra det. Istället tre spelare som inte spelade sist, och som inte spelat på ett bra tag heller. Luktar desperation.

Det faktum att Andreas Pereira går från startelvan rätt upp till läktaren och också så jäkla tragiskt. Skicka upp McTominay på läktaren om du nödvändigtvis skall peta Pereira, det är McTominay som troligen inte har någon framtid inom toppfotbollen.

Att det blir fembackslinje är också fel i mina ögon. Vi är Manchester United och vi spelar på hemmaplan. Victor Lindelöf plockade ner Harry Kane i VM, och då spelade han tillsammans med Andreas Granqvist. Och Erikson, Alli med flera är bra spelare som alla skulle gå rakt in i en Unitedelva – men att vi inte tror mer på vårt spel är tragiskt.

Jag tror på 0-0 och en extremt tråkig match, tyvärr.

 • 101
 • Share


2018/08/27 20:03
Och Tottenhams

Och här är elvan United skall försvara sig mot.


 • 0
 • Share


2018/08/27 20:01
Kvällens elva

Många förändringar, indeed.


 • 0
 • Share


2018/08/27 19:56
En bild som kan bli klassisk?

Vid förlust för United ikväll kan den här bilden, från när Mourinho anlände till Old Trafford, användas för många skämt. Med tanke på resväskan alltså…

 • 0
 • Share


2018/08/27 19:46
En kvart till elvan

Och det ryktas om hela sex förändringar, där bland andra Valencia, Matic och Lingard alla skall starta. Inga säkra källor, men ändå intressant.


 • 0
 • Share


2018/08/27 19:26
Så här gick det sist

United och Tottenham möttes tre gånger under förra säsongen, med två Unitedvinster och en för Tottenham som facit.

I ligan var det 1-1, båda lagen vann hemma. På Wembley gjorde Tottenham mål efter bara ett par sekunder och United hämtade sig aldrig, och på Old Trafford avgjorde Anthony Martial med matchens enda mål. Och så var det FA-cupsemifinalen, där United man med 2-1.

Faktum är att de tre senaste hemmamatcherna mot Tottenham alla har slutat 1-0 till United. Så, ”lads, it’s Tottenham” är faktiskt inte så avlägset.

 • 0
 • Share


2018/08/27 18:12
Och så här ser det mest troligt ut
Updated: 2018/08/27 18:12
 • 0
 • Share


2018/08/27 18:08
Imorgon släpps det

Det har länge ryktats om det, men imorgon släpps Manchester Uniteds andraställ för säsongen, och det blir som vi anat – nämligen rosa.
Det verkar som att det endast kommer säljas på adidas Market Street till en början, när den finns tillgänglig via Uniteds hemsida, eller supporterklubben, vet vi i nuläget inte.

 • 0
 • Share


2018/08/27 16:53
2008, 1991, 1984 – fast egentligen 1961

Det är nu tio år sedan Tottenham Hotspurs senast vann en titel, då de 2008 vann ligacupen. Senast de vann en ”riktig” titel var dock 1991, då de tog hem FA-cupen och innan dess var det gamla UEFA-cupen 1984. För att hitta deras senaste ligatitel får vi gå tillbaka till 1961, alltså väldigt, väldigt längesedan.

På senare år har de dock fått väldigt mycket cred, framförallt sedan Mauricio Pochettino tog över 2014. Baserat på den trupp de haft sista två åren går jag dock emot det jag hör för det mesta, jag tycker nämligen att den trupp som laget har och har haft i ett par år nu skulle vara med och utmana om ligatiteln. Det har laget dock inte varit, inte på riktigt.

Ja, man har slutat trea, två, trea de senaste tre säsongerna. Men även när de kom tvåa var de sju poäng ifrån ligatiteln – alltså inte riktigt nära, vilket jag tycker är direkt dåligt.

För titta på Tottenhams trupp. I mina ögon skulle följande spelare gå rakt in i en förstaelva i United: Kieran Trippier, Danny Rose, Ben Davies, Toby Alderweireld, Jan Verthongen, Harry Kane, Mousa Dembélé, Dele Alli och Christian Eriksen. Nio spelare alltså, och då är jag snäll mot Uniteds trupp genom att inte ta med Eric Dier, Moussa Sissoko, Serge Aurier, Davinson Sanchez, Victor Wanyama eller Son Heung-min.

Så om de inte är med och slåss hela vägen in på mållinjen den här säsongen så tycker jag att det börjar bli läge att konstatera att Pochettino är bra på att skapa fin sammanhållning och ett ”fint” spelande lag – men någon vinnartränare kan inte någon beskylla honom för att vara.

Updated: 2018/08/27 17:31
 • 0
 • Share


2018/08/27 16:32
Missade en sak

Något jag glömde påpeka under ”tidiga lagnyheter” är att Anthony Martial inte syntes till heller. Egentligen gäller samma sak för honom som för Bailly, nämligen att han var usel sist och det kan vara så att han är helt petad efter sin bedrövliga insats, att han ådragit sig en skada i helgen (sådant kommuniceras aldrig av United) eller att MEN:s fotografer helt enkelt missat honom.

 • 0
 • Share


2018/08/27 16:29
Stora saltkaret

Ta fram stora saltkaret, på grund av vem som kommer med informationen, men enligt Samuel Luckhurst på Manchester Evening News så finns det planer på att United skall spela med tre mittbackar idag, och att Nemanja Matic skall vara en av mittbackarna (den till vänster, av naturliga skäl).
Som sagt, stora saltkaret fram på grund av källan.

Men om vi ser till tanken så är jag inte negativ. Jag är inte ens negativ till att att ha Matic som en av två mittbackar, bredvid Bailly eller Lindelöf. Kanske kan han vara den rutinerade mittbackskollegan som båda dessa behöver? Och Matic är ju framförallt en defensiv spelare, så klivet ner till mittback bör inte vara helt främmande för serben.

 • 0
 • Share


2018/08/27 15:41
Tidiga lagnhyheter

Enligt Manchester Evening News är detta truppen som samlats på The Lowry Hotel:

Målvakter: David de Gea, Lee Grant

Försvarare: Antonio Valencia, Matteo Darmian, Chris Smalling, Victor Lindelöf, Phil Jones, Ashley Young, Luke Shaw

Mittfältare: Nemanja Matic, Scott McTominay, Fred, Andreas Pereira, Jesse Lingard, Ander Herrera, Juan Mata, Paul Pogba, Marouane Fellaini

Anfallare: Marcus Rashford, Romelu Lukaku, Alexis Sanchez

21 spelare alltså, som skall bantas ner till 18 som ingår i matchtruppen.

Vi noterar snabbt två saker. Den första är att Eric Bailly inte setts till. Det kan vara så att han är helt petad efter sin bedrövliga insats sist, att han ådragit sig en skada i helgen (sådant kommuniceras aldrig av United) eller att MEN:s fotografer helt enkelt missat honom.

Den andra saken vi ser att det endast är två målvakter, och det brukar alltid vara tre. Kanske är det Matej Kovar som missats, eller så finns det inte en tredje tillgänglig. Det sista är dock rätt osannolikt, så jag räknar med att vi ser tre målvakter anlända till Old Trafford när laget kommer dit.

 • 0
 • Share


2018/08/27 15:38
Var står vi?

En seger och en förlust, men inget bra spel – så kan vi väl enklast beskriva Uniteds första två matcher den här säsongen. Och detta mot motstånd som är väsentligt mycket sämre än United.

I match tre står nu Tottenham för motståndet, det Tottenham som spelar ”fint” men aldrig vinner några titlar, vilket kan vara en jobbig match. Personligen tror jag dock att detta kan vara bästa möjliga motstånd för United idag, möjligen att Arsenal hade varit bättre.

Varför? För att vi får en hemmamatch mot ett av de andra topp sex-lagen, vilket vi vet är matcher där vi förra säsongen tog många poäng, spelarna kommer alltid motiverade och dessutom har vi flytet att ett par spelare är tillbaka från skador – vilket kan vara bra för konkurrensen.

De som skall vara tillbaka är Antonio Valencia, Nemanja Matic och Alexis Sanchez. Valencia är ett måste att han kommer tillbaka till samma kvalitet som för två, tre år sedan, annars har United problem på både ytterbackspositonerna, och det är positioner som i den moderna fotbollen är oerhört viktiga. Matic lär gå in i startelvan på bekostnad av Andreas Pereira, vilket jag just i den här matchen inte har några större problem med för att säkra upp defensiven, men jag vill se dem dela rollen framöver. Och Alexis behöver komma upp i sin försäsongskvalitet, då kan anfallsspelet få en helt ny dimension.

Men ja, även om jag försöker hålla en positiv ton så är det helt klart att var United står är just nu väldigt oklart. Det kan lika gärna bli tremålsförlust som en riktigt bra match idag, det är den otäcka känslan som finns kring United just nu.

 • 0
 • Share