Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Martial erbjuden förlängning; Shaw är ett lejon; United är värdefullast; Ed i Monaco

Embed from Getty Images

I skuggan av torsdagens lottningar i Champions League och Ligacupen har det trots allt hänt en hel del annat kring Manchester United. Anthony Martial sägs vara erbjuden ett nytt, långt, kontrakt med klubben trots sommarens tveksamheter. Vi noterar också att Luke Shaw är uttagen i Gareth Southgates landslagstrupp tillsammans med två andra spelare från United. 

Martial förlänger?

Turerna kring Anthony Martial och hans vara eller inte vara på Old Trafford har präglat våren, sommaren och inledningen av hösten sett till transfersnack. Hittills har uppgifterna som kommit talat för en transfer, där Juventus nämnts som det mest trovärdiga alternativet. Nu, när fönstret ska till att klappa igen ute i Europa, verkar det som om Martial dels blir kvar och dels erbjuds ett nytt kontrakt med United. The Guardian menar att diskussioner parterna emellan pågår och att José Mourinho ska stå bakom beslutet att förlänga med fransmannen, trots att han ska ha motsatt sig det tidigare.

Simon Stone på BBC menar även han att förhandlingarna med Martial är igång och att det rör sig om ett långtidskontrakt. Spekulationerna har tidigare gjort gällande att Uniteds enda chans till en någorlunda hyfsad transfersumma för Martial är ett förlängt kontrakt. Vi får så lov att återkomma.

Shaw brädar Young

Luke Shaw hör till spelarna som får ansetts har gjort en godkänd säsongsöppning i Manchester United. Nu har det inte krävts några överjordiska insatser för att nå upp till godkänd nivå, men sett till Shaws historik får saker och ting sägas ha gått i rätt riktning. När Gareth Southgate idag presenterade sin första landslagstrupp efter VM fick Shaw sin belöning. Han är en av nio försvarare som tagits ut till Nations League-mötet med Spanien och träningslandskampen mot Schweiz. Han är även, föga överraskande, ende försvarsspelare från United i truppen. Ashley Young, som på sätt och vis fortfarande verkar vila efter VM, petas. I övrigt återfinns två Unitedspelare i truppen. Det handlar om VM-uttagna Jesse Lingard och Marcus Rashford.

United värdefullast

Det må gå trögt på planen, men på det finansiella planet går det rätt hyfsat för Manchester United. Forbes rapporterar att United nu gått upp i topp tillsammans Dallas Cowboys som världens mest värdefulla klubb. Uniteds aktie på börsen i New York har de senaste tolv månaderna ökat med 55 procent och i måndags fick man betala 26,05 dollar för en aktie. United drog in klart mest pengar av världens klubblag under säsongen 2016/17 samtidigt som man reklammässigt också låg i topp. Forbes noterar att United nu är uppe i 23 globala partners, där ärmsponsorn Kohler är det senaste i raden av lukrativa avtal.

Ny turnering i antågande

Tyska Sport Bild rapporterar att UEFA:s fotbollspampar i samband med Champions League-lottningen i Monaco även samlats för att diskutera klubblagsturneringarnas framtid. De största besluten verkar handla om att krympa Europa League från nuvarande 48 lag till 32, det vill säga samma antal som i dagens Champions League. Det får sägas vara ett välkommet förslag, då Europa League statusmässigt får sägas ha haltat en hel del i nuvarande format. UEFA är dock inte sämre än att de kompenserar bortfallet i Europa League. Tanken är att man från hösten 2021 ska spela en tredje klubblagsturnering. Turneringen har ännu inte något namn, men ska omfatta 32 lag även den. Bakgrunden stavas förstås pengar och kvalitet. Europa League ska bli bättre, samtidigt som mindre klubbar från bland annat Skandinavien ska ges chansen att spela i Europa. Fler matcher genererar förstås mer sponsor- och tv-intäkter för UEFA, som inte brukar vara sena att vrida ur alla euron som finns i den europeiska fotbollstrasan.

Manchester United representeras av Ed Woodward, och förutom de ovanstående diskussionerna pratar man också VAR, transfers och den gemensamma spelkalendern.

50 för Matic

Nemanja Matic gjorde i måndags sitt 50:e framträdande för Manchester United. Insatsen då var slätstruken. Istället kan vi gotta oss åt det här.