Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt kontrakt; Landslagsspel; Födelsedagsfirande

Med nio dagar kvar till vi får se United back in action blickar vi i dagens nyhetssvep ut över kvällens landslagsmatcher. Vi summerar Ander Herreras kontraktssituation och firar en 81-åring.  

Herrera tillbaka till Bilbao?

Nyhetstidningen El Correo är en tillförlitlig källa när det kommer till skvaller gällande Athletic Bilbao och senast i raden av nyheter från dem är att klubben skulle vara i färd med att försöka ta Herrera ifrån oss.

Embed from Getty Images

Ander Herrera kom till Manchester United 2014 från Bilbao och har sedan dess haft sina toppar och dalar men tillslut blivit en förtroendeingivande mittfältare, omtyckt av publiken. Men nu ryktas alltså Herrera bort från Old Trafford.

Anledningen till ryktena om att spanjoren skulle lämna Manchester för sin gamla klubb skulle vara att hans kotrakt, som löper ut sista juni 2019, inte har blivit förlängt. Men, det tycks ha framkommit ett förslag. I skrivande stund ska Herrera ha fått ett kontraktsförslag på sitt bord som han nu överväger.

Ander Herrera själv dementerar att han skulle vara intresserad av att flytta tillbaka till Athletic Bilbao. Han trivs i Manchester United säger han. Han säger att han har ett högt förtroende för tränaren och att han ser sig själv som en naturlig och viktig del av truppen.

Landslagsuppehåll

Landslagsuppehållet är ett faktum och flera Unitedspelare är således ute på uppdrag i deras respektive nationers tjänst. Totalt är det elva spelare från United som är iväg på landslagsuppdrag och ikväll kan fem av dem komma i spel.

I den belgiska truppen har man kunnat se bilder och få rapporter från både Lukaku och Fellaini som varit i träning.

Den engelska truppen är förvånansvärt tom på Unitedspelare. Det är bara Rashford som är anslutit till  dem tre lejonen, men han verkar å andra sidan vara på mycket bra humör. På twitter har man kunnat se hur han snurrar upp sina lagkamrater lekande lätt.

Sir Bobby fyller år

På denna dagen för 81 år sedan föddes Sir Bobby Charlton. Han visste det nog inte då, när han för första gången såg dagens ljus i den lilla staden Ashington, att han skulle komma att bli en verklig legend i en av världen största, bästa och vackraste klubbar.

Sir Bobby Charlton klättrade upp till Manchester Uniteds seniorlag 1956 efter tre år i klubbens juniorlag. Han spelade sedan på högsta nivå i klubben ända fram till 1973 och kunde då stoltsera med flest antal spelade matcher för klubben. Ett rekord som stod sig till maj 2008 då Ryan Giggs passerade honom. Under sina många år samlade Sir Bobby också på sig en hel del gjorda mål. Inte mindre än 249 mål blev det, ett rekord som sedan Wayne Rooney tagit över.

Idag ser vi inte sällan Sir Bobby, tillsammans med sin fru Norma, på Old Traffords VIP-läktare tittandes på Uniteds matcher. Den ikonstatus som han fått i klubben går inte att ta miste på och hans engagemang för dess framgångar verkar aldrig sina.