Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens; Sanchez missar matchen; Martial gör det bra

På tisdag är Champions League äntligen tillbaka och det med ett jättemöte när Manchester United tar sig an italienska mästarna Juventus på Old Trafford. José Mourinho mötte pressen under eftermiddag där han meddelade bland annat att Alexis Sanchez kommer att missa matchen.

Presskonferens

José Mourinho meddelade under måndagen att Sanchez kommer att missa matchen efter att ha missat dagens träning.

”Det finns inget att dölja. De spelare som tränade idag är de som är tillgängliga”, sade José Mourinho.

Mourinho berättade att det finns en chans att Valencia kommer vara delaktig imorgon. Han förklarade att Valencia behövde ha tid för att återhämta sig från en operation i munnen som ledde till att han missade träningen i 10 dagar.

José Mourinho uttryckte samtidigt sitt missnöje över presskonferensen. Han sade att han inte gillade att prata om individuella spelare.

”Jag vill inte pratat om individuella spelare, inte om Pogba eller någon annan. Imorgon kommer jag spela mot ett av världens största klubbar. Jag tror att den här presskonferensen är på väg åt fel håll.”

Han sade också att laget – och Martial spelar just nu bra fotboll.

”Martial spelar som laget gör, det vill säga bra. Han var involverad under de senaste två matcherna där laget gjorde fem mål. Hela laget och Anthony spelar bra.”

Om rykterna som uppstod att han är aktuell för att träna Real Madrid sa Mourinho så där:

”Jag är glad att stanna här, ända fram till min sista dag på kontraktet och eventuellt längre än det.”

Även Lukaku mötte pressen. Han påpekade att miljön i klubben är bra och poängterade att morgondagens match kommer bli en tuff sådan.

”Vi jobbar hårt och är välmedvetna att matchen imorgon är svår. Vi får se hur matchen utvecklar sig.”

Han förklarade även varför det är lättare att göra mål för Belgien än i United.

”Jag har spelat för Belgien i snart tio år och är jättevan med allt. Här i United har jag inte spelat så länge och jag och mina lagkamrater behöver träna mer så att vi hittar varandra bättre på planen.”

Manchester United varnas?

Ingen har missat de kaosartade scenerna som uppstod vid Chelseas 2–2-mål i den 95:e matchminuten. Sarri assisterande tränare Marco Ianni sprang över till Manchester Uniteds bänk och firade.

Nu skriver The Guardian att det engelska fotbollsförbundet, FA, kan komma att skicka en varning till klubbarna för att detta inte ska upprepas i framtiden. Just nu väntar FA på matchrapporten från domaren Mike Dean för att sedan kunna ta ett beslut.

Efteråt gick Sarri och Marco Ianni ut och bad om ursäkt till Manchester United och José Mourinho. En ursäkt som portugisen accepterade.

Embed from Getty Images