Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Crystal Palace 0-0

Det skulle bli en enkel seger mot ett svagt motstånd, istället har Manchester United igen stått för en minst sagt svag insats. 0-0 hemma mot Crystal Palace är aldrig godkänt, på det sätt som det skedde idag var det komplett uselt.

Första halvlek

Jag får börja med lite av en disclaimer; detta kommer bli något kortare snackisar då undertecknad var på plats och därför inte har haft tillgång till några repriser eller dylikt. Snackisarna skrivs dessutom på en mobiltelefon på en trång buss från arenan, jag ber om översikt med det.

När startelvan släpptes kändes det faktiskt helt okej. Att Fellaini, som Mourinho mer eller mindre sagt skulle starta, satt på bänken kändes skönt, och en offensiv fyra med Lingard, Mata, Martial och Lukaku kändes lovande, belgarens form till trots.

Det började också helt okej, i kanske fem minuter. Då skapade United ett par halvchanser som åtminstone fick upp mitt hopp på arenan. Detta släcktes snart då Palace tilläts komma in i matchen och Uniteds brist på offensiva idéer blev allt tydligare.

Halvleken fortsatte sedan i ett minst sagt mediokert tempo, där United visserligen skapade ett par chanser men det kändes sällan som att det brann till ordentligt. Palace fick också ett mål underkänt, i vad som på plats kändes som ett märkligt beslut men som jag förstått hemifrån var korrekt.

Andra halvlek

Andra halvlek var på många sätt lik den första. United hade mer boll, skapade någon halvchans här och var men få saker som brann till. United fick ett mål bortdömt, även det korrekt som jag förstod det, och den kanske hetaste chansen kom några minuter från slutet så Lukaku nickade ett inlägg från Alexis. Hennessey lyckades dock sträcka ut och rädda bollen till hörna.

Att Hennessey inte blev varnad i den andra halvleken säger också en hel del om den engelska domarkåren. Det tog extremt lång tid vid varje inspark, utan varning från mannen i svart. Oerhört svagt.

Bytena

Vi måste prata om matchcoachningen. Vi måste faktiskt det.

När Mourinho en stund in i andra halvlek insåg att han inte var nöjd med spelet började han förändra, som man gör. Bytena idag är dock helt obegripliga. Eller, hur tanken gick hos Mourinho är i alla fall svårt att förstå.

En kvart in i andra halvlek fick den ende av Uniteds offensiva spelare som hade någon form vilja, Jesse Lingard, lämna planen tillsammans med Juan Mata. In kom Rashford och Fellaini, där den sistnämnde tog en plats strax bakom Lukaku. Gå för långbollar var med andra ord melodin Mourinho tänkte satsa på.

Embed from Getty Images

Men nej, för åtta minuter senare kommer Uniteds sista byte. In skulle Alexis, och ut gick Paul Pogba. Och ja, Pogba var usel, men han är också den ende innermittfältare av hög klass United har. Nu skulle Nemanja Matic, som kanske var sämst på plan idag, och Marouane Fellaini alltså vara vårt centrala mittfält vid en satsning framåt. Lägre tempo får man leta länge efter.

Fellaini tog sig visserligen in i straffområdet vid ett par tillfällen, men utan att egentligen komma dit ordentligt, och Matic stod mest och tog upp plats.

Det finns ingen logik i hur United spelar just nu. Ingen plan för hur man skall göra, eller någon form av energi och kunnande för att utföra det. Mourinho kommer inte få sparken på länge, men han borde fått gå för ett bra tag sedan.