Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Southampton – Manchester United 2-2

Embed from Getty Images

Manchester United grejade en poäng borta mot Southampton i den sena lördagsmatchen. José Mourinhos mannar var i tvåmålsunderläge redan efter 20 minuter bara för att jobba sig i kapp de därpå följande 20. När forceringen väl skulle komma i andra halvlek uteblev den. Avståndet upp till fjärdeplatsen kan vara så stort som nio poäng när omgång 13 är färdigspelad. Det är inte bra, om vi uttrycker det milt.

Ett defensivt vingklippt Manchester United mäktade bara med en poäng borta mot bottenlaget Southampton på lördagen. I Victor Lindelöfs och Chris Smallings frånvaro fick Phil Jones och Nemanja Matic bilda mittbackspar medan Scott McTominay fanns med i en väldigt diffus mittfältsroll. Framåt skulle Marcus Rashford och Romelu Lukaku bilda något som skulle likna ett tvåmannaanfall. Om vi känner oss förvirrade är det uppenbarligen inget mot vad spelarna känner. Det fanns ingen spelidé eller vilja att göra något bra av lördagskvällens match, speciellt inte i andra halvlek. Uselt.

Betygsskala: 1–10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Southampton tar avslut på mål sex gånger. Två bollar går in. Ett stenhårt och välplacerat skott av Stuart Armstrong och en frispark från Cedric Soares som han inte gör om på 100 försök. I övrigt tar de Gea det han ska ta.

Luke Shaw: 6

Utbytt 72′. Shaw försöker åtminstone. Får slita hårt defensivt speciellt i första och känns sedan lite trött i andra när United kunde och borde ha växlat upp. På intet sätt dålig men försvinner ur matchen. Skadekänning och utbytt.

Nemanja Matic: 5

Han är ju ingen mittback, Matic. Det oaktat så kan man vänta sig mer än att han agerar statist när Armstrong krutar in 1-0. Blir bolltittande och trampar sirap. Än en gång. Obekväm med rollen ja, men inte godkänd.

Phil Jones: 6

Minst dålig i Uniteds defensiv. Tillbaka än en gång och nu med helt förvirrade medspelare kring sig (läs Matic och McTominay). Gör vad han kan för att leda backlinjen, men hade nog mått bättre i en annan uppställning.

Ashley Young: 5

Varnad 90′. Lagkapten Young håller Diogo Dalot på bänken. Frågan är varför och hur länge. Slår bort de enklaste kortbollarna när han är totalt ohotad. Tar de märkligaste beslut en mot en.

Ander Herrera: 6,5

Bäst i United? Kanske. Hans roll får väl anses rätt oklar matchen igenom. Är inte särdeles lyckad i hemjobbet men är trots allt den som räddar en poäng med den där finurliga lilla klacken.

Scott McTominay: 5

Får 90 minuter i en mycket diffus roll även han. Är statist på 1-0 och ser totalt slut ut när han lunkar hem på en frispark från Southampton i 65:e. McTominay är inte bra nog för att spela i Manchester United. Ändå gör han det.

Paul Pogba: 4

Varnad 53′. Satt och väntade på att Pogba skulle dra på sig ett andra gult kort. Oklart om det hade gjort så mycket. Helt osynlig matchen igenom. De gånger han noteras är det för totalt övermod eller någon dumdristighet. Håller på att spela sig bort.

Marouane Fellaini: 5

Varnad 35′. Matchvinnaren från veckomatchen fick fortsatt förtroende. Precis som övriga mittfältare förblev det lite oklart exakt vad hans roll var, men klart är att det inte funkade. Varken offensivt eller defensivt.

Romelu Lukaku: 6

Utbytt 86′. Det är rätt snällt att ge Lukaku en sexa. Men. Det faktum att belgaren bryter sin måltorka är ändå ett av få plus denna helg. Han gör det med ett avslut som nästan får maskorna att gå sönder. Då kan vi nästan ha överseende med att hans beslut i matchinledningen. Att dra bollen rakt på Alex McCarthy när han får all tid i världen att sikta bär inte en målskytts signum.

Marcus Rashford: 6

Varnad 18′. Utbytt 77′. Det här är så svårt. Rashford gör sina sämsta 20 minuter på mycket länge då han slår bort enkla bollar och orsakar frisparken som Southampton gör 2-0. Blir dessutom varnad för den bensaxen. Spelar sedan fram till två av målen och räddar både sig själv och United.

Diogo Dalot: 5,5

Inbytt 72′. Fick göra Premier League-debut. Äntligen. Riskminimerar och syns inte mycket.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 77′. Spelar för kort tid för att betygsättas.

Jesse Lingard: N/A

Inbytt 86′. Spelar för kort tid för att betygsättas.