Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt långtidskontrakt för Chris Smalling

Embed from Getty Images

Med drygt två veckor kvar tills det att vinterns transferfönster öppnar presenterade Manchester United på lördagskvällen de första kontraktsnyheterna. Något överraskande handlar de om att mittbacken Chris Smalling förlängt sitt kontrakt och det rejält. Engelsmannens nya kontrakt knyter honom till klubben fram till år 2022, åtminstone.

Det mesta snacket då det gäller potentiella nyförvärv för Manchester Uniteds del har kretsat kring att en ny mittback borde och torde vara på ingående. Samtidigt har det också spekulerats kring vilka av de nuvarande mittbackarna som kan tänkas lämna då eller om en ny kommer in. Om 16 dygn slår januarifönstret upp på vid gavel. En som garanterat inte lämnar då är Chris Smalling. Den 29-årige engelsmannen har nämligen skrivit på ett nytt kontrakt med Manchester United, något klubben meddelade om på lördagskvällen.

Smalling har tillsammans med Marcos Rojo och Eric Bailly hört till de spelare som ryktats få bereda plats för Diego Godin, Kalidou Koulibaly, Toby Alderweireld, Harry Maguire eller någon annan av världens mittbackar. Nu blir det inte så. Smalling, vars kontrakt hade löpt ut i sommar, är nu knuten till Manchester United åtminstone fram till sommaren 2022. Kontraktet innehåller dessutom en klausul som ger klubben möjlighet att förlänga avtalet ytterligare en säsong. Märkligt kan tyckas då han sannerligen inte rosat marknaden denna säsong och då han ändå passerar 30-årsstrecket nästa höst.

Så här kommenterar Smalling själv sitt nya kontrakt.

”Det här är min nionde säsong i klubben och jag är glad över att få fortsätta utvecklas med det här laget. Det är en ära att få spela för Manchester United och vi koncentrerar oss alla på de matcher vi har framför oss under den kommande intensiva perioden.”

José Mourinho har också sagt sitt till Uniteds hemsida.

”Jag är glad att Chris har skrivit på ett nytt kontrakt. Chris har varit i klubben ett antal år och tillhör nu en av de äldre och mer rutinerade spelarna i vår trupp.”

Chris Smalling kom till Manchester United hösten 2010 efter att hans övergång från Fulham blivit klar i januarifönstret samma år. Under bältet hade han blott 13 ligamatcher efter att han anslutit till Londonklubben från Maidstone United våren 2008. Chris Smalling står noterad för totalt 307 matcher för Manchester United. På dessa har han gjort 18 mål.