Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Leicester 6-1

United vann sin fjärde raka ligamatch när man besegrade Leicester med 6-1 tidigare i veckan. Resultatet innebär att United nu endast ligger två poläng bakom serieledande Tottenham, med en match tillgodo på Londonlaget.

Det var uppenbart att Leicester skulle behöva göra en riktigt aggressiv start för att ha en chans att kamma hem något mot United. Förhoppningarna grusades snabbt då Mollie Green redan i minut 16 med en halvvolley lyfte upp bollen i nättaket över Leicesterkeepern Demi Lambourne. Dagens andra mål för United signerades Lauren James, och är definitivt en kandidat för månadens, om inte säsongens, mål. James tog emot en passning från Kirsty Hanson strax utanför mittcirkeln, drev ett par steg och drog sedan iväg ett perfekt vristskott som seglade i nät, otagbart för Lambourne och ett fantastiskt tekniskt nummer av klubbens överlägset mest bollskickliga spelare på damsidan.

United fortsatte pressa Leicester som givetvis redan insett att dagens lopp var kört, och strax före halvlek levererade Jess Sigsworth efter ett gediget förarbete bollen till Hanson som i sin tur la in bollen i Leicesters högra kryss och fastställde halvtidsresulltatet 3-0.

Uniteds lilla men sylvassa anfallare Ella Toone gjorde livet surt för Leicesterspelarna i förra mötet då hon stod för hela fyra mål i 7-0-segern på bortaplan, och det mesta tydde på att Toone hade liknande planer idag. Andra halvlek var tre minuter gammal när Toone chippade in sitt första mål för dagen, och vid det laget var dagen officiellt återigen förstörd för Leicester. Mer än så hann hon dock inte med innan hon i minut 55 fick lämna plats för Charlie Devlin, och fyra minuter senare var det Leah Galtons tur att gå av planen, detta till förmån för Alex Greenwood som fått välbehövlig vila i första halvlek efter en mycket lyckad insats för sitt landslag i SheBelieves Cup.

Sio Chamberlain hade dittills inte haft mycket att göra, men ett par minuter efter att hon tvingats till sin första räddning för dagen överlistades hon av gästernas Libby Smith som gjorde vad som skulle bli Leicesters enda mål i matchen. Resten av matchen tillhörde United och nu var det Sigsworths tur att leverera. Mål nummer fem och sex var ett faktum i minut 67 respektive 84, båda signerade Sigsworth med assist från James och Greenwood.