Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: ”Under strålkastarna kan det bli en speciell afton”

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer höll under eftermiddagen presskonferens inför morgondagens möte med Barcelona i Champions League, vid sin sida hade han Chris Smalling. 

Utöver presskonferensen passar vi på att göra en liten nyhetsuppdatering och rapporterar om Barcelonas resande trupp, Ander Herreras kontrakt och ett potentiellt nyförvärv.

Solskjaers presskonferens

…om skadeläget

”Vi hoppas att Nemanja [Matic] är redo, Ander [Herrera] är troligtvis inte aktuell. Antonio [Valencia] och Eric [Bailly] är definitivt borta.”

”Marcus [Rashford] behövde extra uppvärmning på dagens träning men förhoppningsvis är det ingen fara. Han deltog på några delar mot slutet men missade boxspelet, vilket ju är det roligaste på träningen. Vi får se imorgon, men vi hoppas han är redo.”

Vi fick även en uppdatering om Alexis…

”Han har kört rehab ett tag och tränade med laget idag. Han kommer inte vara aktuell för imorgon, men troligtvis kommer han ingå i truppen mot West Ham.” 

…om matchen – den största hittills?

”Nästa match är alltid den största, men såklart, när du ställs mot Barcelona, med all historia, tradition, kvalité måste vi växla upp och prestera på vår högsta nivå, något vi inte gjorde i hemmamatchen mot PSG. Men det som hände efter det tror jag har gett spelarna och fansen en tro på att det är möjligt även mot Barcelona.”

…om självförtroendet

United har i dagsläget tre förluster på de fyra senaste matcherna, men Solskjaer menar att det inte ska påverka…

”Självförtroendet är högt. Med både resultatet och vad vi gjorde mot PSG samt klättringen i tabellen har gett spelare och fansen självförtroende och hopp om att vi kan lyckas. Vi har förlorat matcher vi inte borde, men också vunnit sådana vi inte borde. Det går inte att kontrollera resultaten. Men jag känner att spelarna är lyhörda och peppade på träningarna, de vill spela. 

…om besöket på Camp Nou

Solskjaer var under lördagen på besök i Barcelona tillsammans med Mike Phelan för att studera morgondagens motståndare när de tog emot Atlético Madrid.

”Atlético spelade riktigt bra fram till utvisningen (Diego Costa) efter en halvtimme, men Barcelona har sina magiska stunder, man måste hela tiden vara beredd. Oavsett om du pressar utanför straffområdet eller högre upp i banan gäller det att vara fokuserad varje sekund, annars straffar de dig. 

Har du någon plan för att stoppa Messi?

”Tja, vilken plan ska man ha för att stoppa en av världens bästa spelare? Vi har redan mött många klasspelare den här säsongen, så det gäller för Chris och de andra att vara på tårna, så får vi se hur det går. Men det är en fantastisk spelare, en av tidernas bäste. Han kommer bli svårstoppad, men inte omöjlig. Det är inte Messi mot Manchester United, vi måste fokusera på de andra också och inte bara stirra oss blinda på honom.” 

Embed from Getty Images

Och om man frågar Smalling så ser han fram emot att möta argentinaren.

”Det är något man får njuta av. Vi har redan mött spelare som Ronaldo och Mbappé, det är utmaningar som åtminstone jag njuter av och säkert också de andra i laget.”

Vidare förklarar han känslan av att spela den här typen av matcher…

”Man jobbar hårt för att ta sig till Champions League, som förra säsongen, och sedan att ta sig förbi gruppspelet. Det är dessa matcher man ser fram emot. Vi kommer gå ut där och visa vad vi kan göra.”

…om Paul Pogba och spekulationer om Real Madrid

Embed from Getty Images

”Han ser fram emot matchen imorgon och han är en Manchester United-spelare. PSG-matchen var inte hans bästa men det är en spelare som kan kliva fram när det väl gäller, en spelare som kan styra den här typen av match. Han har fullt fokus inför uppgiften imorgon, och jag kan inte se att han inte skulle spela för oss även nästa säsong.”

…om chansen till Champions League-spel nästa säsong

”Vi har gett oss själva chansen att slåss om topp fyra, vilket ingen trodde innan jul. Chansen finns såklart med Champions League, vi kan vinna, men vem som än gör det kommer ha både tur och marginaler. Vi måste prestera vårt yttersta, men jag skulle inte säga att vinna hela turneringen är lättare än att komma topp fyra, vi är inte så långt bakom i ligan.”

…om kontraktssituationer

En punkt Solskjaer inte gärna vill diskutera just nu och skiftar snabbt fokus…

”Kontrakten är inget vi tänker på, det pågår förhandlingar. Nu är det bara fokus på morgondagen, som vi verkligen ser fram emot. Vi vet att vi kan skapa en fantastisk atmosfär här, till exempel som mot PSG och Liverpool, där stämningen var otrolig. Det är något vi kommer behöva, vi behöver publikens stöd i en sådan här match, det är något speciellt. Jag njöt själv av att spela dessa matcher på Old Trafford, i slutspelet, under strålkastarna och kanske lite regn också så kan det bli en speciell afton…” 

Vi går vidare på nästa del i denna långkörare och ger en liten uppdatering kring några övriga nyheter.

United intresserade av Declan Rice?

http://gty.im/1131083819

West Hams unge mittfältare, Declan Rice, sägs vara på Uniteds radar, detta uppger Independent. 20-åringen har stått för en riktig genombrottssäsong i Premier League och spelat 30 av 33 matcher för Londonklubben.

Rice, som nyligen gjorde valet att representera England istället för Irland på landslagsnivå, signerade förra året ett nytt kontrakt med West Ham som sträcker sig till 2024, men Manuel Pellegrini menar att klubben kan bli tvungna att sälja om de större klubbarna öppnar kappsäcken. West Ham sägs kräva minst £50 miljoner.

Herrera stänger inga dörrar

Ander Herrera sitter som bekant på ett kontrakt som lpper ut till sommaren. Paris Saint-Germain är den klubb som uppges ligga på hårdast för att knyta är sig spanjoren.

I en intervju med Sport Witness uttalar sig Herrera om framtiden, och är öppen för alternativ, men är tydlig med att han och United i nuläget inte tänker likadant.

”Jag har bara två månader kvar på kontraktet och just nu ser jag och United inte på situationen på samma sätt. Det finns ingen överenskommelse, men jag är fortsatt beredd på att ta ställning till vad United kan erbjuda.” 

Embed from Getty Images

Något som eventuellt kan hinta om att 29-åringen stannar i United är huruvida Paul Pogba, som nyligen uttryckt sig om drömmen att spela för Real Madrid, förblir i klubben eller inte. Så här säger Herrera om sin mittfältskollega.

”Pogba skulle vara en tillgång för Real Madrid eller till vilket lag som helst i världen. Men jag hoppas han blir kvar i United, det är en mittfältare som besitter alla kvalitéer.”

Barcelonas matchtrupp bekräftad

Under måndagen bekräftade Barcelona vilka spelare som ingår i den trupp som reser till Manchester för onsdagens drabbning i Champions League. Som det framgår nedan är Ousmane Dembélé ett frågetecken inför matchen, men hans plats i truppen får nog ses som att han lär kunna vara aktuell för spel.