Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogbas framtid; Fantasivärvningar; Champions League

Embed from Getty Images

Spekulationstätt i dagens nyhetssvep. Pogbas framtida roll som kapten diskuteras och Football Manager spår i framtiden. Ta dessutom del av våra senaste truppuppdateringar inför inför morgondagens Champions Leaguematch. 

Pogbas framtid

Paul Pogbas vara eller icke vara i Manchester United tycks aldrig nå ett slut.

Att Real varit intresserade av Paul Pogba är ingen direkt nyhet. Solskjaer har själv bekräftat ryktena och Zidane var inte blyg när han deklarerade att Real skulle kunna tänka sig att ge £89 miljoner för fransmannen. Pogba själv har dessutom sagt att det skulle vara en dröm att en dag få spela för Real.

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds högsta ledning har, trots dyra lockelser, varit tydliga med att ingen summa i världen kan få dem att sälja Paul Pogba denna sommaren. Istället menar man att man är villiga att öppna upp för vidare kontraktsförhandling som knyter Pogba till klubben för en längre tid. Paul Pogbas nuvarande kontrakt löper ut 2021.

Embed from Getty Images

Mitt i denna strida ström av spekulationer och lovord om dyra pengar står alltså den nu 26-åriga Pogba, som sägs agera professionellt genom att hålla huvudet kallt och fokusera på sin uppgift på planen.  ”Heads has not been turned”, sägs det och Solskjaer är övertygad om att Manchester United har mycket att erbjuda den framgångstörstande Pogba. Ett sådant erbjudande skulle vara att låta honom ta över kaptensbindeln när Antonio Valencia lämnar till sommaren.

Football Manager spår i framtiden

Manchester United står inför en tung värvningssäsong, får vi hoppas. Det finns redan nu många luckor att fylla och fler kan det komma att bli när spelare som exempelvis Ander Herrera sägs försvinna.

För att bringa ordning i vad som nästintill varit en kaosartad fars de senaste åren vad gäller värvningar till manchester United har klubben gjort ansatser för att tillsätta en sportchef. Sportchefen ska ha i uppgift att rätt spelare värvas och se till vilka behov som finns som helhet.

På senare tid har det spekulerats vilt kring att Redbull Leipzigs egen transferguru Paul Mitchell skulle vara på väg till Manchester och det får oss ju såklart att undra vilka spelare han skulle vilja ta med sig in.

Manchester Evening News har själva använt sig av Det berömda verktyget Football Manager för att simulera vilka potentiella förvärv Paul Mitchell skulle kunna tänkas göra i rollen som sportchef. Resultatet blev enligt följande:

  • Isco (Real Madrid) – £76 miljoner
  • Joao Felix (Benfica) – £39.5 miljoner
  • Matthijis de Ligt (Ajax) – £34 miljoner
  • Danilo Pereira (Porto) – £27.5 miljoner
  • Fran Beltran (Celta Vigo) – £9.5 miljoner

Värvningar till en nätt summa av £187 miljoner. Ut skulle sedermera följande spelare gå:

  • Matteo Darmian (Monaco) – £8.25 miljoner
  • Ashley Young (Leicester) – £5.25 miljoner
  • Ander Herrera (PSG) – Free
  • Marcos Rojo (Brighton) – Lån

Vad tror ni? Finns det någon sanning i Football Managers spekulationer?

Inför Barcelona

Imorgon är det dags för returmöte i Champions League. United har ett stort berg att bestiga efter förlusten hemma mot Barcelona med 1-0. Men som bekant är hoppet är det sista som överger en.

Embed from Getty Images

Läs mer här om vilka mannar Solskjaer tagit med sig till Spanien: https://muss.se/2019/04/15/matchtrupp-barcelona-2/