Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”Wan-Bissaka vill till United”; Tielemans på radarn; Henderson ska snacka framtid

I dagens nyhetssvep får ni möjlighet att läsa det senaste vad gäller Manchester Uniteds jakt på Aaron Wan-Bissaka. I övrigt får ni ta del av en intervju med Dean Henderson samt nya rykten om mittfältsförstärkningar.

Vi avslutar givetvis med en uppdatering om hur det går för United-spelarna i Frankrike.

Nya samtal om Wan-Bissaka väntar

Källorna som skriver om Manchester Uniteds jakt på Aaron Wan-Bissaka blir nu bara fler och fler. Att United går hårt för att kunna knyta till sig Crystal Palace-spelaren kan vi slå fast, nu är det bara att vänta och se om de båda klubbarna kan komma överens om en prislapp.

United har, enligt flertalet källor, fått ett bud på omkring 40 miljoner pund nekat för ungefär en vecka sedan. Crystal Palace rapporteras vara ute efter mellan 50-60 miljoner, ett pris som Ed Woodward och Co. rimligtvis borde kunna kompromissa sig till en deal omkring – kan man tycka.

Embed from Getty Images

Under lördagsförmiddagen har The Guardian kommit med nya uppgifter. Tidningen menar att klubbarna ska ingå nya samtal om högerbacken – som blev utsedd till årets spelare i Crystal Palace förra säsongen – under helgen, där United hoppas kunna komma överens med London-klubben efter att Wan-Bissaka själv ska ha indikerat att hans preferens är att ha Old Trafford som hemmaborg efter sommaren.

”21-åringen är under kontrakt till 2022 och Palace har inte haft något större intresse i en försäljning, men spelaren som tagit sig upp via ungdomslaget har klargjort för sin nuvarande arbetsgivare att han är angelägen att gripa vad han anser vara en chans han kanske bara får en gång i livet”, skriver The Guardian.

Crystal Palace kommer endast överväga en försäljning om de erbjuds över 50 miljoner pund, menar tidningen. De ska även, som en del i förhandlingarna, undersöka möjligheterna till att ta bort den vidareförsäljningsklausul som United har på Wilfried Zaha, en spelare som också kan lämna ”The Eagles” för stora pengar i sommar.

The Guardian avslutar sin artikel med att skriva att Crystal Palace har börjat kika på ersättare till Wan-Bissaka, där Atalantas högerback Timothy Castagne ska vara ett alternativ.

Tielemans på Uniteds radar

Den belgiska landslagsmannen Youri Tielemans, som tillhör Monaco men var på lån hos Leicester City under våren, har nu dykt upp som ett möjligt transfermål för United. Trovärdiga Kristof Terreur, på belgiska HLN, menar att United ännu en gång varit i kontakt med mittfältaren om en potentiell övergång.

Leicester ska hoppas på att få till en permanent deal för 22-åringen, men United ”håller nära uppmärksamhet” via agenten. Terreuer skriver att Tielemans inte kommer att återvända till Monaco samt att Tottenham har andra prioriteringar. Solskjaer sägs även vara ett fan av spelaren.

Henderson snackar framtid efter EM

Manchester Uniteds unga målvakt, Dean Henderson, stod för en briljant säsong i Championship och var en grovt bidragande orsak till att Sheffield United tog klivet upp till den engelska fotbollens finrum. Nu väntar ett U21-EM för 22-åringen, men efter det väntar samtal med United om framtiden – någon han berättar i en intervju med tidningen lokaltidningen i Carlisle, News & Star.

Embed from Getty Images

Mest rimligt är nog att anta att engelsmannen lånas ut ännu en säsong till Sheffield United för att få speltid i Premier League. Förhoppningsvis gör han det med ett färskt påkritat kontrakt med Manchester United – för detta är en spelare som på sikt kan bli riktigt, riktigt bra.

Vill ni läsa mer om Dean Henderson och hans resa fram till idag rekommenderar vi artikeln i sin helhet, som ni kan klicka er in på här

Landslagsnytt

Under gårdagens VM-spel i Frankrike fick vi se Uniteds Alex Greenwood (bilden nedan) och nyförvärvet Abbie McManus besegra Argentina med 1-0 för sitt England. Sämre gick det dessvärre för Lizzie Arnot och Kirsty Smith när de förlorade mot Japan med 2-1 i den andra gruppspelsomgången. De resultaten betyder att Skottland nu placerar sig sist i gruppen, medan England leder densamma med full pott.

Embed from Getty Images