Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Truppen till Australien/Asien

Nyligen gick Manchester United ut och bekräftade vilka spelare som kommer åka med på lagets försäsongsturné till Australien och Asien. Totalt åker 28 spelare. Vi noterar bland annat att varken Fred eller Matteo Darmian är inkluderade.

I resesällskapet ingår följande:

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant, Joel Pereira

Försvarare: Eric Bailly, Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Phil Jones, Marcos Rojo, Axel Tuanzebe, Luke Shaw, Ashley Young, Aaron Wan-Bissaka

Mittfältare: Andreas Pereira, Scott McTominay, Nemanja Matic, James Garner, Juan Mata, Jesse Lingard, Paul Pogba, Daniel James, Tahith Chong, Angel Gomes

Anfallare: Mason Greenwood, Marcus Rashford, Anthony Martial, Romelu Lukaku

I den 28-mannatrupp som åker kan vi bland annat se att Ole Gunnar Solskjaer väljer att plocka med ett gäng ungdomar som också figurerade en del förra säsongen. Även Axel Tuanzebe och Joel Pereira, som förra säsongen var utlånade från klubben, tar plats. Nyförvärven i form av Daniel James och Aaron Wan-Bissaka är givetvis också med.

Embed from Getty Images

Anmärkningsvärt

Ja, som rubriken lyder ska vi förstås reda ut några saker. Ni kanske undrar var Fred och Matteo Darmian håller hus? De enda uppgifterna vi i nuläget kan förhålla oss till är de Simon Stone på BBC kommer med, där han skriver att det handlar om personliga skäl för båda två, men att de kommer ansluta framöver.

Som ni ser återfinns inte heller någon Alexis Sanchez, detta på grund av landslagsspel med Chile i Copa America. Sanchez ska även ha semester några veckor, så frågan är hur mycket vi får se av honom på försäsongen.

För den som inte tänkte på det så är inte heller Dean Henderson en del av de resande. Den unge målvakten var den gångna säsongen utlånad till Sheffield United och hjälpte till att spela upp dem i Premier League. Det troliga scenariot är att Henderson återvänder till ”Blades” för att vakta målet även nästa säsong och är därmed inte med på Uniteds försäsong.

Slutligen konstaterar vi att Paul Pogba och Romelu Lukaku reser med laget. De båda har intensivt ryktats bort från klubben och i fallet med den förstnämnde har han öppet uttryckt sig om att det kan vara läge för en ny utmaning. Så sent som igår kom även uppgifter om att han uppges vara redo att lämna klubben.

Embed from Getty Images

Angående Lukaku är det framför allt Inter det snackas om, där även han sägs vara inställd på en flytt. Vad det verkar har dock klubbarna svårt att komma överens om en övergångssumma för belgaren.

Matcherna

Sex matcher står på schemat för United under försäsongen. Nedan följer datum, matchtid och motstånd enligt svensk tid.

Lördag 2019-07-13 13.00 Perth Glory
Onsdag 2019-07-17 13.00 Leeds United
Lördag 2019-07-20 13.30 Internazionale
Torsdag 2019-07-25 13.30 Tottenham Hotspur
Tisdag 2019-07-30 19.00 Kristiansund
Lördag 2019-08-03 18.30 AC Milan