Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Sánchez vill bort; Rojo är besviken; Matchdatum för damerna

Embed from Getty Images

Är Alexis Sánchez Unitespelare när de europeiska transferfönstren stängt? Tveksamt, i alla fall om vi ska tro de uppgifter vi redovisar i dagens nyhetssvep. Italienska klubbar kopplas fortsatt ihop med chilenaren, något som också är fallet för Matteo Darmian. Utöver det noterar vi några citat från en såld anfallare och speldatum för damerna.

Sánchez vill till Italien?

Alexis Sánchez har inte spelat en enda minut försäsongsfotboll för Manchester United denna säsong om vi bortser från medverkan i matchen som spelades bakom stängda dörrar på Carrington. Ole Gunnar Solskjaer har dock förnekat att chilenaren skulle vara på väg bort under de veckor som återstår av det europeiska transferfönstret. The Times menar dock att Sánchez verkligen vill bort och att det isåfall kan bli en flytt till Italien.

Tidningen nämner Juventus, Napoli, Milan och Inter som potentiella klubbadresser men menar samtidigt att ingen av klubbarna är särdeles intresserade av att slanta upp för en övergång utan att man istället kan tänka sig att låna spelaren. Sánchez själv ser sig själv som långt ner i rangordning och har inga större förhoppningar om speltid under Solskjaer, varför han ska trycka på för en flytt under de kommande veckorna.

Embed from Getty Images

Lukaku ”jobbar på riktigt”

Romelu Lukaku ska, enligt samma artikel som ovan, ha riktat kritik mot Manchester United och klubbens träningsupplägg under Solskjaer. Belgaren menar att man i Inter arbetar ”på riktigt” och att träningsupplägget under Antonio Conte kräver mer än det gjorde i United.

”Det är hårt, det är annorlunda. I England är det mycket jobb, men här är det ett riktigt jobb.”

Lukakus chef i det belgiska landslaget, Roberto Martinez, har gett sin syn på flytten i den belgiska tidningen Het Laatste Nieuws, som återges av The Times. Han menar, föga överraskande, att Lukaku gjorde rätt som flyttade.

”Relationen mellan Romelu och Manchester United behövde helt enkelt få ett slut. Han behövde frisk luft och hittade det hos Inter. Han har gått till en väldigt ambitiös klubb.”

Embed from Getty Images

Backar på väg bort?

Vi rullar vidare med The Times, va? Tidningen uppger att Manchester United mer än gärna ser att Matteo Darmian och Marcos Rojo lämnar klubben under de kommande veckorna, och allra helst permanent. Darmian sägs intressera Juventus men har också kopplats ihop med Inter.

Marcos Rojo sägs vara förbannad över att en övergång till Everton gick om intet i torsdags, under Deadline Day, och ska nu intressera turkiska Fenerbache. Huvudorsaken till att United inte gick med på en övergång till Everton ska ha varit att Liverpoolklubben enbart var intresserade av ett lån, inte av en permanent övergång. Problemet nu sägs vara det samma. Den turkiska klubben vill enbart låna Rojo, vilket väl får sägas vara hyfsat förståeligt.

Samtidigt rapporteras bägge spelarna ha tränat med truppen inför måndagens möte med Wolverhampton.

Embed from Getty Images

Fernandes en för dålig passningsspelare?

En av de större övergångarna som inte blev av under transferfönstret får sägas ha varit Bruno Fernandes till Manchester United. Med tanke på Uniteds brister på det centrala mittfältet var många experter eniga om att man borde ha gått all in på portugisen. Daily Mail å sin sida menar att Fernandes aldrig var aktuell för United och att det ska bero på att han inte passar in i Ole Gunnar Solskjaers spelsystem. 

Solskjaer vill(e) ha en mittfältare kompatibel med Victor Lindelöf och Harry Maguire. Fernandes sägs dock inte ses som en sådan då hans passningsprocent (75) sägs vara onödigt låg och då han inte ses som en spelare som är tillräckligt trygg med bollen.

Embed from Getty Images

Chong intresserar Valencia?

Ett långskott till sist då det gäller potentiella transfers? Okej. Fransisco Javier (nej, vi vet inte vem det är) hävdar genom en tweet att Manchester Uniteds holländare Tahith Chong ska intressera den spanska La Liga-klubben Sevilla. Chongs pappa ska ha träffat sportchefen Monchi. Om mötet verkligen ägt rum och vad som isåfall sagts förefaller vara en aning oklart, om vi uttrycker det milt.

Damernas ligacup spikad

Damlagets matcher i årets upplaga av ligacupen har spikats. Cupen avgörs inledningsvis med ett gruppspel där United och ytterligare fyra lag gör upp om två kvartsfinalplatser. De övriga lagen i gruppen är Manchester City, Leicester, Everton och Birmingham. Matchschemat som sådant ser ut som följer:

20 oktober, 13.00, Manchester City (H)
3 november 13.30, Everton (B)
21 november, 20.30, Leicester (H)
11 december, 20.30, Birmingham (B)

Manchester Uniteds hemmamatcher är schemalagda till Leigh Sports Village. Huruvida matcherna sänds eller inte finns det inga uppgifter om ännu.

Embed from Getty Images

Oenigt kring framtida Europaspel

Att UEFA vill förändra både Champions League och Europa League är känt sedan tidigare. Att vissa klubbar ställt sig skeptiska till de tilltänkta förändringarna är ungefär lika känt. UEFA-presidenten Aleksander Cerefin har nu ställt in ett tilltänkt möte där framtiden för Champions League skulle klubbas igenom. Den interna oenigheten är för stor. De mest kritiska rösterna kommer från Premier League, där klubbarna inte alls är så intresserade av förändringar inom Europafotbollen. Mest intresse finns det i Italien, Tyskland och Frankrike där Juventus, Bayern München och PSG dominerar.

Det nya formatet i Champions League skulle ge de 24 bästa lagen en biljett till nästa års turnering, medan åtta lag skulle degraderas till Europa League. Detta skulle medföra att färre lag har chansen att spela världens kanske mest prestigefyllda klubblagsturnering. Störst påtryckningar för formatet komma från ECA, det europeiska organet för klubblagen. Juventus innehar ordförandeposten där, och organisationens exekutiva kommitté ska i dagarna mötas för att försöka nå en samsyn på framtiden. Det inhiberade mötet från UEFA:s sida innebär dock, om man ska tro Rob Harris, att inga beslut kommer att tas i frågan i år.

Embed from Getty Images