Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning ligacupen: United ställs mot Rochdale

Under kvällen stod det klart att Manchester United kommer ta emot Rochdale hemma på Old Trafford i ligacupens tredje omgång. 

Licagupen, eller Carabao Cup som den officiellt heter, har redan sparkat igång borta på öarna och många lag har redan spelat första och andra rundan i säsongens upplaga. Den andra rundan färdigställdes under kvällen och lottningen till den tredje rundan, i vilken bland annat United kliver in i, följde kort därpå. Utfallet blev att United ställs mot Rochdale, som för närvarande huserar i League one, hemma på Old Trafford. Man har inlett säsongen med en vinst, en förlust och tre kryss.

Varför exempelvis inte United spelade de första rundorna beror på att de Premier League-klubbar som föregående säsong kvalificerade sig till europaspel automatiskt kvalar in till tredje omgången. De sju klubbar som innefattas av detta är Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Manchester Unite och Wolverhampton.

Det dröjer dock till vecka 39, det vill säga veckan som påbörjas den 23 september, innan den tredje rundan kommer spelas. Därefter gäller följande:

Fjärde rundan: vecka 44, veckan som påbörjas den 28 oktober
Kvartsfinaler: vecka 51, veckan som påbörjas den 16 december
Semifinal 1: vecka 2, veckan som påbörjas den 6 januari
Semifinal 2: vecka 5, veckan som påbörjas den 27 januari
Carabao Cup final: söndag 1 mars

Lottningen i sin helhet finner ni här.