Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens och Konungens tal

Manchester United ska imorgon försöka hoppa upp på vinnartåget igen. En bortamatch mot Southampton står på schemat och Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer har idag snackat med media inför matchen.

Det snackades förstås om Alexis Sánchez och om Uniteds trupp i allmänhet. Dessutom uppdateras vi om framtiden för Marcos Rojo, Chris Smalling och Matteo Darmian. Vidare bekräftas att Anthony Martial och Luke Shaw missar morgondagens match.

Utöver presskonferensen kan vi idag bland annat också bjuda på ett genialt tal från Eric Cantona. Så har vi fått ett nytt datum för matchen mot Liverpool.

Solskjaers presskonferens

  • Truppen är stor och stark
  • Alexis Sánchez behövde lämna
  • Chris Smalling är på väg till Italien
  • Matteo Darmian kan lämna
  • Marcos Rojo kommer definitivt stanna
  • Anthony Martial kan eventuellt vara tillbaka mot Leicester
  • Luke Shaw är ute ytterligare en eller par veckor

…om skadeläget

Det kom inte upp på presskonferensen men i sin intervju med MUTV bekräftade Solskjaer status för Anthony Martial och Luke Shaw, som båda kommer att missa morgondagens match.

”De gör det okej men de kommer inte att vara involverade [imorgon]. De kommer att behöva landslagsuppehållet. Förhoppningsvis är Anthony redo för matchen mot Leicester och Luke kanske en eller par veckor efter det.”

Solskjaer säger att det handlar om mindre skador och att skadorna ändå kommer ganska lägligt med tanke på landslagsuppehållet.

…om truppen

”Vi har en trupp nu, färre till antalet, men fortfarande stor nog och stark nog att ha täckning på alla positioner.”

…om anfallet

”Jag tror att det kommer vara bra för [de unga]. Vi hade ett beslut att fatta [om Alexis Sánchez]. Jag litar på att Anthony [Martial], Marcus [Rashford] och Mason [Greenwood] ska vara våra ledande anfallare. Vi har yttrar i Chongy, Dan James, Pereira. Vi har massor av alternativ.

”För mig är det tid för våra pojkar att känna pressen och ansvaret. Vara mer robusta, veta att ’jag kanske måste spela fem matcher i rad’. Det är ett annat ansvar, det är något vi ser fram emot i den här klubben.

”Jag litar på fysstaben och läkarteamet och det vi har gjort under försäsongen. Vi är fysiskt och mentalt mer redo för utmaningen. Det är nästa steg för våra unga spelare.”

…om Mason Greenwood

”Mason är inte van att spela så lite som han gör för tillfället. Han är van att spela varje vecka. Nu kommer han in för en halvtimme här och där, det är en lärokurva för honom. Han kommer inte förväntas spela fem matcher i rad, Mason, givetvis. Han är uppbackning och ett alternativ bakom Anthony och Marcus.”

När vi ändå är inne på Greenwood så noteras att han, som ensam Unitedspelare, fick plats i den engelska U21-truppen inför EM-kvalet mot Ungern och Slovenien.

…om Zlatan Ibrahimovic

Kan Zlatan Ibrahimovic återvända till United?

”Om han var 28 och inte 38 nästa månad… Han hade en fantastisk tid här, han gör det fortfarande bra. Det var bara otur att han fick skadan.

”Vem vet… Han har mitt nummer!

”Han hyrde aldrig mitt hus men han tittade på det och vi kan prata vårt modersmål. Om han är seriös pratar jag alltid med Zlatan.”

Solskjaer sa det dock med glimten i ögat och på en följdfråga tonade han ner det hela.

”Jag tror inte att det kommer hända, nej. Jag tycker att han har haft sin tid i klubben. Han har haft en fantastisk karriär och jag förväntar mig heller inte att han är seriös när han säger så.”

…om att hålla nollan

”Hållna nollor är alltid grunden. Vi började bra mot Chelsea, David gjorde några bra räddningar. De senaste två har vi släppt in tre mål på… de har haft tre skott motståndarna.”

Solskjaer säger att Rúben Neves mål inte går att stoppa men att United inte borde ha tillåtit något av Palaces mål.

”Vi hoppas åka [till Southampton] och se starkare ut i därbak. Det är något du alltid behöver i den här klubben. Du kan inte alltid förvänta dig att göra tre och fyra mål i varje match.”

…om David de Geas kontrakt

”Samtalen pågår. Jag kan inte uppdatera er.”

De Gea fick, förstås, plats i den spanska truppen inför det stundande EM-kvalet.

…om Alexis Sánchez

”Alexis behövde lämna. Han har varit här i 18 månader och det har inte riktigt fungerat för honom. För honom också att börja om och få spela regelbundet och göra mål, det kommer att gynna alla i slutändan. För oss kommer vi att kolla varje helg för att se Romelu och Alexis spela tillsammans.”

Darmian och Smalling lämnar, Rojo stannar

På presskonferensen blev det också samtal om den flyttryktade försvarstrion Matteo Darmian, Marcos Rojo och Chris Smalling.

…om Chris Smalling

”Det kom upp de senaste dagarna, den här möjligheten för Chris. Vi satte oss ner och diskuterade det. För tillfället har vi sex friska mittbackar och jag kunde inte lova Chris regelbunden fotboll. Han är på planet över nu och jag tror att han kommer att njuta av erfarenheten där. Jag är säker på att han kommer att komma tillbaka starkare.”

Vi kan utgå från att Smalling presenteras som Romaspelare under helgen, kanske redan idag.

…om Matteo Darmian

”Jag kan se Matteo [kanske lämna]. Det har funnits intresse för honom i Italien.”

…om Marcos Rojo

”Marcos stannar, definitivt.”

Nytt datum för Liverpoolmatchen

Det blir nu en söndagsmatch när Liverpool gästar Old Trafford i oktober. Ursprungligen inplanerad som den sena lördagsmatchen har den flyttats fram en dag, då spelschemat för Champions League ställde till det. Klockan 17.30 den 20 oktober är det nu som gäller.

Övriga matcher i oktober är bekräftade sedan tidigare. Det fullständiga spelschemat hittas här.

Vår sympati till Enrique

Igår kom beskedet att Luis Enriques nioåriga dotter har dött i leukemi. Obeskrivligt ledsamt. Fotbollsvärlden har uttryckt sina sympatier, så även Manchester United.

Toppmatch för reserverna ikväll

Klockan 20.00 ikväll ska Manchester Uniteds reservlag spela mot West Ham United på Old Trafford. Matchen ser du givetvis på MUTV.

Med tanke på hur laget har inlett säsongen finns det all anledning att hoppas på en bra match. United toppar tabellen med tre segrar på tre och målskillnaden 11-0. West Ham har också inlett med tre segrar (8-1), medan alla andra lag har minst en förlust. Även om det förstås fortfarande är tidigt på säsongen så är en rimlig gissning att West Ham blir Uniteds huvudutmanare om seriesegern.

Konungens tal

Vi avslutar med Eric Cantona. Som vi har tagit upp under veckan har Cantona tilldelats Uefa President’s Award. Igår fick han så ta emot priset och han gjorde det med ett fantastiskt tal.

”As flies to wanton boys, we are for the gods. They kill us for the sport.

”Soon the science will not only be able to slow down the ageing of the cells, soon the science will fix the cells to the state and so we will become eternal. Only accidents, crimes, wars will still kill us, but unfortunately crimes and wars will multiply.

”I love football. Thank you.”

Inledningen är ett citat från William Shakespeares King Lear medan resterande del av allt att döma är Cantonas kreation. Genialt, varken mer eller mindre. Och det geniala är inte för oss vanliga dödliga att förstå.