Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Tung förlust för Skottland

Landslagsspelet fortsatte under fredagskvällen. Greenwood debuterade i U21-landslaget och Daniel James var med och vände med sitt Wales, medan Scott McTominay förlorade en viktig match mot Ryssland. 

Daniel James, Dylan Levitt (Wales)

Wales mötte Azerbajdzjan hemma i EM-kvalet och vann med 2-1 efter att vänt ett 0-1 underläge och Gareth Bale avgjort i slutminuterna. En viktig seger för Walesarna för att haka på Ungern och Kroatien i tabelltoppen. Dylan Levitt som överraskande fick en plats i Ryan Giggs landslag fick vara utanför truppen, medan Daniel James startade på högerkanten. Den vindsnabbe yttern fick dock gå ut från planen utan att ha gjort några poäng.

Embed from Getty Images

Scott McTominay (Skottland)

Däremot var det tyngre för Scott McTominay och det ständigt underpresterande Skottland då de förlorade med 1-2 hemma mot Ryssland. Skottarna hade ledningen tidigt i matchen efter ett mål av John McGinn, innan Ryssland vände och vann. Förlusten innebär att det blir svårt att nå EM genom den här gruppen då man har fem poäng upp till Ryssland på andraplats. De får fortsätta hoppas på Nations League. Scott McTominay spelade från start och byttes ut i den 78:e minuten till förmån för Matthew Phillips.

Embed from Getty Images

Alexis Sanchez (Chile), Marcos Rojo (Argentina)

Den till nu Inter utlånade Alexis Sanchez ställdes mot Marcos Rojos Argentina i Los Angeles under natten till fredagen. Det var en vänskapsmatch och som brukligt gjorde lagen många byten. Trots det byttes inte Sanchez ut, medan Marcos Rojo aldrig byttes in. Matchen blev mållös och för de två sydamerikanska rivalerna fortsätter uppladdningen inför Sydamerikas VM-kvalspel. Sergio Romero tog aldrig plats i Argentinas trupp.

Arnau Puigmal (Spanien U19)

Träningsmatch som spelades i Murcia, Spanien. Förvånande nog blev det en vinst till Japan med 0-1. Arnau Puigmal skadade sig under den förra matchen och var därför inte med i den här matchen.

Mason Greenwood (England U21)

Utav någon konstig anledning fick Mason Greenwood starta på bänken i Englands U21 match mot Turkiet. Han hoppade dock in i den 59:e minuten och var med när de unga engelsmännen vände och vann i Turkiet efter mål av Edward Nketiah och Reiss Nelson. Det här var Englands första match i EM-kvalet, medan det var Turkiets fjärde. Således en väldigt märklig tabell.

Lukasz Bejger (Polen U19)

Polens U19 landslag mötte Armenien borta i en träningsmatch. Polackerna vann matchen med 2-0 och i skrivande stund är det svårigheter att hitta hur mycket vår polska back var med under matchen.

Teden Mengi (England U18)

Även här är det svårigheter att få reda på hur mycket Teden Mengi spelade. Vi lär uppdatera den här sidan tidigt imorgon lördag.