Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Oavgjort för Sverige, men Lindelöf stabil

Även idag har vi haft det ganska tunnsått med Unitedspelare som spelat för sina landslag. Faktum är att blott två spelare varit aktiva på seniornivå, plus Teden Mengi för Englands U18.

Bara en poäng för Lindelöf

Victor Lindelöf spelade givetvis 90 minuter för Sverige under kvällen, när våra grannar i väst kom på besök och tyvärr tog med sig en poäng hem till Hardangervidda.

Lindelöf hade en rejäl groda i första halvlek som dock klarades upp, i övrigt var han klart lugn och stabil i mittförsvaret, trots att han hade Andreas Granqvist bredvid sig som i sin tur hade Pierre Bengtsson utanför sig. Inte de bästa av förutsättningar och det blev alltså bara en poäng vilket gör att Sverige fortfarande ligger tvåa i gruppen, men med både Norge och Rumänien jagandes bakom sig.

Nolla för de Gea

I samma kvalgrupp som Sverige återfinns också Spanien. Ett Spanien som efter dagens match har sex segrar på sex försök, och risken att de missar EM-slutspelet nästa sommar får ses som obefintlig.

Färöarna hemma var det idag, den matchen vann man med 4-0 och ett bollinnehav på 71 %. Enligt statistiken hade Färöarna två skott på mål, men utan att ha sett matchen gissar jag på att de inte vållade de Gea några större problem där han stod och vaktade det spanska målet.

1-1 för Mengi

Slutligen kommer vi till Teden Mengi, som med Englands U18 idag spelade 1-1 mot Brasilien. Enligt FA:s egen rapport var han en del i ett stabilt mittbackspar, och vi får anta att han spelade hela matchen.

Morgondagen

Måndag 9 september:

  • 17.30: Sverige U18 – Österrike U18 (träningsturnering, spelas i Sverige) [Elanga]
  • 18.30: Irland U18 – Norge U18 (träningsturnering, spelas i Sverige) [McCann]
  • 19.00: Schweiz U20 – England U20 (U20 Elite League) [Gomes, Williams]
  • 19.45: England U21 – Kosovo U21 (EM-kval) [Greenwood]
  • 20.45: Skottland – Belgien (EM-kval) [McTominay]
  • 20.45: Wales – Vitryssland (EM-kval) [James, Levitt]