Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stöttar antirasism; Sir Alex på plats; Zidane om mötet med Pogba

Som vanligt på lördagar var det en dålig nyhetssdag. Lite får vi dock med oss. United är med och stöttar Premier Leagues antirasistiska kampanj. Sir Alex var på juniorlagets match och Zidane kommenterade Pogba. 

United stöttar Premier League antirasistiska kampanj

På sin officiella hemsida går Manchester United ut och stöttar Premier Leagues antirasistiska kampanj ”No Room for Racism”. United kallar sitt initiativ #allredallequal. I samband med söndagens match mot Liverpool kommer det särskilt att märkas av på Manchester Uniteds officiella sociala medier, samt om man är på plats på Old Trafford under matchen. Det är ganska självklart varför både ligan och Manchester United väljer att göra det här, då rasism återkommande hörs från fotbollshåll.

Sir Alex på Carrington

Vid lördag lunch spelade Manchester Uniteds U18 1-1 mot Middlesbroughs dito. Det var inte resultatet i sig, eller att Anthony Elanga gjorde mål som skapade flest rubriker. Det var att Sir Alex Ferguson syntes till på matchen, i samtal med Ole Gunnar Solskjaer och Michael Carrick. Som ni kan se på bilden hade Ferguson en träningsoverall på sig.

Hur Pogba mötte Zidane

Embed from Getty Images

Nu gräver vi djupt nere på nyhetssidorna. Paul Pogba träffade Zinedine Zidane när de bägge var i Dubai. Som ett brev på posten dök det upp bilder på mötet, samt rykten om att Zidane fortsatt är intresserad av Paul Pogba som spelare till sitt Real Madrid. Inför Real Madrids match i helgen höll Zidane som brukligt en presskonferens där han självklart fick frågor om mötet. Han slog dock undan och gjorde inte mycket för att hälla bensin på rykteselden.

”Han var där, och jag var där på en arrangemang. Vi känner varandra sedan innan och vi pratade. Det är allt”, sade Zidane enligt våra norska kollegor på United.no.