Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Norwich City – Manchester United

Embed from Getty Images

Torsdagsmatch i Europa League betyder, så gott som alltid, söndagsmatch i ligan. Manchester United åker för första gången sedan maj 2016 till Carrow Road för att möta ett Norwich, ett lag som varit betydligt piggare mot på pappret bättre motstånd. Huruvida ett fjortondeplacerat Manchester United kvalar in som ett bättre motstånd återstår att se. 

Manchester United

Efter en tidig torsdagsmatch i Belgrad landade Manchester United i fredags på engelsk mark som gruppledare i Europa League. 1-0-segern borta mot Partizan var okej men absolut inget mer. Den stora frågan efter matchen blev huruvida Ole Gunnar Solskjaer är på väg att överge sitt 4-3-3 (eller 4-2-1-3 om ni vill det) för ett mer cyniskt 3-4-3. De två senaste matcherna skvallrar om att så kan vara fallet. United har släppt in ett mål på 180 minuter fotboll men å andra sidan bara gjort två. Oavsett vilket spelsystem Solskjaer väljer så blottar laget sina brister främst framåt.

Brandon Williams och Sergio Romero var bäst på plan i torsdags. Duon får på sin höjd nöja sig med bänkplatser på Carrow Road. David de Gea stannade hemma i Manchester och står, alldeles oavsett hur han presterar (nåja, nästan) i ligamatcherna. Med Axel Tuanzebe skadad ska en mittbacksposition fyllas jämte Victor Lindelöf och Harry Maguire om Solskjaer väljer tre mittbackar. Phil Jones och Marcos Rojo tävlar om platsen och frågan är väl om argentinaren inte drar det längre strået.

Embed from Getty Images

Solskjaers kommentarer om Williams i stadionkatakomberna i torsdags var idel positiva. Vi är väl dock rätt få som tror att det, trots allt, ger honom en ny startplats. Lagkapten Ashley Young vilade även han senast och lär spela som vänsterback. Aaron Wan-Bissaka spelar till höger. Det finns inga alternativ och ynglingen har varit en av Uniteds klart bästa spelare i år. Scott McTominay har skrivit in sig själv på Uniteds defensiva mittfält säsongen 2019/20 och frågan där är väl vem han får jämte sig. Det blir inte James Garner och med både Paul Pogba och Nemanja Matic skadade lär Solskjaer välja mellan Andreas Pereira och Fred. Gissningen är att den senare drar det längre strået.

Framåt handlar det mesta om huruvida Solskjaer väljer tre ”anfallare” eller om han går in för två spelare på topp med en släpande bakom. I det förstnämnda alternativet är det rätt uppenbart att trion heter Marcus Rashford, Anthony Martial och Daniel James.

Embed from Getty Images

Skulle status på exempelvis Martial vara oklar kan det hända att Juan Mata, för hundrafemtielfte gången, startar. Han gör det isåfall som släpande anfallare och får då Rashford och James framför sig. Jesse Lingard vill säkerligen spela han också, och då torde Matas position vara den minst dåliga. Lingard var rent av usel som anfallare i Belgrad och går som det verkar en lång och mörk vinter till mötes. Mason Greenwood, Tahith Chong och Angel Gomes spelade alla med reservlaget i fredags och torde därmed inte vara aktuella här.

Möjlig startelva:

Norwich City

Nykomlingen Norwich är nästjumbo efter en synnerligen märklig höst. Daniel Farkes mannar inledde med att få stryk med 4-1 borta mot Liverpool i seriepremiären efter att man försökt rulla boll och bygga anfall från backlinjen på Anfield. Det har blivit fem förluster till, men också två segrar. Newcastle lades på rygg med 3-1 medan man besegrade Manchester City med 3-2 hemma på Carrow Road. City gjorde en undermålig insats men Norwich var bra då, något man inte varit mot på pappret klent motstånd.

Det paradoxala i sammanhanget är att man har en av ligans bästa målskyttar i sina led. Finländaren Teemu Pukki har gjort sex mål i år och är en av orsakerna till att det blivit sju poäng så här långt. Pukki har dock gått mållös av planen i fyra raka ligamatcher, i vilka Norwich bara tagit en enda poäng.

Embed from Getty Images

Tidigare Newcastlekeepern och Louis van Gaals straffkeeper Tim Krul är Farkes givne förstekeeper och lär vakta målet. I den raka fyrbackslinjen lär vi hitta Jamal Lewis, Ben Godfrey, Ibrahim Amadou och Max Aarons. Just Aarons ryktade till United under sommaren om en Aaron Wan-Bissaka-affär hade strandat. Med facit på hand kan vi väl konstatera att United lade pengarna rätt. Aarons har sju ligastarter under bältet och väger rätt lätt mot tuffare motstånd i Premier League.

Farke övergav sitt 4-2-3-1 för ett 4-1-4-1-system i 0-0-mötet med Bournemouth senast. Där gick Alexander Tettey som defensivt ankare. Det lär han göra även nu om Farke fortsätter med samma spelsystem. Todd Cantwell och lagets bäste spelare jämte Pukki i år, argentinaren Emiliano Buendia, lär spela på kanterna medan Moritz Leitner och Kenny McLean är de första som aspirerar på de centrala mittfältspositionerna.

Embed from Getty Images

Tyske Marco Stiepermann är den som främst utmanar om en plats på det centrala mittfältet och då är det kanske McLean som får vika sig. Framåt är Pukki så given som någon kan bli. Ingen annan i Norwich verkar nämligen särdeles intresserade av att göra mål. Cantwell har gjort två och är lagets näst bäste målskytt.

Möjlig startelva:

Historik

Det har som sagt gått mer än tre år sedan United gästade Carrow Road senast. Det är också den senaste matchen lagen emellan. United vann med 1-0 i maj 2016 efter att Mata gjort matchens enda mål. Norwich slutade näst sist den våren och åkte ur ligan. På det stora hela har United god statistik mot Norwich. På 67 möten kan United visa upp 37 segrar medan Norwich mäktat med 17. Problemet för United stavas Carrow Road. United har haft svårt på arenan genom åren 34 försök har man vunnit 16 gånger. Norwich har vunnit tolv och är med andra ord inget favoritmotstånd borta för United.

Visste ni att…

 • Matchen inte sänds i svensk tv? Liverpool – Tottenham prioriteras av någon märklig anledning före.
 • Ole Gunnar Solskjaer mött Norwich två gånger som manager? Bägge gångerna med Cardiff. Det blev en seger och en förlust.
 • Fyra av spelarna som startade det senaste mötet lagen emellan är kvar i United? De är David de Gea, Marcos Rojo, Jesse Lingard och Juan Mata.

Matchfakta

Norwich City
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 10
Tid: Söndagen den 27 oktober 2019, 17.30
Plats: Carrow Road, Norwich
Teve: Visas inte

Manchester United

Skador:

 • Bailly (knä, december)
 • Dalot (ljumske, inget datum)
 • Fosu-Mesah (knä, januari)
 • Matic (skadad, inget datum)
 • Pogba (fot, inget datum)
 • Shaw (hamstring, inget datum)
 • Tuanzebe (höft, inget datum)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 14:e2-4-310-910
Borta:16:e0-2-22-52
Bästa målskytt: Rashford (4)
Disciplin: 19 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O25/9RochdaleHLC1-1[2]
O30/9ArsenalHPL1-1
O3/10AZ AlkmaarBEL0-0
F6/10NewcastleBPL0-1
O20/10LiverpoolHPL1-1
V24/10PartizanBEL1-0
[2] United vann 5-3 på straffar.

Norwich City

Skador:

 • Hanley (ljumske, december)
 • Klose (knä, juni)
 • Zimmermann (fot, januari)
Tveksamma:

 • Fahrmann (ljumske)
 • Vrancic (matchform)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 19:e2-1-610-217
Hemma:16:e2-0-29-116
Bästa målskytt: Pukki (6)
Disciplin: 14 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F31/8West HamBPL0-2
V14/9Man cityHPL3-2
F21/9BurnleyBPL0-2
F28/9C PalaceBPL0-2
F5/10Aston VillaHPL1-5
O19/10BournemouthBPL0-0

United mot Norwich

Totalt: 6737-13-17113-62
Premier League: 1612-1-328-10
Borta: 3416-6-1252-43
SENASTE MÖTENA
V2013-12-28BPL1-0
V2014-04-26HPL4-0
F2015-12-19HPL1-2
V2016-05-07BPL1-0
SENASTE BORTAMATCHER
V2012-02-26BPL2-1
F2012-11-17BPL0-1
V2013-12-28BPL1-0
V2016-05-07BPL1-0

Domare: Stuart Attwell

Assisterande: Hatzidakis, West, fjärdedomare: Longford, VAR: Coote, assisterande VAR: Hopton.
M
PL 2019/20:413100
PL 2018/19:2063016
PL totalt:973254915
Snitt (2018-19):3,20,040,040,25
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:8602
Dömt Norwich:9432