Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt VAR-förslag; Senaste om Allegri; Datum för ligacupen

Idag kan ni läsa om ett nytt VAR-förslag som samtliga Premier League-klubbar ska diskutera i nästa vecka. Det blir även lite surr om Massimiliano Allegri som får råd från en annan italienare.

I övrigt har tid och datum offentliggjorts för kvartsfinalen i ligacupen mot Colchester.

Nytt VAR-förslag ska diskuteras

Embed from Getty Images

Att VAR har sina för- och nackdelar är nog de flesta överens om, vissa förespråkar det, andra inte. I ett försök att förbättra (?) systemet har nu ett förslag lagts fram där tanken är att alla tränare under matcherna kommer ha rätt till tre överklaganden i matchen gällande särskilda domslut. Detta förslag ska ha föranletts av flera uppmärksammade situationer under helgen där en del domslut debatterades.

Samtliga Premier League-klubbar kommer under nästa vecka träffas och diskutera vad man anser om förslaget. Tydligt verkar det i alla fall vara, enligt Telegraph, att Premier League är emot förslaget då man anser att en implementering kan komma att leda till spelförstörande moment, såsom maskning till exempel.

VAR har även kritiserats från tränare som Frank Lampard och Jürgen Klopp, vilket tycks ha lett till ytterligare ett förslag om att helt lägga ner VAR i ligan, men om det kommer man inte rösta om.

Dale Johnson på ESPN är dock övertygad om att någon regeländring inte kommer införas eftersom IFAB, (International Football Association Board) som ansvarar för spelets regler, då måste skriva om hela VAR-protokollet, något som skulle innebära att alla länder som har VAR drabbas.

Klubbarna ska träffas den 14 november för att överlägga frågan. Efter det lär vi sannolikt ha mer konkreta uppgifter att komma med.

Capello ger råd till Allegri

För ett par veckor sedan ryktades det flitigt om att Massimiliano Allegri skulle vara på väg att kliva in i Manchester United och att klubben skulle göra sig av med Ole Gunnar Solskjaer, detta efter en rad usla resultat och prestationer. United hittade sedan lite livsglädje och knep ett par segrar, vilket troligtvis räddade norrmannen. Kring Allegri har det därför varit relativt tyst, fram till nu.

I samband med att Bayern Münchens tränare, Niko Kovac, sparkades i dagarna uppkom givetvis spekulationer om vem som kan tänkas ersätta honom. Många blickar riktades givetvis på den före detta Juventus-tränaren eftersom han just nu är kontraktslös.

Vad det verkar har nu Allegri fått råd från Fabio Capello, en italienare till en annan, att skippa tanken på Bayern München och istället rikta in sig på ett tränarjobb i England.

”Bayern skulle vara mycket enklare att vinna i och med mentaliteten som finns. Ledningen vet vem man ska köpa. Men med tanke på vad som hände med Ancelotti vet jag inte om någon italienare är välkommen. Det kanske är något fel med relationen Italien-Tyskland. England är fascinerande, det är en liga som berikar dig. I valet mellan Bayern och United skulle jag gifta mig med Manchester”, säger Capello.

Datum för ligacupen

Manchester United skickade ut Chelsea ur ligacupen i förra veckan och under kvartsfinallottningen som följde dagen efter fick man ett tämligen beskedligt motstånd i form av League Two-laget Colchester på hemma på Old Trafford. Datumet för matchen är nu spikat till den 18 december klockan 21.00, svensk tid.