Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Det bekymrar mig inte alls

Premier League-fotbollen är snart tillbaka och idag höll Ole Gunnar Solskjaer presskonferens inför Manchester Uniteds bortamatch mot Sheffield United. Vi får en rejäl skadeuppdatering och dessutom blir det förstås snack om José Mourinho och Mauricio Pochettino.

Vidare påminner vi om att det är reservlagsmatch ikväll (MUTV, 20.00).

Solskjaers presskonferens

Sheffield United gör har inlett säsongen strålande men söndagens motståndare fick väldigt lite utrymme när Ole Gunnar Solskjaer pratade med media.

…om Mourinho och Pochettino

Solskjaer inleder, innan den första frågan har ställts, med att säga att presskonferensen inte kommer att handla om José Mourinho och Mauricio Pochettino. Managern ger ändå några ord om det.

”Det är bra att ha José tillbaka. För Mauricio är det ledsamt. Jag önskar honom det bästa. I fotboll kan du aldrig bli överraskad, chockad av något. Jag måste fokusera på oss.”

…om hur Solskjaer påverkas

Men är Solskjaer orolig nu när Pochettino är tillgänglig?

”Nej, det bekymrar mig inte alls. Jag har det bästa jobbet i världen. Om du är en manager, med ett jobb eller utan jobb, vill du ha det här jobbet. Det spelar ingen roll vad som händer runtomkring.

”Jag måste fokusera på mitt jobb i Man United och göra det så bra som jag kan. Jag pratar hela tiden med Ed [Woodward], med ägarna, om hur vi ska ta klubben framåt. Det förändras inte om någon annan klubb byter manager.”

…om skadeläget

  • Scott McTominay: ”Scotty skadade sin vrist. Han kommer att vara ute ett par veckor till räknar jag med.” Matcherna mot Tottenham (4 december) och Manchester city (7 december) nämns som möjlig comeback. ”Han läker snabbt Scotty, men han kommer inte att vara redo för Sheffield United eller Astana, definitivt. Antagligen inte Villa heller.”
  • Marcos Rojo: ”Vi har förlorat Rojo, han är skadad. Han fick en muskelskada på träning. Eller som han har haft problem med. Han har försökt komma tillbaka, han är inte redo än. Han var tvungen att lämna återbud till landslaget. Han spelade med obehag mot slutet. Så kanske ett par veckor.”
  • Paul Pogba: ”Paul fortfarande skadad. Han hade ett nytt test i början av landslagsuppehållet. Det har inte läkt än. Men rehabiliteringen går framåt, han är utan gips nu. Han var i gips i sex eller sju veckor, du förlorar mycket muskler. Han gör nu framsteg gradvis, går på löpmaskinen, cyklar. Så det är några veckor till.”
  • På en fråga om vi inte får se Pogba förrän efter årsskiftet svarar Solskjaer: ”Vi hoppas se honom 2019. Han är inte redo att träna.”
  • Nemanja Matic, Luke Shaw och Axel Tuanzebe: ”Vi har Axel, Luke, Nemanja tillbaka i träning. Kanske inte i matchform, de har varit ute länge.”
  • När den första delen av presskonferensen egentligen är slut och de första journalisterna är på väg ut ställs en fråga om en spelare, vars namn jag inte kan utläsa. Solskjaer säger att spelaren är fit men har varit ute länge och ”han kanske inte är fit för att bli uttagen”. Gissningsvis handlar det om Matic, Shaw eller Tuanzebe.
  • Eric Bailly och Tim Fosu-Mensah närmar sig comeback efter sina knäskador men de är ännu inte redo för träning med laget.
  • Diogo Dalot ligger före Bailly och Fosu-Mensah i rehabiliteringen. ”Kanske några veckor.”

Solskjaer menar att det totalt ser bättre ut och att United nu har en större trupp på träning.

…om mittfältet

Hur ska United hantera att vara utan Scott McTominay och Paul Pogba?

”Vi har förlorat Nemanja en lång tid också. Det kommer att slita hårt på alla mittfält om du tar tre mittfältare ut från någon toppklubb. Fred har klivit fram. Vi måste hitta ett sätt att ersätta dem.”

Är det en position du vill förstärka?

”Långsiktigt tittar vi på flera positioner. Vi har tittat på mittfältare.”

Vad för mittfältare behöver ni?

”Det finns alltid typer av spelare vi tittar på. Men jag kommer inte sitta här och prata om det nu.”

…om McTominay

”Scotty har presterat väldigt bra den här säsongen. Äntligen har vi hittat en position för honom, eller han har slagit sig in på en position. Han har spelat regelbundet. Han har spelat [överallt tidigare].

”Nu lär han sig spelet. Hans framsteg har varit fantastiska att se och vi kommer att sakna honom. Sheff United, fasta situationer, bollar in i boxen, givetvis kommer Scott saknas.”

…om Matic och sociala medier

Matic gillade ett skämtsamt inlägg på sociala medier som kopplade samman honom med en flytt till Tottenham för att återförenas med Mourinho.

Solskjaer skrattar bort det. ”Nemanja har humor.”

…om formen och tabellen

”Det är ett stort glapp mellan topp 4 och [övriga]. För oss handlar det om kontinuitet och att ta så många poäng som möjligt. Vi har tagit oss förbi ett hinder, prestationsmässigt, känner vi. Jag ser fram emot den här matchen. Vi behöver en bra prestation och ett bra resultat.”

…målet för säsongen

”Vi måste fortsätta titta uppåt i tabellen. Det är ett stort avstånd upp till topp 4. Vi har city nästa månad, snart. Vi har en chans att ta in några poäng. Vi får tillbaka några spelare. Vi förbättrar oss som lag. Vi hoppas kunna utmana [om topp 4] i slutet. Det handlar inte bara om att komma topp 4, men det är ett litet mål för oss.”

…om Dubai

Under landslagsuppehållet reste spelarna, som inte var landslagsuttagna, till Dubai. Var det spelarnas val, spelarnas beslut?

”Vi var tvingade att betala för det, jag bestämde att de skulle resa. Så nej. Om bara… då hade de varit tvingade att betala för det själva.

”Jag kände att det var tid för dem, att åka dit, få lite sol, ta med några tränare, få lite träning, ta med sina partners, sina barn. Inget formellt. Det har varit regnigt i Manchester. Jag tyckte att det skulle vara bra för dem.”

…om Dean Henderson

Hur nöjd är du att Dean Henderson inte kan spela mot er?

”Väldigt. Dean har gjorde det väldigt bra för dem. Sheff United har varit väldigt bra för honom. Men igen, Simon [Moore], deras reservmålvakt, om han spelar, jag har haft honom i Cardiff. Han är fortfarande en bra målvakt.”

United överväger inte Pochettino

Att Mauricio Pochettino nu är tillgänglig kommer inte att påverka Ole Gunnar Solskjaers jobb, menar Laurie Whitwell på The Athletic.

Det har varit förmodat att Solskjaer fick jobbet i United efter den fantastiska segern i Paris men Whitwell menar att Ed Woodward blev imponerad av norrmannen långt tidigare. Då Woodward besökte Solskjaer efter ett par veckor för att fråga om hur det går fick han en treårsvision för klubben.

Reserverna på Old Trafford

Avslutningsvis idag påminner vi om att det är reservlagsmatch ikväll. United möter Sunderland och matchen spelas på Old Trafford. Förutsättningarna för Unitedseger är mycket goda. Sunderland ligger sist i tabellen och har nu nio raka förluster i lagen. Samtidigt har United sex raka vinster i liga och cup.

Matchen visas på MUTV med avspark 20.00.