Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapporter: Chelsea och Leicester

Ett tätare spelschema än vanligt råder för tillfället, och inom loppet av fyra dagar har United spelat två väldigt olika matcher. Förhoppningarna att fortsätta den fem matcher långa vinnarsviten grusades när United gästade Chelsea under söndagen. Det blev en tight tillställning som slutade med uddamålsseger i Chelseas favör, och United lät istället Leicester sota för detta ett par dagar senare, då siffrorna skrevs till otroliga 11-1.

Efter ett par veckors landslagsuppehåll var det nu dags för klubblagsspel igen, och Casey Stoney ställde en från senaste matchen oförändrad startelva på plan inför det historiskt första mötet mellan United och Chelsea. Det var Chelsea som började matchen piggast och kunde tagit ledningen nästan direkt efter en hörna som landade hos Magdalena Eriksson. Skottet gick dock över Uniteds mål, och det blev istället United som tog över initiativet. Man hade flertalet chanser att ta ledningen, bland annat genom Kirsty Hanson och Jackie Groenen som båda missade sina respektive lägen.

Matchen fortsatte bölja fram och tillbaka, båda lagen hade chanser men efter ytterligare någon miss och en och annan klassräddning från Mary Earps i Unitedmålet gick man till halvtidsvila med resultatet 0-0. Andra halvlek blev en tät affär, men i 64:e minuten tilldelades Chelsea en straff efter att Millie Turner gjort ner Chelseainhopparen Kirby. Mjelde gjorde inget misstag med straffen, som Earps endast lyckades få fingertopparna på, och 1-0 var ett faktum. United var nära en kvittering under matchens sista rafflande minuter då Jess Sigsworths inlägg nådde Ella Toone som på volley drog bollen i ribban via en Cheseaspelare, för att sedan se den rensas undan, närmare än så kom man inte.

Matchen slutade således 1-0 till hemmalaget, men om detta tog hårt på Unitedspelarna var det inget som märktes ett par dagar senare när det var det något mindre namnkunniga Leicester som stod för motståndet. Det blev en rekordstor hemmaseger framför en glatt sjungande Barmy Army, men gladast utav alla var nog Ella Toone som gjorde hela fem mål i matchen, något som få seniorspelare oavsett nivå får uppleva i karriären.

United plockade upp sin gamla fina vana från förra säsongen med att inleda matchen i målgörandets tecken. Två minuter tog det att spräcka motståndarnas nolla, och som så många gånger förr var det Sigsworth som höll sig framme och petade in matchens första mål. Lizzie Arnot skulle för dagen visa sig bli en 90 minuter lång plåga för Leicesterförsvaret, och inte helt oväntat var det hon som gjorde matchens andra mål, detta i form av en läcker skruv som tog sig upp i Leicestermålets ena kryss.

I matchens 21:a minut tog Ella Toone saken i egna händer och drev själv fram och avlossade ett stenhårt skott som även det landade i mål. Med ett tremålsunderläge och 70 minuter kvar att spela var det inte konstigt att luften gick ur Leicester. United däremot pressade på ordentligt och såg ut att vara nära att göra mål i vartenda anfall. När första halvlek var till ända hade Toone gjort ytterligare två mål, Leicester reducerat genom Libby Smith, och slutligen hade Uniteds Kirsty Smith fått göra sitt första mål för klubben.

Det var tydligt att United skulle äga även andra halvlek, men det tog ändå ett tag för andra halvlekens första mål att komma. Mål nummer sju för hemmalaget var dock värt att vänta på, och bestod av en nick förbi målvakten efter ett perfekt slaget inlägg av Sigsworth till Jane Ross. Vid det här laget var Leicesters ork slut och Toone gjorde ytterligare två mål, och även Haley Ladd fick göra sitt första mål för klubben.

Lauren James, som hoppat in istället för Mollie Green efter dryga timmen spelad, ville givetvis också stå med i målprotokollet men väntade ända till minut 91 innan hon slog till och fastställde slutresultatet 11-1. Värt att notera är att Lotta Ökvist spelade 90 minuter och att målvakten Aurora Mikaelsen gjorde debut för klubben.