Resultat (damlaget): Manchester United – Brighton & Hove Albion 4-0

Manchester United vann enkelt mot Brighton & Hove Albion i Women’s Super League. Segersiffrorna skrevs till 4-0 och Leah Galton var segerorganisatör med tvÃ¥ mÃ¥l och en assist. Lauren James och Katie Zelem skrev ocksÃ¥ in sig i mÃ¥lprotokollet.

Segern är Uniteds största hittills i WSL. Bilden av att United är Englands fjärde bästa lag stärks varje vecka.

James öppnade målskyttet efter tio minuter, efter fint förarbete av Galton och dessförinnan Jackie Groenen. Sedan var det Galton själv som satte 2-0, framspelad av Zelem.

I andra halvlek gjorde Galton 3-0 efter inlägg från Kirsty Hanson, som i sin tur fick bollen av Zelem. Slutresultatet skulle fastställas av Zelem på straff sedan Hanson gjorts ner i straffområdet.

Orosmolnet för dagen var att James blev utbytt med vad som verkar vara en skada. Efter matchen behövde hon hjälp för att lämna avbytarbänken. Även Galton fick en smäll då hon krockade med stolpen när hon gjorde 3-0. Låt oss hoppas att det inte är något allvarligt!