Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp Astana

Ole Gunnar Solskjaer tar med sig en rekordung trupp till Nur-Sultan för Manchester Uniteds bortamatch mot Astana i Europa League. Den resande truppen består av 18 spelare och hela 14 tonåringar inkluderas i truppen.

Allra mest glädjande är att Max Taylor är med i den resande truppen. För ett år sedan behandlades Taylor med kemoterapi mot cancer och nu får han alltså sin första chans i a-lagstruppen. Taylor var tillbaka i träning först i september och han gjorde sedan comeback då reservlaget besegrade Swansea i slutet av oktober.

De fyra äldre spelarna i truppen är Lee Grant, Luke Shaw, Axel Tuanzebe och Jesse Lingard. Grant och Shaw är de enda i resesällskapet som inte är Unitedprodukter.

Målvakter: Grant, Kovar
Försvarare: Shaw, Tuanzebe, Bernard, Laird, Mengi, Taylor
Mittfältare: Lingard, Galbraith, Garner, Gomes, Levitt, Puigmal
Anfallare: Chong, Greenwood, Mellor, Ramazani

Av de spelarna som reser är det bara åtta som har spelat a-lagsfotboll för United. Därmed blir det minst tre debutanter på torsdag.

Notabelt är att Nicky Butt (chef för a-lagsutveckling) reser med laget medan de assisterande tränarna Michael Carrick och Kieran McKenna stannar i Manchester, för att leda träningarna för spelarna som inte reser.

Det är inte uteslutet, men inte troligt, att ytterligare någon spelare inkluderas i truppen. Hittills är det Manchester Evening News som bistår med informationen men vi räknar med att en officiell bekräftelse kommer under kvällen. Artikeln uppdateras när så sker.

De 14 ungdomarna

Vi återkommer med en längre artikel om de resande ungdomarna, senast på torsdag morgon. Här kommer en snabbpresentation.

Matej Kovar (född 2000) är en målvakt från Tjeckien med enorm potential. Har vid flera tillfällen varit involverad i truppen som tredjemålvakt.

Di’Shon Bernard (2000) är en engelsk mittback.

Ethan Laird (2001) är en högt aktad ytterback. Han följde med till Serbien för matchen mot Partizan Belgrad men fick nöja sig med en plats på läktaren då.

Teden Mengi (2002) är yngst i resesällskapet och spelar mittback. Spelar landslagsfotboll för Englands U18.

Max Taylor (2000) är också engelsk mittback.

Ethan Galbraith (2000) är mittfältare från Nordirland som redan har hunnit debutera i a-landslaget.

James Garner (2001) känner vi till, då han redan har några a-lagsmatcher på meritlistan.

Angel Gomes (2000) blev för några år sedan yngsta a-lagsspelare i United sedan Duncan Edwards.

Dylan Levitt (2000) är mittfältare och var med i truppen när Wales nyligen säkrade sin EM-biljett.

Arnau Puigmal (2001) kommer från Spanien och spelar helst på det centrala mittfältet men har också använts som högerytter och högerback.

Tahith Chong (1999) är äldst av de resande ungdomarna och har som vi vet varit med i a-laget vid flera tillfällen.

Mason Greenwood (2001) är anfallare. I söndags gjorde han sitt första Premier League-mål, hans fjärde a-lagsmål för säsongen.

D’Mani Mellor (2000) är en hårt arbetande anfallare född i Manchester.

Largie Ramazani (2001) är en belgisk anfallare och den här säsongen ledande målskytt i Uniteds reservlag.

Att notera är att Brandon Williams inte är en av de resande tonåringarna. Han stannar hemma med seniorspelarna.