Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Everton 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United och Everton delade på poängen under söndagskvällen på Old Trafford i en match som luktade så mycket kryss att det var den enda möjliga utgången. Mason Greenwood klev fram som hjälte häromdagen i Europa League, ikväll blev han räddaren. 

På det stora hela

Nog trodde man att United hade vind i seglen efter segrar mot både Tottenham och Manchester City, men icke. Idag var det tillbaka på noll igen och det självförtroende man byggde upp raserades säkerligen en hel del.

Det var förvisso påkopplat från början och Jesse Lingard var nära att hitta målet redan efter femton sekunder, men sköt tätt utanför. Man hittade dessutom igenom med bollar på djupet och satte Evertons backlinje i arbete.

Efter ungefär en halvtimmes spel skulle dock Everton börja äta sig in i matchen, mycket tack vare att United också tillät det genom att göra misstag på misstag, något som inte heller kommer ostraffat. Målet kan vi återkomma till.

Vad som sades i paus vet vi inte, men det var inte så att United kom ut som ett annat lag till andra halvlek. Det fortsatte snarare ungefär där det slutade, och några indikationer på att det skulle bli bättre fick inte. Men så kom han in, Mason Greenwood. På liknande sätt som tidigare i veckan sätter han dit kvitteringen. Lågt i första hörnet, precis intill stolpen, otagbart för Jordan Pickford.

Följden blev en reaktion från hemmalaget där man tryckte på för ett ledningsmål, men särskilt nära var det ändå aldrig riktigt.

Brist på karaktär

Det har diskuterats förut, men efter den här matchen kan det trots allt vara läge att ta upp det igen, Manchester United saknar karaktär.

Det må finnas en rad kvalitativa fotbollsspelare i laget, men när det hackar och tjärvar som det gör, är det sällan någon som kliver fram. Harry Maguire har bindeln, men visar inga som helst tecken på ledarskap eller drivkraft på planen (jag vet inte hur det är i omklädningsrummet).

För att återkomma till målet man släpper in, David de Geas storhet behöver vi inte orda så mycket om, men någon riktig karaktär finns det inte där heller. Det finns flera inblandade i målet, bland annat Luke Shaws agerande som leder fram till hörnan, de Geas miss och Victor Lindelöfs självmål. Många tyckare anser att det borde vara frispark till de Gea, må så vara, men samtidigt, är man för feg eller går in halvhjärtat får man ofta betala priset själv. Några protester såg vi int heller från spanjorens sida, troligen eftersom han vet att det är hans ansvar.

Framåt fanns inte heller någon stake, Marcus Rashford kom inte till sin rätt, Anthony Martial blixtrar till någon gång ibland men ser på det stora hela frustrerad ut, Daniel James sprang och sprang, men till ingen direkt nytta, och Jesse Lingard lyckades inte sätta någon prägel.

Det är en sak att som grupp visa karaktär i matcher som mot City förra helgen, men en annan att individuellt göra det när underlägen ska hämtas upp eller när det står och väger. Idag kliver Mason Greenwood återigen fram när det behövs, men inte är det honom vi ska behöva förlita oss på nu.