Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda: Halvtidsrapport 2019/20

Manchester United har gjort sitt för kalenderåret 2019 och det har blivit dags att sammanfatta året – med fokus på höstsäsongen 2019/20 – i en frågelåda.

Vad var det bästa med Manchester United under kalenderåret 2019?

Marcus Beijar: Det var sannerligen en svår fråga. Möjligen resultaten i januari och det faktum att vi tog oss ut i Europa, efter många om och men.

Philip Gustavsson: Paris, Paris, Paris!

Gustav Brinck-Larsen: Det är svårt att inte svara kvällen i Paris, även fast det inte gick speciellt bra efter det. Januari och februari i stort var ju väldigt trevligt också, samt matcherna mot Chelsea hittills den här säsongen.

Björn Appelgren: Att vi fått se så många ungdomar och att tålamodet med vår nuvarande tränare verkar vara på riktigt. Säger inte att jag är helt nöjd med OGS, men tror inte att ständiga byten är rätt väg. Det räcker inte med en ny tränare, vi behöver också långsiktigt, under en och samma manager, förstärka truppen avsevärt.

Kim Larsen: Mason Greenwood och Bissakas glidtacklingar.

Elias Hallström: Där och då måste jag nog säga vinsten i Paris. Det var en alldeles speciell känsla efteråt som man inte trodde man skulle få uppleva post Ferige.

Adam Fröberg: Enskilt största höjdpunkten, om vi riktar frågan åt det hållet, var utan tvekan vändningen i Paris. Rashfords straff i sista minuten är något som kommer sitta kvar länge.

Mikael Österdahl: Det enkla svaret är Paris men jag väljer istället att svara: Hoppet. Sammantaget har vi varit alldeles för dåliga men någonstans finns där ändå något som pekar på en bättre framtid (kanske inte under Solskjaer men med detta lagbygge som grund). Jag tänker till exempel på Rashfords utveckling samt på Greenwoods och Williams genombrott.

Victor Laag: Att det ändå finns en tro någonstans. Även fast vi med våra mått mätt är på en väldigt låg nivå och det har sett bedrövligt ut i vissa matcher har man känt ett hopp när det vankats stormatcher. Det kombinerat med att Rashford håller på att bli den världsspelare han har potential att bli.

Vad var det sämsta med Manchester United under kalenderåret 2019?

Marcus Beijar: Att vi var så otroligt dåliga under större delen av året. När Solskjaers smekmånader var slut såg det ut som skit, och den här hösten har väl inte skvallrat om att det ska börja se så mycket bättre ut över tid. Vi spelar ingen bra fotboll, punkt.

Philip Gustavsson: Dessvärre finns det en del lågmärken att välja mellan. På rak arm ligger förmodligen 4-0 förlusten mot Everton i april närmast till hands. Ytterligare en stark kandidat är den otillräckliga insatsen under transferfönstret i somras, efter en vår då ”fullständig ombyggnad” nämndes i var och varannan presskonferens.

Gustav Brinck-Larsen: Bristen på spelidé. Förhoppningsvis är det att Ole faktiskt har en spelidé men inte spelare som kan utföra den, i så fall kan det bli väldigt roligt när han får in rätt spelare med tanke på hur taktiskt skicklig han hittills varit mot toppklubbarna. Men jag tvivlar på att så är fallet.

Björn Appelgren: Resultaten mot, på pappret, sämre motstånd.

Kim Larsen: Den uddlösa konsten att inte kunna bryta sig igenom och vinna över på pappret sämre motstånd. Förlusten mot Watford var också tuff.

Elias Hallström: Med facit i hand, att man stressade fram beslutet att tillsätta Solskjaer permanent, strax efter just avancemanget mot PSG.

Adam Fröberg: Den oändliga berg- och dalbanan i prestationer och resultat. Annars? Klubbledningen.

Mikael Österdahl: Den bedrövliga säsongsavslutningen. Med hedersomnämnande till bristen på offensiv spelidé mot lag som parkerar bussen.

Victor Laag: Att det emellanåt har sett fruktansvärt ut. Dåliga spelare, dålig taktik och fruktansvärt spel. Att känna rädsla inför varenda match man möter ett sämre lag. Vill jag inte uppleva mer.

Vilken Unitedspelare har presterat bäst hittills den här säsongen?

Marcus Beijar: Marcus Rashford. Odiskutabelt. Har gått från att vara talang till att vara en forward i världsklass.

Philip Gustavsson: I dysterhetens anda finns det inte särskilt många att välja mellan. Det självklara valet för min del får vara Scott McTominay. Hedersomnämnanden är Daniel James och Marcus Rashford.

Gustav Brinck-Larsen: Marcus Rashford är given här. Vi är bara halvvägs och han har redan gjort fler ligamål den här säsongen än han tidigare gjort under en hel säsong. Leder laget, ibland lite för mycket.

Björn Appelgren: Rashford bär typ laget på sina axlar tycker jag. Greenwood har ju varit en pärla när han fått spela (dock rätt med sparsam matchning). Och McTominay har varit stabil, behöver dock mycket bättre spelare runt sig för att på riktigt kunna göra det han är bäst på.

Kim Larsen: Sett utifrån förväntningar så vill jag ändå säga Daniel James rykande start på säsongen, även om det har svalnat lite kring James. Sen har jag blivit svag för Bissaka, kan han bara få till offensiven så är han en världsback.

Elias Hallström: Marcus Rashford. Han har tagit sitt spel till ytterligare en nivå, både vad gäller ansvaret han tar samt målskyttet.

Adam Fröberg: Marcus Rashford. Han har alltmer tagit kliv mot de allra bästa offensiva spelarna i ligan. Mer kontinuitet i prestationerna, mer komplett.

Mikael Österdahl: Marcus Rashford har, efter en halvtaskig säsongsinledning, blommat ut som lagets ledande anfallare. Kan han hålla den här nivån över längre tid är en han världsanfallare.

Victor Laag: Scott McTominay har absolut höjt sig en nivå. Fred ska ha beröm, likaså Brandon Williams av de mer oväntade. Jag vill även här höja Marcus Rashford. Den nivån han har i sig och som han kan få ut i sin karriär är något väldigt stort. Han har under delar av hösten visat upp det.

Vilken Unitedspelare har varit den största besvikelsen hittills den här säsongen?

Marcus Beijar: David de Gea. Kryddat, nytt, kontrakt men insatser som påminner om den där första hösten.

Philip Gustavsson: Tråkigt nog var inte mina förväntningar inför säsongen särskilt höga, varför ingen av spelarna har haft någon hög fallhöjd. Med detta sagt blir min självklara ”vinnare” Jesse Lingard. Andreas Pereira ligger visserligen inte långt bakom.

Gustav Brinck-Larsen: Det finns många, men jag landar på Luke Shaw. Han tar aldrig det där sista klivet, det vi trodde han precis tagit innan benbrottet. Men det är bara att inse, han kommer aldrig bli en toppback utan borde snart ersättas. Om det är Brandon Williams som är svaret låter jag ännu vara osagt.

Björn Appelgren: Tycker övriga har blandat och gett. Mest frustration i tv-soffan har jag haft kring Shaw, Martial, Pereira, Fred, Maguire och Lindelöf. Så typ bara AWB som klarar sig. Och lite James. En stor besvikelse är också Pogbas långa frånvaro. Med honom på planen i fler matcher hade vi legat topp fyra, det är jag ganska säker på.

Kim Larsen: Tyvärr David De Gea, vi har blivit bortskämda med hans fantastiska prestationer och förväntningarna är skyhöga på spanjoren. Men det har tyvärr varit en hel del tavlor från honom under 2019, vilket man inte är van att se.

Adam Fröberg: Jesse Lingard. Trots att ingen förväntar sig poäng i mängder och ständiga världsklassinsatser så har engelsmannen inte levt upp till vad som kan förväntas av honom. Han har haft det tufft på det personliga planet, men hans insatser har inte varit bra nog. Noll mål och noll assist på över ett år i ligan är riktigt svaga papper för en offensiv spelare som ändå fått rätt hyggligt med speltid.

Embed from Getty Images

Mikael Österdahl: Den är svår, för det var ganska väntat att spelarna som har presterat dåligt skulle vara dåliga. I slutändan fastnar jag ändå för Jesse Lingard. Tanken var att han skulle studsa tillbaka efter den svaga fjolårsformen men han har – med något enstaka undantag – genomgående varit dålig.

Victor Laag: Det finns några stycken. Jag är besviken på Juan Mata som permanent har satt sig på en låg nivå och kommer förmodligen aldrig komma upp ifrån den. Phil Jones som aldrig varit sämre, likaså Nemanja Matic.

Vilken spelare har förbättrats mest gentemot förra säsongen?

Marcus Beijar: Scott McTominay. Sedan är det vad det är. Han är fortfarande ingen superb mittfältare, men han gör sitt jobb och han gör det rätt bra. Inte direkt så att han dominerar mot de sämre lagen, det är snudd på då han är som sämst. Däremot ett nav så gott som något.

Philip Gustavsson: Fred har tagit ett stort steg framåt i förhållande till hans första säsong i England. Förhoppningsvis fortsätter trenden uppåt, vilket skulle innebära att krisen på mittfältet blir mindre hotande.

Embed from Getty Images

Gustav Brinck-Larsen: Jag landar på Fred, även om det fortfarande känns lite för tidigt att ropa hej kring honom. Men senaste månaden har han börjat visa något som liknar Unitedklass. Jag kan dock få äta upp detta då jag inte litar på att klassen är permanent än.

Björn Appelgren: Tycker det ser samma lika ut hos ganska många. Rashford är dock jämnare, vilket gläder mig.

Kim Larsen: Tycker att Rashford bevisar återigen hur mycket kvalité grabben besitter, visst han kan sakna den där sista touchen ibland eller det kliniska avslutet men han gör mål och kommer förmodligen bli årets spelare för oss när vi summerar säsongen 19/20.

Adam Fröberg: Det naturliga svaret blir ju McTominay här, men jag vill faktiskt slå ett slag för Fred. Brassen har, framförallt de senaste två månaderna, haft en formkurva som endast pekat uppåt. De senaste veckorna har han dessutom varit en av våra absolut bästa spelare. Med detta har han också överbevisat det stora antal som tidigare räknat ut honom. Definitionen av ”förbättring”.

Mikael Österdahl: Det finns några att välja bland men i slutändan är det en kamp mellan mittfältarna Scott McTominay och Fred. Mitt val faller på McTominay, som har nått höjder jag inte trodde att han hade i sig. Känslan är också att McTominay har varit starkt bidragande till Freds utveckling.

Victor Laag: Brandon Williams är väl den som har förbättrat sig mest om vi ser till det han kom ifrån. Men jag vill nämna Fred. Han har tvingats att få chansen under säsongen på grund av skador och har tagit den efter en trevande inledning. Kul och se! Nu hoppas vi på att han kan förbättras ytterligare. Mason Greenwood ska såklart också nämnas.

Sisådär halva säsongen är spelad. United är femma, en bit ifrån topp fyra. På vilken plats slutar United?

Marcus Beijar: Sexa.Vi håller nätt och jämnt Artetas Arsenal bakom oss. Nu är jag optimist.

Gustav Brinck-Larsen: Vi kan fortfarande sluta allt mellan fyra och så långt ner som tionde/tolfte-plats. Mest troligt landar vi väl ändå någonstans runt plats fyra till sex. Om Chelsea fortsätter underprestera som de gjort den senaste tiden kan vi kanske få en gratisplats till nästa års Champions League.

Björn Appelgren: Fyra är möjligt. Kanske femma. Eller så brakar det åt helvete. Svårtippat.

Kim Larsen: Jag lever i någon form av utopisk värld och har trott hela tiden att vi lyckas komma på plats fyra och ta den där CL-platsen och jag tror fortsatt på det även nu. Med tanke på att Chelsea, Arsenal, City, Tottenham mer eller mindre havererar titt som tätt. Samt att Leicesters luftslott kommer att spricka nu under våren vilket ger oss en möjlighet såvida vi lyckas vinna över lagen på den nedre delen av tabellen.

Adam Fröberg: Utan nyförvärv i januari slutar United sexa. Då vi inte heller kan räkna med några tillskott får det också bli tipset.

Mikael Österdahl: Det är nästan omöjligt att ens förutspå hur det ska för United i nästa match, så att tippa hela säsongen blir rätt hopplöst. Någonstans tycker jag mig ändå se tendenser på att laget börjar hitta någon form av stabilitet, så jag gissar på att vi slutar fyra.

Victor Laag: Jag tror vi slutar som nummer fem. Vi är lite för ojämna för att utmana om topp fyran på riktigt den här säsongen. Det är framförallt okunskapen i att kunna låsa upp lägre stående försvar som är problemet.

Hur förhåller sig det till hur du tippade inför säsongen?

Marcus Beijar: Jag tror jag svarade femma, så det är en placering sämre då.

Gustav Brinck-Larsen: Jag tippade United som trea, så något sämre.

Björn Appelgren: Tippade fyra innan säsongen. Hade vi inte slarvat bort givna vinster mot bottengänget hade jag inte garderat om mitt tips.

Kim Larsen: Rätt så bra, men förväntningarna för nästa säsong kommer att vara högre.

Adam Fröberg: Är tämligen säker på att jag hade United som femma inför säsongen, vilket i så fall skulle betyda att jag inte var helt fel ute. Men låt oss hoppas på en missräkning här!

Mikael Österdahl: Jag trodde (hoppades) på en fjärdeplats.

Victor Laag: Tippade oss som fyra, därför är jag missnöjd. Vi har haft en bättre månad bakom oss och det är det enda som känns positivt. Det och att Pogba är tillbaka.

Är detta året vi får genomlida en Premier League-titel för Liverpool?

Marcus Beijar: Vi talar om något roligare nu, va?

Philip Gustavsson: Det barkar onekligen ditåt. Men hoppet är det sista som överger människan – heja Leicester!

Gustav Brinck-Larsen: Ja det är det definitivt. Vill det sig riktigt illa kan de ha säkrat ligan med 6-8 omgångar kvar…

Björn Appelgren: Ja. Det var typ klart efter en fjärdedel av säsongen.

Kim Larsen: Tyvärr ja, Liverpool kommer att vinna och förmodligen redan i april. Det är en sån säsong när de väl spelar dåligt så får det ändå med sig resultaten och varken City eller Leicester kommer att kunna ta igen försprånget.

Elias Hallström: Ja, deras vinst mot Leicester var den berömda spiken, tyvärr.

Adam Fröberg: Den första Premier League-säsongen med VAR räknas inte, visst var det så vi sa?

Mikael Österdahl: Mycket kan hända. De skulle kunna få poängavdrag (kom igen liksom, vad är rimligast: att faktiskt är så här bra eller att de på något sätt fuskar?). Annars kanske säsongen blir avbruten för världskrig eller nåt med brexit.

Victor Laag: Usch, ja.

Europa League, hur långt tar sig United där?

Marcus Beijar: Förstås omöjligt att säga, men en kvartsfinal eller semifinal ska vi väl klara av.

Philip Gustavsson: Hjärtat säger vinst i finalen. Hjärnan säger semifinal som bäst. Alltså åker vi förmodligen ur i kvarten.

Gustav Brinck-Larsen: Det beror så klart på lottningen framöver (jag räknar med att vi slår ut Club Brugge. Men vi är ett av 5-6 lag som kan vinna turneringen.

Björn Appelgren: Vi vinner inte.

Kim Larsen: Allt annat än att vinna Europa League får för mig ses som ett misslyckande. Om det är någon turnering vi ska vinna så är det denna. Och jag tror faktiskt att vi gör det.

Elias Hallström: Beror på hur hårt man satsar, men med tanke på att topp 4 för känns långt borta är det väl inte fel att lägga krut på Europa League. Semi ska man kunna kräva iallafall.

Adam Fröberg: Semifinal – utan nyförvärv och med en inte allt för elak lottning.

Mikael Österdahl: Verkligen omöjligt att gissa. Beror lite på hur hårt vi satsar, vilket nog beror en del på hur det går i ligan. Vidare kan svårighetsgraden förändras markant beroende på lottning. När vi vann slumpade det sig väl hela vägen. Det troligaste är väl typ en kvartsfinal men vi kan lika gärna torska mot Brugge som gå hela vägen.

Victor Laag: Tråkigt svar. Beror helt på lottning. Vi har ett sämre lag än 2017 och är inte huvudfavoriter till att vinna hela turneringar. Till en semifinal borde vi ändå ta oss.

United är i semifinal i Ligacupen, hur hårt bör Solskjaer satsa på de matcherna?

Marcus Beijar: Vi ska förstås spela med ordinarie lag, det kommer City att göra. Att tro att vi ska dominera över 180 minuter är ju bara att glömma, så det gäller att få med sig ett bra resultat från första mötet och försöka kontrollera returen någorlunda.

Philip Gustavsson: Jag tror och hoppas att han ändå satsar någorlunda på dem. I nuläget har jag svårt att se att vi har möjlighet att vinna många andra titlar, så för min del får de gärna försöka.

Gustav Brinck-Larsen: Där bör han satsa 100 %. Det är vår största chans till en titel i nuläget, och den bör inte slarvas borta.

Björn Appelgren: Bästa roterade elva (som ju nu även innehåller våra mest lovande ungdomar).

Kim Larsen: Egentligen inte så hårt i mitt tycke, kolla t.ex. Liverpool som slängde ut ett helt juniorlag i kvartsfinal. Men samtidigt så verkar det som att Solskjaer vill satsa hårt för att vinna ligacupen men jag tror det har mer att göra med att han vill vinna en trofé med Manchester United. Även om vi supportrar kanske inte riktigt bryr sådär värst.

Elias Hallström: När man har tagit sig såpass långt tycker jag att man ska satsa, nåt annat vore orimligt.

Adam Fröberg: Egentligen är ligacupen den turnering jag rankar sist av de vi brukar delta i. Men då vi har ett dubbelmöte i derbyn måste vi åtminstone ge det ett ordentligt försök. Samtidigt vill inte jag personligen att det ska behöva påverka vår tabellplacering i ligan negativt heller. Men en titel är alltid en titel, right?

Mikael Österdahl: Derby i en semifinal? Det är bara att köra, det gjorde till och med Sir Alex Ferguson när vi var som bäst. Måste vi vila spelare så är det bättre att offra FA-cupen.

Victor Laag: Han kommer satsa hårt och det gillar jag. En turnering som vi har chansen att vinna och norrmannen kommer se det som en katalysator mot något mer framgångsrikt. Tre matcher ifrån en titel, kör för det.

Drömvärvning i januari?

Marcus Beijar: Bruno Fernandes.

Philip Gustavsson: En anfallande och någorlunda kreativ mittfältare, som James Maddison.

Gustav Brinck-Larsen: För mig handlar det inte så mycket om ett namn, utan att United skulle kunna lösa flera långsiktiga redan i januari istället. Förslagsvis en vänsterback, en innermittfältare och en högerytter. Jadon Sancho får gärna vara yttern.

Björn Appelgren: En färdig målfarlig anfallare som är snabb och stark på huvudet. En högerytter som kan spela på den positionen på riktigt. Och två färdiga innermittfältare, en tvåvägsspelare och en Carrick-typ som frigör Pogba på riktigt.

Kim Larsen: James Maddison eller Christian Eriksen.

Elias Hallström: Inte bara i januari utan rent generellt, Kai Havertz. En ung central mittfältare som har allt i verktygslådan.

Adam Fröberg: En central mittfältare med både defensiva egenskaper likväl som en bra passningsfot. Tyvärr lär inte den typen av spelare finnas tillgänglig i ett vinterfönster. Vi behöver kreativitet, det är en sak som är säker. Christian Eriksen, som sitter på ett utgående kontrakt, månne? Annars är ju Maddison min nummer ett (men osannolik innan sommaren).

Mikael Österdahl: Ett mittfältsankare (typ en Michael Carrick), en kreativ mittfältare (typ en Paul Scholes) och minst en anfallare.

Victor Laag: Just nu vore det Eriksen. Någon som kan hjälpa Pogba, Martial och Rashford att luckra upp lägre stående försvar.

Realistisk önskevärvning i januari?

Marcus Beijar: Kommer faktiskt inte på något.

Philip Gustavsson: Inte James Maddison. I mitt fall går inte riktigt orden ’realistisk’ och ’önske-’ ihop i kontext av det stundande transferfönstret.

Gustav Brinck-Larsen: Jag kan inte se någon realistisk önskevärvning som skall gå igenom i januari, men en mittfältare skulle verkligen behövas.

Björn Appelgren: Ingen.

Kim Larsen: Leicester kommer inte att släppa Maddison i januari, men Grealish kanske hade kunnat vara realistiskt..?

Adam Fröberg: Eriksen, av ovan nämnda anledning. En svår deal att lösa, men inte omöjlig. Bruno Fernandes borde också finnas tillgänglig, men där verkar vi helt enkelt inte vara intresserade.

Mikael Österdahl: En kreativ mittfältare. Inte tu tal om att det är vad vi saknar mest av allt. Visst, vi har saknat Pogba men han kan inte vara den enda.

Victor Laag: Det vore faktiskt Christian Eriksen även där.

Tror du att det blir något nyförvärv i januari?

Marcus Beijar: Nej.

Philip Gustavsson: Jag tror nog inte det, men jag blir mer än gärna överbevisad på den punkten.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, det tror jag tyvärr inte.

Kim Larsen: Jag tror faktiskt inte att det blir något nyförvärv, om inte annat så blir det väl någon avdankad girig sydamerikan. Eller varför inte Fellaini nu när Kinesiska ligan rasar samman.

Elias Hallström: Nej, United måste plocka från den översta hyllan, det kan man inte göra i januari. Eller ja, det är svårt.

Adam Fröberg: Max ett.

Mikael Österdahl: Det troligaste är att det inte blir något. Solskjaer är bevisligen kräsen och kommer inte värva bara för att värva.

Victor Laag: Nej, det tror jag inte. Hade vi kunnat få Haaland hade han kommit i januari, annars tror jag vi snällt får vänta till sommaren.

Den här säsongen är Wan-Bissaka, Maguire och James nya i truppen. Ranka nyförvärven, baserat på prestation hittills.

Marcus Beijar: Wan-Bissaka, James, Maguire. Hugget som stucket om förstaplatsen, men Wan-Bissaka är defensivt en av världens bästa ytterbackar. James är över allt förväntan, men har mattats när hösten övergått i vinter. Maguire är inte dålig, men aningen för ojämn för sitt eget bästa.

Philip Gustavsson: Sett utifrån förväntningar är James den som har presterat klart bäst. På andra plats kommer Wan-Bissaka, tätt följd av Maguire. Wan-Bissaka har levt upp till förväntningarna och innebär en klar förbättring jämfört med samma position under förra året. Samma sak gäller för vår käre slab-head. Både Wan-Bissaka och Maguire lämnar mer att önska sett till sina respektive prislappar, till skillnad från James.

Embed from Getty Images

Gustav Brinck-Larsen: Alla tre har gjort det ganska bra, jag ränkar så här. 1: Wan-Bissaka. 2: James. 3: Maguire. Wan-Bissaka har gjort högerbackspositionen till sin och är redan en av de främsta där defensivt, nu skall han bara skärpa till offensiven. James har något oväntat tagit högeryttern och gjort till sin. Han visar en enorm vilja i varje match, men skulle må bra av mer avlastning. Maguire har gjort det bra, men jag hade högre förväntningar, därav sist på listan.

Björn Appelgren: AWB, James, Maguire

Kim Larsen: Tycker att Wan-bissaka är den som har varit överlägset bäst av dessa tre, om man ser på kontinuitet. Vill säga att James kniper plats två med tanke på den prislappen som Maguire faktiskt hade. Jag i alla fall förväntade mig en injektion a la van Dijk men vi har inte riktigt sett den effekten ännu från Maguire.

Embed from Getty Images

Elias Hallström: 1. Wan-Bissaka. Vi behövde en högerback och fick in en av de bästa i ligan. Folk som gnäller på hans offensiva kvaliteter börjar bli tröttsamt. Har hellre en ytterback som kan försvara i första hand. 2. James. Hade inga direkta förväntningar på honom men han har verkligen visat att det bor en Premier League-spelare i honom. Behöver kanske lite vila nu efter en hektisk höst. 3. Maguire, gödkänd men inte mycket mer. Prislappen lurar en ju lite, men tycker inte alls han övertygar så som man hade hoppats. En förbättring mot vad vi hade, men den är inte avsevärd.

Adam Fröberg: Svårt då jag håller alla tre rätt jämlika här. Men, om jag måste, landar jag i James (mycket pga det billiga priset), Wan-Bissaka och Maguire. I den ordningen.

Embed from Getty Images

Mikael Österdahl: Wan-Bissaka är den tydliga ettan för mig, sen är det jämnt mellan Maguire och James. Låt oss ge andraplatsen till James, han fick så mycket stryk mot Burnley att han kan behöva en styrkekram.

Victor Laag: 1. Wan-Bissaka. 2. James. 3. Maguire. En svår lista då jag är nöjd med alla nyförvärven. Det här är sett till förväntningar. Wan-Bissaka är en defensiv jätte och James har blivit en viktig kugge i maskineriet. Harry Maguire har varit bra, men det kommer alltid vara att han har prislappet lite emot sig.

Tror och vill du att några spelare ska säljas i januari?

Marcus Beijar: Med tanke på hur tunn truppen är så tvivlar jag, men det vore väl Matic isåfall. Det gör varken till eller från.

Philip Gustavsson: Ja och ja. Jag hoppas att flera av spelarna säljs (och ersätts), men jag tror att blott Nemanja Matić pushar för en omlokalisering.

Gustav Brinck-Larsen: Nemanja Matic ryktas ju iväg, och honom tror jag inte Solskjaer skulle ha några problem med att skeppa. Jag tror möjligen också att det blir klart att Angel Gomes säljs, kanske också Tahith Chong. Spelare som bör säljas är Matic, Pereiera, Jones, Mata, Lingard och troligen även Fosu-Mensah som inte lär ta en plats i laget.

Björn Appelgren: Jag tycker att Matic kan säljas. Men Pogba ligger nog närmast. Men tror, nja… nej.

Kim Larsen: Tycker inte att det är läge att förtunna truppen ännu mer såvida det inte kommer in några spelare.

Elias Hallström: Beror på om det kommer in spelare, annars nej, så till vida att inte någon bråkar sig bort.

Adam Fröberg: Jag tror inte att någon säljs. Matic och Rojo bör säljas, men det gör vi nog bäst i att vänta till sommaren med. Truppen är inte superbred, direkt. Om vi lyckas värva någon kan det dock ändra på saker och ting.

Mikael Österdahl: Jag tycker gott att vi kan skeppa Mata, Matic, Jones och Rojo. De fyller liksom ingen funktion i truppen. Det jag kan se ske är att Matic eller någon av försvararna lämnar, beroende på de faktiskt tänker om den begränsade speltiden.

Victor Laag: Jag tror man kommer försöka sälja en mittback. Antingen Rojo eller Jones, men det kan vara svårsålt av naturliga skäl. Även om Matic inte varit tillräckligt bra under säsongen borde han behållas fram till sommaren då det är brist på bra alternativ på det defensiva mittfältet.

David de Gea skrev till slut på ett nytt kontrakt. Så här några månader senare, vad tycker du om det?

Marcus Beijar: Tycker väl fortfarande att det var korrekt att förlänga, det genererar ändå lite pengar den dagen han går. Som han uppträtt i höst tror jag aldrig att han är kvar kontraktstiden ut. Dean Henderson har visat att han inte gör bort sig i världens bästa liga. Han hotar.

Philip Gustavsson: Å ena sidan blev jag glad över signalen det skickade till oss fans. Å andra sidan tycker jag att det är tråkigt att Dean Henderson nu kommer få det avsevärt svårare att slå sig in som vår förstamålvakt.

Gustav Brinck-Larsen: Trots att han fortsatt göra en del misstag var det så klart rätt. Han är en av världens bästa målvakter och är på väg in i vad som brukar vara en målvakts bästa ålder. En no-brainer.

Björn Appelgren: Bra! Kanske har dippat lite i formen, men han har många år kvar och är, när han inte formdippar, världens bästa.

Kim Larsen: Tycker fortfarande att det är helt fantastiskt att han valde att stanna hos oss. Även om prestationerna har varit sisådär.. Han hade lika gärna kunnat välja PSG, Madrid eller liknande och att vi får behålla en sådan världsmålvakt är inte annat än helt otroligt.

Embed from Getty Images

Elias Hallström: Tycker ändå det var viktigt, dels för att signalera och dels för att han är en av de bästa på sin position, säga vad man vill.

Adam Fröberg: Tudelad. Ett dyrt och långt kontrakt fick han, det måste han göra sig värd med bra prestationer även nu – inte bara innan. Vägen fram för Dean Henderson är nu väldigt svår, och en försäljning av spanjoren är ekonomiskt tuff. Bästa lösningen är om De Gea hittar tillbaka till forna glansdagar.

Mikael Österdahl: Jag är fortsatt skeptisk. Han fick kontraktet efter en bedrövlig vår och även om han har varit bättre under hösten så har han inte visat några tecken på att han är på väg tillbaka till toppformen. Sett över hela 2019 så är det svårt att argumentera för att De Gea har varit en bättre målvakt än Dean Henderson. Om De Geas kontrakt i slutändan betyder att Henderson lämnar United är det nog dåligt för United.

Victor Laag: Jag tillhör kategorin som är rädd att han har en permanent nedgång, men det var ändå lite av ett statement att man lyckades binda upp spanjoren.

Bland de unga har Mason Greenwood och Brandon Williams skrivit på långtidskontrakt under hösten. Vad tänker du om det?

Marcus Beijar: Mycket bra, förstås. Det är en sund signal att klubben förmår knyta upp egna talanger. Greenwood har fått på tok för lite speltid sett till hur bra han är, Williams har mycket att lära på vänsterbacken, men han gör att man inte skriker efter en ersättare till Shaw lika intensivt längre.

Philip Gustavsson: Riktigt roligt! Av de yngre akademispelare som givits chansen i år har både Greenwood och Williams presterat bättre än jag vågat hoppas. Förhoppningsvis kommer de nu bara att fortsätta växa som fotbollsspelare och till slut slå sig in som ordinarie på sina respektive positioner.

Gustav Brinck-Larsen: Säkra upp Mason var essentiellt, han borde få spela bra mycket mer än vad han gör. Brandon Williams imponerade sina första matcher, men har sedan faktiskt varit ganska medioker. Dock oerhört talangfull, så helt rätt att förlänga

Björn Appelgren: Bra. Greenwood är en framtida stjärna. Williams behöver MYCKET mer tid, och är osäker på om han verkligen kommer slå sig in i en starttrupp. Kul dock att han får chansen.

Kim Larsen: Att Mason Greenwood stannar känns otroligt bra, man har nästan en känsla av att killen kan bli hur bra som helst. Williams blandar och ger men han är fortfarande ung och det märks att det finns mycket potential såvida vi ger han speltid.

Elias Hallström: Mycket bra. De två som har imponerat mest och tagit sina chanser, inte minst Greenwood.

Adam Fröberg: Kanon. Den förstnämnda var extremt, extremt viktig att lösa. Men även Williams har visat sig ha en intressant nivå i sig, så visst var det rätt att knyta till sig honom på ett nytt kontrakt också.

Mikael Österdahl: Rätt och nödvändigt.

Victor Laag: Ja, vad ska man tycka? Att det är väldigt glädjande och roligt såklart.

Angel Gomes och Tahith Chong sitter båda på utgående kontrakt och i nuläget ser det ut som att båda går gratis i sommar. Vad tänker du om det?

Marcus Beijar: I fallet Gomes ser jag det som oerhört trist. Han borde ha fått chansen ett antal gånger i höst, men har inte fått det. Obegripligt i min bok. Chong har gjort det bra med reserverna men inte varit bra alls när han fått chansen i a-laget. Därmed inte sagt att man ska låta honom gå. Lite Pogbavarning på honom.

Philip Gustavsson: I ärlighetens namn har jag inte sett tillräckligt övertygande prestationer av någon av dem i seniorlagssammanhang och tycker därför inte att det är hela världen om de väljer att pröva sina chanser i andra klubbar. Med det sagt är det alltid tråkigt när spelare lämnar gratis, särskilt sådana med potential.

Gustav Brinck-Larsen: Tahith Chong stör mig inte, han har fått sina chanser och inte tagit dem. Så klart hade det varit bättre att få in pengar, men nu verkar det inte bli så. Angel Gomes stör mig mer, han hade säkerligen skrivit på ett nytt kontrakt om han fått 5-7 matcher under hösten. Istället har Andreas Pereira och Juan Mara tillåtits underprestera gång på gång på gång, och Gomes har suttit på läktaren och undrat varför han inte fått chansen. Oerhört dåligt hanterat av Ole ser det enligt mig ut som.

Björn Appelgren: Tråkigt. Men jag fattar det. Får inte överdrivet mycket tid i ett lag som kanske inte ens spelar CL nästa år. Gomes kanske inte har fått en ärlig chans (kan bero på att huvudet redan lämnat, det vet vi inte så mkt om från utsidan), och Chong har väl inte riktigt visat sin kvalitet.

Kim Larsen: Det känns sådär va, Chong gillar jag och hade mycket förhoppningar på men samtidigt så känns hans mentalitet sådär. När han väl har fått spela har han inte tagit chansen vilket även kan sägas som Angel Gomes. Jag hade dock gärna skrivit nytt kontrakt med dessa herrar och lånat ut dom, vill inte ge upp dom riktigt ännu. Speciellt nu när vi skriker efter en nummer tio.

Elias Hallström: Ligger inte sömnlös över det. Såklart har de potential , men tror inte de kommer få utlopp för den i United, hur gärna man än hade önskat det.

Adam Fröberg: Är främst frustrerad över Gomes. Han har en enorm höjd i sig. Däremot är vägen fram extremt tuff för honom, särskilt då vi mest troligt kommer värva en spelare i hans position inom en snar framtid också. Så kan ändå förstå honom. Chong har inte visat tillräckligt, men ett nytt, halvlångt kontrakt i kombination med utlåning hade varit det bästa.

Mikael Österdahl: Det är aldrig ett bra tecken om du tappar unga spelare som du verkligen vill behålla. Samtidigt är det lätt att förstå spelarna då Solskjaer inte verkar tro på dem. Framför allt Gomes tycker jag borde ha fått fler chanser, då varken Lingard, Mata eller Pereira har imponerat.

Victor Laag: Att det är tråkigt att Angel Gomes inte fått fler chanser på sin favoritposition. Tahith Chong har fått sina chanser och jag är långt ifrån lika säker som andra att han har en framtid som en världsklasspelare.

Vad är rimligt att förvänta oss av Uniteds damer den här säsongen? Just nu ligger de på fjärde plats, åtta poäng från tredjeplatsen och tolv från serieledning.

Marcus Beijar: Jag tror att det är där man hamnar. Arsenal, City och Chelsea är helt enkelt för bra. Sedan är det inte dåligt att bli fyra som nykomling, det ska väl också sägas.

Philip Gustavsson: Sett till att vi spelar i högsta divisionen för första gången skulle jag säga att en fjärdeplats måste rendera ett väl godkänt betyg. En ännu högre placering skulle vara fantastiskt!

Gustav Brinck-Larsen: Vi kan förvänta oss att de gör livet surt i enskilda matcher även mot de tre topplagen i höst, men fjärdeplatsen känns ganska given för United den här säsongen, vilket är klart godkänt första året i högstaligan. 2020/21 räknar jag med att vi slåss om titeln.

Björn Appelgren: Ska sluta fyra. Inte sämre. Och det är en strålande debutsäsong i högsta ligan.

Kim Larsen: Jag tror tyvärr inte att de tar en topp-3 placering, även om man hade kunnat förvänta sig det. Jag tror att de kommer att cementera sin 4:e plats och behålla den till säsongsslutet.

Embed from Getty Images

Elias Hallström: Att man ligger däromkring. De tre framför i form av Chelsea, Arsenal och City känns en aning starkare.

Adam Fröberg: Med tanke på att laget varit nykomlingar är det starkt nog att ligga så pass högt upp som man redan gör. Allt över mitten är mer än godkänt som ett förstaår.

Mikael Österdahl: Avståndet uppåt är för stort för att det ska vara realistiskt att klättra. Lagen bakom är för dåliga för att något sämre än en fjärdeplats ska vara godkänt. Förhoppningsvis kan vi gå långt i båda cuperna och utmana om en titel där.

Victor Laag: Att man behåller fjärdeplatsen och utmanar om någon cuptitel. Första året i högsta serien. Går inte att begära mycket mer. Nästa säsong kommer man att hota den absoluta toppen mer.