Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Pogba kommer resa till London

Årets och årtiondets sista nyhetssvep är här. I detta går vi igenom Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför matchen mot Arsenal, vi tvingas skriva om en fotbollsparasit, konstaterar att Marcos Rojo har mediokert omdöme samt gratulerar den största av dem alla.

Solskjaers presskonferens

I mellandagarna är det många matcher, och mindre utrymme för egna presskonferenser. Därför hade Ole Gunnar Solskjaer sin pre-Arsenal presskonferens direkt efter Burnleymatchen, och embargot för den presskonferensen släpptes idag. Detta är de viktiga punkterna Solskjaer pratade om.

  • United förbättras, och enligt Solskjaer kan vi se mer och mer av vad United vill vara, klubbens identitet och vad de är bra på. Han tycker att laget får matcherna mer dit de vill numera, även om det är en bra bit kvar till där klubben vara. Men samtidigt är laget ett av de yngsta i ligan, vilket gör toppar och dalar men förhoppningsblir blir dalarna färre framöver.
  • Han är inte orolig för målproduktionen från anfallarna, även om de inte köpte in någon ersättare för Romelu Lukaku.
  • Skillnaden mellan topp fyra eller inte behöver inte nödvändigtvis vara värvningar i januari, om spelarna håller sig friska har han bra konkorrens på många positioner.
  • Paul Pogba kommer resa till London.
  • United kommer komma ut starka på 20-talet.
  • United kan inte spela ut lag på det sätt som Manchester City kan än, men förhoppningsvis kommer det i framtiden.
  • Om rätt spelare blir tillgängliga för att värva finns resurser, och han har stöd från styrelsen, men det handlar om att få in rätt spelare för framtiden, inte bara någon för tre, fyra månader.

Raiola är arg på United

”I nuläget skulle jag inte ta dit spelare längre, de skulle förstöra spelare som [Diego] Maradona, Pele och [Paolo] Maldini. Paul [Pogba] behöver ett lag och en klubb likt Juventus.”

Citatet kommer från La Repubblica och rapporteras runt i media, bland annat i Fotbollskanalen. Det härstämmar från en italienskfödd holländare vars jobb mest verkar bestå av att ta pengar från fotbollsspelare och -klubbar. Och nu är han arg på Manchester United.

Varför? För att United enligt uppgift drog sig ur en affär kring Erling Haaland då klubben inte ville acceptera en utköpsklausul eller att Raiola skulle ha rätt till en del av en framtida transfersumma. Detta gjorde tydligen Raiola extremt kränkt, och han måste nu alltså reparera sitt ego genom att ta upp Pogbas framtid. Något säger mig att vi kommer behöva stå ut med fler uttalanden från denna fotbollsparasit.

Rojo i PSG-tröja

Sedan sent igår kväll surrar bilder runt på sociala medier som visar Marcos Rojo i en PSG-tröja, något som givetvis direkt sätter igång spekulationer kring argentinarens framtid, särskilt då han inte ses som en ordinarie spelare i Manchester United.

Bilderna är dock inte från Frankrike, och troligen inte alls ett tecken på att Rojo är på väg någonstans. Istället är Rojo på besök hos sin gamla klubb i Argentina, och eftersom han har vänner i PSG är det inte alls omöjligt att han fått en tröja från dem och tyckte det var rimligt att låta sig fotograferas i den.

Sir Alex fyller 78

Nyårsafton som Manchester United-supporter bör rimligen vara någon form av helgdag. Varför? För att det var den 31 december 1941 som en viss Sir Alex Ferguson för första gången såg dagens ljus uppe i Skottland.

Från Muss skickar vi de varmaste av gratulationer på 78-årsdagen.