Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Norwich 4-0

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde rent hus hemma på Old Trafford mot Norwich under lördagen, och det mycket tack vare en magnifik spanjor och en glödhet engelsman.

Fyra gånger fick Tim Krul i bortamålet hämta bollen ur nät och från det att Marcus Rashford inledde målskyttet fanns det inga indikationer på att bortalaget skulle ha någon möjlighet att hävda sig. I det motsatta målet fick förvisso David De Gea sträcka ut precis i slutskedet av första halvlek, men så mycket mer hade inte Norwich att komma med.

Rashford satte tvåan på straff och bara minuter senare var det Anthony Martials tur att skriva in sig i protokollet, detta efter en fin nick, där Juan Mata, precis som vid 1-0-målet, återigen assisterade. Mason Greenwood hoppade sedan in och gjorde det han lever för – mål.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Tämligen sysslolös matchen igenom, men fick jobba ett par gånger när Norwich stack upp. Fin räddning när Cantwell testade i slutskedet av första halvlek, men annars en lugn dag på jobbet.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Sattes inte på några större prov defensivt, och det innebär såklart också att ingen motståndare fick passera på Uniteds högerkant. Har kommit fram bättre i offensiv väg på sistone och hade ett par goda aktioner även idag. Lyckas ofta trockla med sig bollen men saknar lite känsla när det kommer till kritan.

Victor Lindelöf: 6

Som övriga i de bakre leden hade även vår svensk inte allt för mycket att stå i idag. Har full koll på orutinerade Idah i Norwich och är därtill som vanligt säker med bollen.

Harry Maguire: 6

Vi får hoppas att Maguire inte spelade med någon känning, men hursomhelst var det kanske en snäll match att få med tanke på att kaptenen med besättning inte utsattes för några större hot. Bättre än tidigare med bollen och hade inte heller några bekymmer att handskas med den 18-årige spjutspetsen i bortalaget.

Brandon Williams: 7

En match som passade ynglingen som handen i handsken. Bombar hela tiden på framåt och fixar dessutom en straff, mycket tack vare sin snabbhet. Att han söker den är såklart en annan femma. Svårt att värdera situationer defensivt ibland och står för någon miss som hade kunnat straffa sig. Dock oerhört svårpasserad i en-mot-en-situationer.

Fred: 6

Brassen gör ungefär det som förväntas av honom. River, sliter och vinner tillbaka mycket boll, utan att vara särskilt involverad i offensiv väg. När man trillade boll, framför allt i första halvlek, fanns alltid Fred som en trygg punkt på det centrala fältet.

Nemanja Matic: 6

Tycka och säga vad man vill om Matic, men kvaliteter har han faktiskt. I en match där inte tempot är alldeles för högt och United är spelförande gör serben allt efter sina förutsättningar. Oerhört lugn och säker med bollen, och det är sällan någon som har en chans att ta den ifrån honom när han täcker undan.

Juan Mata: 8

2 assists. Kritiken mot Mata de senaste säsongerna har varit befogad, men rätt var det är dyker han upp som gubben i lådan. Är den berömda spindeln i nätet idag och ligger bakom två av målen med sina precisa inlägg. Fysiskt svag i många avseenden, men visar att han kan väga upp det med så mycket annat.

Andreas Pereira: 6

Med Pereira-mått mätt en bra insats. Lägger som vanligt ner ett bra jobb och hade ett par fina aktioner i början av matchen där han visar upp fina brassefötter. Men? Slutprodukten existerar inte.

Marcus Rashford: 8

Utbytt 59′. 2 mål. Motståndet må ha hetat Norwich, men oj vilken lekstuga han hade idag, Rashford. Stod för matchens behållning (?) när han fintade förbi Hanley på El Fenomeno-manér. Att han dessutom stod för två mål, varav ett på straff, i sin 200:e match i den röda tröjan är ju inte fy skam det heller.

Anthony Martial: 6

Utbytt 80′. 1 mål. Blixtrade till ibland men inte på något sätt en övertygande insats. Långsam i beslutsfattningen vid ett par tillfällen, men knoppar sedan in ett mål med skallen och visar att han inte behöver vara överdrivet bra i spelet för att hitta nätet, vilket är starkt.

Daniel James: 6

Inbytt 59′. Gör ingen märkbar skillnad, men kommer in med energi och får en del omställningslägen när Norwich gick framåt i slutet. Välbehövligt med en plats på bänken idag.

Mason Greenwood: 6

Inbytt 71′. 1 mål. Känner man nästan inte på förhand när Greenwood laddar att det kommer rassla? Inte första gången han hittar den där nätmaskan, och sannerligen inte sista heller.

Angel Gomes: N/A

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.