Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Harry Maguire ny lagkapten i Manchester United

Embed from Getty Images

Ashley Young är på väg att lämna Manchester United, något som Ole Gunnar Solskjaer mer eller mindre bekräftade på dagens presskonferens. På densamma bekräftade Solskjaer att Harry Maguire nu är Mancheter Uniteds nya lagkapten.

Gary Neville, Nemanja Vidic, Roy Keane, Eric Cantona och många fler. Det är en hel del fantastiska spelare som haft kaptensbindel i Manchester United genom åren, och efter att de senaste åren ha haft tre lagkaptener som officiellt inte varit kapten i mer än en säsong kan United förhoppningsvis se fram emot att ha mer kontinuitet på den posten.

Solskjaers ord om varför han valde Maguire:

”Harry har haft armbandet (när Young inte spelat) och han kommer fortsätta bära det. Han har kommit in och varit en ledare i gruppen. Han har varit väldigt, jag har inte blivit överraskad, men jag har blivit imponerad över hans ledarförmågor. Så Harry kommer fortsätta ha armbandet.

”Han har kommit in och allt med honom säger mig att han är en ledare. Och han är del i en grupp som vi har som leder den här unga gruppen. Ashley har så klart gjort det, Marcus [Rashford] är en ung kille, men också David [de Gea), Harry – så Harry kommer fortsätta ha armbandet från nu.”

Värt att notera är att Harry Maguire är den spelare sedan andra världskriget som varit kortast tid i United innan han blir kapten.

Hela Solskjaers presskonferens täcker vi i vårt nyhetssvep som kommer ut om en liten stund.