Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: På rätt spår

Embed from Getty Images

Då det vankas veckoomgång i Premier League har Ole Gunnar Solskjaer under förmiddagen pratat med media inför morgondagens möte med Burnley på Old Trafford. Det snackades bland annat om skadeläget för Marcus Rashford samt lite Ed Woodward. Utöver det bjuds det även på ett par färska nyheter. 

Efter den bittra förlusten i rivalmötet mot Liverpool är det upp på hästen direkt igen som gäller för Manchester United. Burnley står för motståndet under morgondagen, vilket får ses som en ypperlig chans till revansch, där man förhoppningsvis också kan knappa in i kampen om fjärdeplatsen.

Solskjaers presskonferens

…om Rashford

”Han är inte fit till imorgon. Han blir borta ett tag framöver och kommer behöva tid att återhämta sig. Vi tittar alltid på att förbättra truppen och eventuella transfers, men det är inget jag kan uttala mig om just nu.

”Han kände efter lite senast vi mötte Burnley på bortaplan. Vi tog hand om det då och han fick ta det lite lugnt ett tag, men det är inte relaterat till den skadan som har kommit nu.

”Han är positiv och klagar aldrig. Det här är såklart inte vad han ville och inte vi heller. Vi ska försöka få tillbaka honom så snabbt som möjligt, i så gott skick som möjligt.” 

Öppnar detta för yngre förmågor? Till exempel Largie Ramazani?

”Det kan nog vara lite tidigt än. Vi har Mason [Greenwood], vi har Juan [Mata]. Vi är sårbara nu, men vi klarar av det.” 

…om den senaste kritiken mot Woodward

Från flera håll riktas nu skarp kritik mot såväl  Glazers som Ed Woodward, bland annat var Gary Neville ute och svingade där han menade att kvaliteten på spelartruppen och löneomsättningen inte korrelerar med varandra och att utvecklingen de senaste åren är ”oförlåtlig”.

Så här säger Solskjaer om kritiken mot Woodward, som framför allt framfördes efter söndagens match.

”Vi förlorade mot Liverpool, som alla säger är fantastiska. Vi var med i matchen hela tiden fram till sista sparken. Vi var såklart besvikna, men vi visade att vi är på rätt spår.

”Det är inte läge att prata om rekryteringar och dylikt i dagsläget. Nu ligger fokus på Burnley. Vi vill hela tiden förbättra oss och vi tittar på förstärkningar, men det är inte läge nu.

”Man kan titta på historiken och säga att vi inte är där vi vill vara. Men vad gäller de rekryteringar vi gjorde under sommaren tycker jag de har fallit väl ut.”

Får vi se några nya ansikten?

”Man vet aldrig, vi uppdaterar om något händer.”

…om Burnley

Till sist kom även morgondagens match på tal och några ord om Sean Dyches Burnley, som senast besegrade Leicester på hemmaplan med 2-1.

”Vi har spelat mot dem för inte så länge sedan och då fick vi jobba hårt, försvara oss hårt. Mot dessa typer av motstånd måste vi förtjäna det vi gör. Förra säsongen när vi mötte dem hemma visade vi verkligen karaktär när vi hämtade upp 0-2 till 2-2.”

Sean Dyches arbete?

”Han gör ett fantastiskt jobb även om resurserna inte alltid är de bästa. De har också några spelare borta, Ashley Barnes bland annat, men de har spelare som kan ersätta.”

Om burnely- vi har spelat mot dem för omte så länge seda, vi fick jobba hprt, försvara oss hårt. Vi måste förytjäna det. Förra gågngen vi mltte dem hemma fick vi verklgien se kakraktär när vi hämtadde upp 0-2 till 2-2. Sean Duche=? fantasitks jobb, resurder hir och avsaknad av spelare. men de har spelare som kan ersätta. Han gör ett bra jobb.

United anklagas av FA

Efter söndagens möte med Liverpool skriver nu Sky Sports att FA anklagar United för dåligt uppträdande mot domare Craig Pawson, när denne dömde bort Roberto Firminos mål, som föranleddes av en duell mellan David De Gea och Virgil Van Dijk. United-keepern var först fram i ledet mot Pawson för att protestera för frispark, som han sedan fick efter att VAR konsulterats.

I ett utlåtande meddelar FA följande:

”It is alleged that the club failed to ensure its players conducted themselves in an orderly fashion during the 26th minute of the Premier League fixture against Liverpool FC on Sunday (19/1/20).”

United har till på torsdag på sig att överklaga ärendet.

Lindelöf sjuk

Kort efter att presskonferensen med Solskjaer var över kom uppgifter om att Victor Lindelöf lämnat Uniteds träningsanläggning på grund av sjukdom. Vad det rör sig om och huruvida han kommer vara i speldugligt skick till imorgon finns inga uppgifter om än.

Speldatum för damerna

Damernas möte med Chelsea i FA Women’s League Cup, eller Continental League Cup, har spikats till den 29 januari, 20.30 (svensk tid). Det innebär också att matchen spelas samma kväll som herrarna tar emot Manchester City på bortaplan i returmötet i ligacupen.