Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Manchester city

Det vankas derby när Manchester Uniteds damlag går in i FA-cupen. Hemma på Leigh Sports Village ställs United mot Manchester city.

Startelvorna för matchen, som sparkar igång klockan 13.45, är nu officiella.

Manchester Uniteds lag

Earps
A Turner, McManus, M Turner, Smith
Ladd, Zelem
Sigsworth, Groenen, Hanson
Ross

I backlinjen noteras att Kirsty Smith får fortsatt förtroende som vänsterback, vilket innebär att Martha Harris får nöja sig med en plats på bänken. I anfallet får Jane Ross överraskande chansen från start. Därmed blir det avbytarbänken för Lauren James.

I United noteras att Leah Galton inte kommer till spel. Mest troligt beror det på en skada. Ella Toone saknas också. Hon blev utvisad senast och är nu avstängd i tre matcher. Med två spelare på frånvarolistan betyder det att United bara har sex avbytare, då Casey Stoney av någon anledning väljer att inte inkludera någon akademispelare.

På bänken återfinns Aimee Palmer för första gången den här säsongen. Palmer spenderade inledningen av den här säsongen på lån i Sheffield United men nu är hon tillbaka i United.

Manchester citys lag

Förutsättningarna

På damsidan går lagen i Women’s Super League och Women’s Championship in i FA-cupen först i omgång 4, då det återstår 32 lag. Det är enkelmöte och det hela ska avgöras idag. Är det oavgjort efter 90 minuter väntar förlängning och vid behov blir det straffläggning.

För United är det en mycket svår lottning. Manchester city toppar just nu tabellen, på bättre målskillnad än Arsenal. Chelsea är dock bara en poäng bakom och med en hängmatch till godo är det de som får sägas vara i förarsätet.

United, som ligger fyra, har femton poäng upp till city. Vi har emellertid två matcher till godo.

Skillnaden mellan lagen noteras framför allt offensivt, där United har 19 gjorda mål mot citys 33. Defensivt är båda lagen starka, city har bara 5 insläppta på 13 matcher medan United har 8 insläppta på 11 matcher.

Tidigare möten

Detta blir det tredje Manchesterderbyt och också det tredje mötet den här säsongen. I ligapremiären i september vann city med 1-0 på City of Manchester Stadium, i en match där United var minst lika bra som motståndarna.

När lagen i oktober möttes på Leigh Sports Village var det inget snack om saken. United var det klart bättre laget och vann med 2-0. Lagkapten Katie Zelem gav United en tidig ledning på frispark och sedan kunde Jess Sigsworth fastställa slutresultatet.

Teve

Aningen oklart hur det blir med tevesändning i Sverige. The FA Player streamar matchen gratis (registrering krävs). Deras sändningar brukar vara regionsblockerade i Sverige. Har vi tur gäller den blockeringen bara i ligan.

Matchen visas också på BBC. Jag tvivlar på att deras sändning är tillgänglig i Sverige men det kostar ju inget att testa.